Obrolan pamaké:SU24Hesti

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bagéa, Lur! Wilujeng sumping di komunitas Wikipédia, hususna Wikipédia édisi Basa Sunda.

Pikeun pangwanoh ka baraya lianna, mangga eusian kaca pamaké SU24Hesti ku sababaraha hal nu peryogi kauninga, utamana ngeunaan widang naon waé nu janten interés sadérék.

Pikeun hal-hal nu sipatna téhnis, mangga buka kaca :

Pikeun nanda tangan dina kaca sawala, siga kaca ieu, ketik ~~~~ (opat kali tanda gelombang/tilde).

Tidak berbahasa Sunda (don't speak Sundanese)?

~~~~


 Hendra Coat of Indonesia.pngsawala 05:59, 17 Séptémber 2011 (UTC)

Pusiang . .[édit sumber]

Beneran LIEUR . . . :D

SU21Fany (sawala) 06:47, 17 Séptémber 2011 (UTC)

Wilujeng Sumping[édit sumber]

Wilujeng sumping Teh Hesti, mugi teras nyerat dina basa Sunda, sumanget! Kadé hilap, dinten énjing ngawitan pasanggiri Sundapédia 2011. Upami aya patarosan anu badé didugikeun, ulah asa-asa, pok baé wakca. Sae oge pusing, hartosna ngiring ngemutan :D Wilujeng Tandang! Bral ah --Aditia.Gunawan (sawala) 11:48, 18 Séptémber 2011 (UTC)

menit[édit sumber]

teu ngarti.... (˘.˘")

Atur Waktu[édit sumber]

Halo Hesti,

Untuk menyamakan penganturan waktu kedalam Waktu Indonesia Barat, silakan mengatur waktunya dengan cara:

  1. Klik Préferénsi pada pojok kanan atas.
  2. Pilih Titimangsa jeung wanci
  3. Pada kolom Format Waktu, pilih Asia/Jakarta pada kolom Wewengkon wanci
  4. Klik Simpen Préferénsi.


Agar tidak ada perbedaan masalah absensi ya, Tetap semangat menyuntingnya. :D


Hatur nuhun.

 Hendra Coat of Indonesia.pngsawala 12:39, 22 Séptémber 2011 (UTC)

Patroli[édit sumber]

Halo teh Hesti,

Saya akan melakukan patroli terhadap artikel-artikel kamu dan aktivitas kamu hingga tanggal 4 Oktober 2011. Berikut adalah hasilnya:

  1. Sejak tanggal 19 September - 4 Oktober 2011, kamu sudah tidak masuk sebanyak 6 kali (19, 22, 26, 28, 30, 4).
  2. Jumlah suntinganmu hingga tanggal 4 Oktober 2011 sebanyak 83 suntingan (-17 suntingan).

Artikel-artikel:

Artikel terhitung[édit sumber]

1. Sérén taun[édit sumber]

  • Sudah sempurna, namun alangkah baiknya jika setiap akhir pernyataan/kalimat harus disertai dengan rujukan.
  • Penilaian kuantitatif: referensi lima (lebih dari lima), interwiki ada, wikifisasi ada, kategori ada, gambar ada.


Artikel tidak terhitung[édit sumber]

  • Artikel tersebut sebenarnya bisa dikembangkan lebih banyak lagi dengan menambah rujukannya. Jadi sempurnakan ya. :)
  • Penilaian kuantitatif: referensi dua, interwiki ada, wikifisasi ada, kategori ada, gambar ada.
  • Idem dengan yang diatas.
  • Penilaian kuantitatif: referensi 0, interwiki ada, wikifisasi ada, kategori ada, gambar ada.


Sekian hasil patroli saya untuk saat ini. Kamu sudah membuat 2 artikel yang bersifat taratas dan 1 artikel sempurna. Kembangkan lagi isinya dan sempurnakan agar dapat masuk dalam penilaian putaran pertama dan lolos. Tetap semangat dan selamat berjuang.


Salam,


 Hendra Coat of Indonesia.pngsawala 15:43, 5 Oktober 2011 (UTC)

RE: ngajukeun artike[édit sumber]

Halo Teh Hesti,

Sebelumnya saya ingatkan kembali untuk menyertakan tanda tangan disetiap akhir pembicaraaan dengan menuliskan ~~~~. :)

Saya sudah catat dan akan saya lanjutkan ke juri untuk dinilai untuk putaran pertama ini. Tetap semangat. :p

 Hendra Coat of Indonesia.pngsawala 6 Oktober 2011 17.29 (UTC)

gambar[édit sumber]

Teh Hesti, gambar2 anu dimuat ka Commons (pikeun dianggo di Wikipedia) teu kenging anu hak ciptana batur. Gampilna, urang ulah nyandak poto/gambar ti web sejen teras dimuat di Wiki, margi biasana gambar/poto nu aya di web aya nu boga hak ciptana. Pami tiasa mah nu dimuat teh gambar/poto damelan nyalira (atanapi nu disungkeun ti rerencangan misalna, anu teu acan dipublikasi). Nuhun --kandar (sawala) 12 Oktober 2011 02.56 (UTC)

Referensi berulang[édit sumber]

Halo Teh Hesti,


Sebelum melanjutkan membuat artikel, bisakah kamu merapihkan artikel Sérén taun dengan melengkapi setiap abis pernyataan kalimat disertai oleh rujukan? Kamu bisa menggunakan referensi berulang dengan cara menuliskan:

Contoh:

  • <ref name="test" /> untuk menggunakan referensi yang sama.


lihat contoh disini.


Salam.  Hendra Coat of Indonesia.pngsawala 20 Oktober 2011 07.07 (UTC)

Ngaronda[édit sumber]

Wilujeng wengi, Teh Hesti. Di handap ieu seja ngadugikeun hasil paniten abdi kana kontribusi salira ti kaping 13 Oktober dugi ka 29 Oktober 2011 dina Wikipedia basa Sunda.

  • Absen salira aya anu copong opat dinten, nyaéta kaping 13,18,21,23 Oktober 2011. Kalebet getol, wilujeng neraskeun.
  • Artikel sampurna:
  1. Sérén taun
  2. Kabudayaan Sunda
  • Artikel taratas nu tos kaetang:
  1. Baduy --> Artikel tos sae, referensi, gambar, kategorina jigana tiasa ditambihan, interwiki tos aya.
  2. Gamelan --> Dedegan artikel tos sae. Mung kalimah awal saena langsung netelakeun ngeunaan gamelan. Format kalimah anu baku dina Wikipedia dimimitian ku kalimah gamelan nyaeta ... :D
  3. Peuyeum --> Tos sae.
  4. Sastra --> Sip, tos sae. Sigana ieu artikel tiasa dijantenkeun artikel sampurna.
  5. Huma --> Interwikina lepat, ku abdi tos dilereskeun :D
  6. Céndol --> Pami tiasa tambihan deui narasina, ulah pondok teuing sareng ngajajar kitu.
  7. Béas ketan --> Tos sip
  8. Hayam --> Ieu artikel tiasa dijantenkeun artikel sampurna, pami bade ;D
  9. Bawang --> Tos sae, mung pami teu lepat artikel bawang beureum jeung bawang bodas tos aya, ku kituna saena aya sub judul "Tingali Oge" anu eusina bawang beureum jeung bawang bodas.
  10. Bedug -> Siiip,,i like it :D
  11. Ciung Wanara --> Gambarna tambihan katerangan nya, margi eta teu ngagambarkeun naon maksud gambar eta teh, naon patalina sareng Ciung Wanara. Interwiki nu basa Indonesiana hapus, dina Wiki Inggris tos aya. Sip.
  12. Jeruk --> Sip
  13. Jeruk Bali --> sami sareng jeruk, sip.
  • Artikel taratas anu 'teu acan' kaetang:
  1. Wawacan --> Teu acan aya gambar. Interwiki teu acan aya, saena ngadamel we dua paragraf wae mah dina wiki Indonesia, supados tiasa dietang.
  2. Yus Rusyana --> Interwiki kana basa nu sanes teu acan aya. Saranna mah sapertos artikel wawacan.
  3. Pakasaban --> Sami sareng artikel di luhur.
  4. Wuluku --> Teu acan aya interwikina.
  5. Topéng banjét --> Teu acan aya interwikina.
  6. Samping --> Teu acan aya interwikina.
  7. Upacara panjang jimat --> Teu acan aya interwikina.
  8. Angklung buncis --> Teu acan aya interwikina.
  9. Parahu --> Referensi nembe hiji, teu acan aya interwiki, artikel pondok teuing.

Hartosna, salira tos ngadamel 1 Artikel sampurna sareng 13 artikel taratas nu kaetang. 9 Artikel teu acan dietang. Ku kituna, mangga lengkepan kakirangan dina anu 9 artikel eta, sareng ngadamel deui artikel taratas saseueur-seueurna. Hususon eusi artikel, basana salancar, raos diaosna. Paingan atuh pangageungna niley ti Dewan Juri.

Wilujeng :)
Salam
--Aditia.Gunawan (sawala) 29 Oktober 2011 12.41 (UTC)