Propinsi Nuristan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Artikel ieu ngeunaan hiji propinsi di Apganistan. Nuristan ogé mangrupa ngaran nu diajukeun pikeun Propinsi Khyber-Pakhtunkhwa di Pakistan.
Koordinat: 35°15′N 70°45′E / 35.25, 70.75
Nuristan (نورستان)
Province
Désa Aranas di Nuristan
Negara Bandéra Apganistan Apganistan
Population 112.000 [1]
Timezone GMT+4:30
Basa utami Basa Pastun , Nuristan
Lokasi Propinsi Nuristan di Apganistan

Nuristān (Basa Pérsia:نورستان), ogé diéjah Nurestān atanapi Nooristan, nyaéta hiji propinsi di Apganistan. Puseur administratifna nyaéta Parun. Baheulana, wewengkon ieu kawanoh salaku "Kafiristan" ("lemahna nu teu percaya [kafir]") nepi ka pangeusina ngagem Islam dina 1896, sarta teras ku kituna jadi kawanoh salaku "Nuristan" ("Lemah Cahya").[2]

Dina budaya populér[édit | sunting sumber]

Sumber luar[édit | sunting sumber]

Linguistics and ethnography of Nuristân and neighboring regions, collected and analyzed by Richard F. Strand

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Provinces of Afghanistan on Statoids.
  2. Klimberg, Max (October 1, 2004). "NURISTAN". Encyclopædia Iranica (Online Edition). United States: Columbia University. 
  • Dupree, Nancy Hatch (1977): An Historical Guide to Afghanistan. 1st Edition: 1970. 2nd Edition. Revised and Enlarged. Afghan Tourist Organization. LINK
  • Richard F. Strand. (1997-present) Richard Strand's Nuristan Site LINK. The most accurate and comprehensive source on Nuristan, by the world's leading scholar on the languages and ethnic groups of Nuristan.
  • M. Klimburg. NURISTAN dina Encyclopedia Iranica. LINK

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Citakan:Districts of Nuristan

Countries.png