Stasion Shinagawa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Koordinat: 35°37′41″N 139°44′21″E / 35.628157°N 139.739099°E / 35.628157; 139.739099

品川駅
(Stasion Shinagawa)
Shinagawa-station.jpg
Bagean luar Stasion Shinagawa
Lokasi
Préféktur Tokyo
(Tempo stasion sejen di préféktur ieu)
Ward Minato Ward
Alamat lengkep 3-chome, Takanawa
(Alamat dina Basa Jepang) 東京都港区高輪3丁目
Kode pos 〒108-0074
Sajarah
Taun dibuka 1872 (JR)
1924 (Keikyū)
Informasi sejen
Operator stasion East Japan Railway Company
Central Japan Railway Company
Keihin Electric Express Railway
Jalur pakait
JR East
Jalur Tōkaidō
Yokosuka Line
Keihin-Tōhoku Line
Jalur Yamanote
JR Central
Tōkaidō Shinkansen
Keikyū
Main Line
16px Aya halteu beus utama deukeut stasion ieu.

Stasion Shinagawa (品川駅 shinagawa-eki?) nyaeta stasion utama di kiduleun Stasion Tokyo jeung sisimpangan utama kareta nu dioperasikeun ku JR East, JR Central jeung Keikyū. Tōkaidō Shinkansen sarta kareta sejan tujuan Miura Peninsula, Izu Peninsula jeung Tōkai region Honshū ngaliwat ieu stasion. Ilahar disebut oge gerbang asup ka Tokyo. Sanajan kitu, lokasi lain di Shinagawa tapi saeutik ka kaler di Minato Ward.

Stasion beh kiduleun kompleks Shinagawa Carriage Sidings, Shinagawa Locomotive Depot, jeung Tamachi Depot.

Jalur[édit | sunting sumber]

Shinagawa ngalayanan jalur di handap ieu:

Stasion layout[édit | sunting sumber]

Peron jalur Keikyū aya di bagean kulon stasion tur leuwih jangkung ti peron JR. Sabaaraha kareta jalur Keikyū mimitina di Shinagawa sedengkeun nu sejen nerus tur ngahiji ka jalur Toei Asakusa di Sengakuji.

Peron Keikyū

1 Keikyū Main Line Keikyū KawasakiYokohamaKami-ŌokaKanazawa-BunkoYokosuka-ChūōHorinouchiUraga ・ (Kurihama Line) Misakiguchi
Keikyū Airport Line OtoriiHaneda Airport
2 Keikyū Main Line Sengakuji ・ (Toei Asakusa Line) ShimbashiNihombashiAsakusa ・ (Keisei Main Line) Narita Airport ・ (Kokusō Railway) Chiba New Town
3 Keikyū Main Line ・ Keikyū Wing Kami-ŌokaYokosuka-ChūōKeikyū KurihamaMisakiguchi ・ (Morning Rush Hour stops include) Kita-ShinagawaSamezu

Peron JR

1 Jalur Yamanote TokyoUenoTabata
2 Jalur Yamanote ShibuyaShinjukuIkebukuro
3 Keihin-Tōhoku Line TokyoUenoAkabaneŌmiya
4 Keihin-Tōhoku Line KamataTsurumiSakuragichoIsogoŌfuna
5・6 Jalur Utama Tōkaidō ShimbashiTokyo
7~10 Special Platforms Peron ieu dipake husus keur kareta jeung layanan husus
11・12 Jalur Tōkaidō KawasakiYokohamaŌfunaOdawaraAtamiItō Line
13 Jalur YokosukaSōbu Line (Rapid) KinshichōFunabashiChibaNarita Airport
Limited Express "Narita Express" Narita Airport
14 Jalur Yokosuka Nishi-ŌiShin-KawasakiKamakuraYokosukaKurihama


Peron Shinkansen dibuka dina tanggal 1 Oktober 2003, keur ngurangan kapadetan di Stasion Tokyo. Peron ayana di beulah wetan stasion.

Peron Shinkansen

21・22 Tōkaidō Shinkansen Tokyo
23・24 Tōkaidō Shinkansen ShizuokaNagoyaShin-ŌsakaHakata

Layanan beus[édit | sunting sumber]

Layanan ieu ku pausahaan beus Toei Bus, Tōkyū Bus, Keihin Kyūkō Bus, Tokyo Limousine Bus jeung sejenna.

Panto Asup Kulon (Panto Asup Takanawa)[édit | sunting sumber]

Front of Shinagawa Station No. 1 Stop 反96 (Toei) Gotanda Station
反96折返 (Toei) Gotenyama Hills (Morning to evening on weekdays)
No. 2 Stop 品93 (Toei) Ōikeibajō (Weekday mornings, via Keihin National Highway)
深夜07 (Toei) Yashio Park Town (Late-night bus on weeknights only)
No. 3 Stop 品93 (Toei) Stasion Meguro (liwat Meiji Institute)
No. 5 Stop 反96 (Toei) Roppongi Loop (via Azabujūban Station)
反96出入 (Toei) Akabanebashi Station (via Azabujūban Station)
No. 6 Stop 反96,反96出入 (Toei) Shinagawa garage
品94 (Tōkyū) Kamata Station (via Ōimachi Station, Ōmori Station)
深夜急行バス (Keikyū) [Late-night express] Kamakura Station (via Ōfuna Station)
深夜急行バス (Keikyū) [Late-night express] Kanazawa Bunko Station (via Kami-Ōoka Station)
No. 7 Stop 品97 (Toei) Stasion Shinjuku Panto Asup Kulon (liwat Tengenji-hashi)
Hotel Pacific Tokyo 高速 [expressway] (Keikyū, Kominato Tetsudō, Nitto Kōtsū) Kisaradu Station (via Sodegaura Bus Terminal)
Shinagawa Prince Hotel, Hotel Pacific Tokyo, Takanawa Prince Hotel and others 空港 [airport] (Tokyo Limousine Bus) Narita Airport
Shinagawa Bus Terminal 高速昼行 [highway daytime] (Keikyū and cooperating companies) Hirosaki
高速夜行 [highway overnight] (Keikyū and cooperating companies) Hirosaki/Goshogawara, Miyako, Sendai, Nabari, Ōtsu, Osaka, Maizuru,

Okayama/Kurashiki, Tottori/Kurayoshi, Yonago, Hagi, Tokushima, Imabari

Panto Asup Wetan (Panto Asup Kōnan)[édit | sunting sumber]

Shinagawa Station East Entrance No. 1 Stop 品98甲 (Toei) Ōta Market (Weekdays except until 9:00, Ōta Market North Gate on holidays)
品98乙 (Toei) In front of Ōi-futō Van Pool (Weekday mornings and 1st Saturday only)
No. 2 Stop 品98甲 (Toei) Ōta Market (Weekdays until 9:00)
品98丙 (Keikyū) (Toei) Ōta Market (Market dates First early morning only)
浜95甲, 浜95乙, 田92 (Toei) Shinagawa garage
No. 3 Stop 品91 (Toei) In front of Shinagawa Seaside Station/Yashio Park Town
No. 4 Stop 品96甲 (Toei) Tennōzu Isle (loop) (Weekdays only)
No. 5 Stop 品96乙 (Toei) In front of JAL building
No. 6 Stop 田92 (Toei) Tamachi Station East Entrance (via Takahama bridge)
浜95甲 (Toei) Tokyo Tower (via Takahama bridge/front of Hamamatsucho Station)
浜95乙 (Toei) In front of Akabanebashi (via Takahama bridge/front of Hamamatsucho Station/Tokyo Tower)
No. 7 Stop 田99 (Toei) Tamachi Station East Entrance (via Goshiki-bashi)
波01出入 (Toei) Tokyo Teleport Station (Only weekday Saturday, few buses)
空港 [airport] (Tokyo Limousine Bus) Narita Airport
高速 [expressway] (Keikyū, Kominato Tetsudō, Nitto Kōtsū) Kisaradu Station (via Sodegaura Bus Terminal) (Stopping from afternoon)
高速夜行:ドリーム大阪号 [Expressway night travel: Dream Osaka] (JR Bus Kanto, West JR Bus) Osaka Station
定期観光 Hato Bus sightseeing tours
No. 8 Stop 品99 (Toei) Shinagawa Pier Loop (via the front of Tokyo Immigration Office)
品99 (Toei) Kōnan 4-chome
品99折返 (Toei) Tokyo Immigration Office (Weekday daytime only)

Sajarah[édit | sunting sumber]

Shinagawa salah sahiji stasion pangkolotna di Jepang, dibuka tanggal 12 Juni 1872 (Gregorian calendar) ngalayanan antara Shinagawa jeung Yokohama basa munggaran dibuka, opat bulan samemehna aya acara "jalur kareta munggaran di Jepang" antara Shimbashi jeung Yokohama ngaliwat Shinagawa dina 14 Oktober 1872. Jalur ieu bagean mimiti Jalur Utama Tōkaidō. Taya nu nyesa tina wangunan asli ieu.

Saterusna 1 Maret 1885, Jalur Yamanote mimiti dibuka. Stasion Takanawa di Jalur Keikyu Line (saterusna Jalur Keihin Railway) dibuka tanggal 11 Maret 1924 sebrangeun jalan ti Stasion Shinagawa. Station Takanawa ganti ngaran jadi Stasion Shinagawa tur dipindahkeun ka tempat kiwari dina tanggal 1 April 1933.

Bagean ngumpul jalam di beulah wetan stasion (ayana luhureun peron) dilegaan dina taun 2003 keur ngahubungkeun jeung peron Shinkansen sarta akses ka pusat balanja anyar "Shinagawa Intercity" (品川インターシティ[1]).

Stasion padeukeut[édit | sunting sumber]

« Service »
Jalur Tōkaidō
Shimbashi
Lokal
Kawasaki
Shimbashi
Rapid
Kawasaki
Shimbashi
Commuter Rapid
Ōfuna
Jalur Yokosuka
Shimbashi
-
Nishi-Ōi
Jalur Keihin-Tōhoku
Tamachi
Lokal
Ōimachi
Tamachi
Rapid
Ōimachi
Jalur Yamanote
Tamachi
-
Ōsaki
Tōkaidō Shinkansen
Tokyo
-
Shin-Yokohama
Jalur Utama Keikyū
Sengakuji
 
Lokal
 
Kita-Shinagawa
Sengakuji
 
Express
 
Aomono-Yokochō
Sengakuji
 
Ltd. Express (red)
 
Aomono-Yokochō
Sengakuji
 
Ltd. Express (green)
 
Keikyū Kamata
Sengakuji
 
Airport Ltd. Express
 
Keikyū Kamata
Terminus
Keikyu Wing
Kami-Ōoka


Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]