Kiripik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Kiripik kentang

Kiripik nyaéta rupaning opieun anu mangrupa irisan ipis tina beubeutian, bungbuahan atawa sayuran anu digoréng ku minyak nabati.[1] Pikeun ngahasilkeun rasa anu gurih tur rangu biasana dicampur jeung adonan tipung anu dibéré bumbu rempah-rempah nu tangtu.[1] Ilaharna kiripik dijieun ngaliwatan tahan ngagoréng, tapi aya ogé anu di poé atawa digaringkeun.[1] Kiripik miboga rasa anu béda-béda saperti asin, lada, amis, haseum, gurih, atawa campur.[1]

Kiripik anu digoréng[édit | édit sumber]

Kiripik anu digoréng maké katél:

Kiripik anu digoréng vakum[édit | édit sumber]

Kiripik anu digoreng maké mesin:

Galéri gambar kiripik[édit | édit sumber]

catetan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Arti kiripik (Dicutat tanggal 4 Desember 2011)
  2. Kripik ganggan (Dicutat tanggal 4 Desember 2011)
  3. Resep keripik paru(Dicutat tanggal 4 Desember 2011)
  4. Resep kripik talas
  5. Aneka kripik(Dicutat tanggal 4 Desember 2011)
  6. Keripik salak