Kerandon, Cirebon Selatan, Cirebon

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Désa  Kerandon
Kalurahan/Désa
NagaraBandéra Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténCirebon
KacamatanCirebon Selatan
Pamaréntahan
 • Nami KuwuNarsila

Kerandon nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Cirebon Selatan, Kabupatén Cirebon, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Sajarah[édit | édit sumber]

Désa Kerandon nyaéta hiji désa nu mana désa ieu kasebutkeun dina sajarah babad Cirebon. Kasebutkeun yén Pangéran Walang Sungsang papanggih jeung Ratu Bangou di Pasir/Gunung Cangak nu aya di luhureun daérah Cimandung. Di Cimandung ogé aya situ nu caina biru, tur disebut Balong Banyu Biru atawa Balong Gedé, nu wangunna siga Semar, ogé aya pasaréan Nyi Éndang Geulis (garwana Mbah Kuwu Sangkan Cirbon Girang). Di dinya ogé loba monyét nu cenah mah tara kungsi kurang atawa leuwih ti 45.

Daérah Cimandung jeung Balong Gedé unggal taunna, utamana dina mangsa lebaran idul adha jeung idul fitri, loba didatangan ku wisatawan asing/lokal. Pikeun ngarawat daérah ieu, ti Kasultanan Cirebon dipercaya 2 urang kuncén, nu turun tumurun tur meunang sértifikat ti Kasultanan Cirebon.

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Désa Kerandon nyaéta pamekaran ti Désa Cirebongirang taun 1986 kalayan pajabat lurah samentarana Bp. Narsila.

Profil Daérah[édit | édit sumber]

Daerah ieu cukup padet, kalayan basa sapopoena basa Cirebon. Masarakatna lolobana ngumbara ka luar daérah, loba ogé nu nyieun home industry saperti kiripik jeung pastél nu mana produkna dikirim ka daérah sabudeureunnana saperti Kabupatén Kuningan jeung Kabupatén Indramayu. Désa Kerandon ogé kasohor minangka penghasil buah panglobana di CIrebon.

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

  • Beulah kalér jeung Désa Wanasaba Kidul
  • Beulah kidul jeung Désa Kubang nu basana Sunda
  • Beulah kulon jeung Désa Kubang
  • Beulah wétan jeung Désa Cirebongirang

Géografis[édit | édit sumber]

Numutkeun carita, désa ieu kawangun alatan garingna laut, numatak di désa ieu loba batuna

Démografi[édit | édit sumber]

Atikan[édit | édit sumber]

Poténsi[édit | édit sumber]

Minyak jeung gas nu kungsi ditalungtik di daérah ieu

Pertanian[édit | édit sumber]

Pakebonan[édit | édit sumber]

Tumbu Luar[édit | édit sumber]



Gnome-home.svg