Propinsi Kandahar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Koordinat: 31°00′N 65°30′E / 31.0, 65.5
Kandahar (کندھار)
Province
Negara Bandéra Apganistan Apganistan
Ibu kota Kandahar
Area 54.022 km2 (20.858 sq mi)
Population 990.200 [1]
Timezone UTC+4:30
Basa utami Pastun
Lokasi Propinsi Kandahar di Apganistan

Kandahar atanapi Qandahar (basa Pastun: کندھار atanapi قندهار) (basa Pérsia: قندهار) nyaéta salasahiji ti 34 propinsi di Apganistan. Propinsi ieu aya di beulah kidul nagara, antara Propinsi Helmand, [[propinsi Oruzgan|Oruzgan], jeung Zabul. Ibu kotana nyaéta kota Kandahar.

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Bacaan salajengna[édit | sunting sumber]

  • Vogelsang, W. (1985). Early historical Arachosia in South-east Afghanistan; Meeting-place between East and West.
  • Dupree, Louis. (1973) Afghanistan. Princeton: Princeton University Press.
  • Rashid, Ahmed. (2000) Taliban: Militant Islam, Oil, and Fundamentalism in Central Asia. New Haven, CT: Yale University Press.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Citakan:Districts of Kandahar


Countries.png