Wikipedia:Gambar petingan/Daptar Gambar petingan 2008

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Daptar Gambar petingan nu kapilih dina taun 2008:

Rooster portrait2.jpg

Hayam (Gallus gallus) jalu/jago sawawa biasana dicirikeun ku jawérna anu beureum rérégéan.

Sumber: Wikimedia Commons

Citakan:Gambar petingan/2 2008

Citakan:Gambar petingan/3 2008

Citakan:Gambar petingan/4 2008

Citakan:Gambar petingan/5 2008

Citakan:Gambar petingan/6 2008

Citakan:Gambar petingan/7 2008

Tihang di Kuil sagami di Préféktur Hyōgo, Jepang.

Sumber: Commons

Carta marina, peta Skandinavia dina témbok, karya Olaus Magnus.

Sumber: Commons

Prasasti Batutulis S5003610.JPG

Prasasti Batutulis di Kota Bogor, dijieun mangsa karajaan Sunda dipingpin ku Prabu Surawisésa, salaku pangajén ka ramana, Jayadéwata anu boga gelar Sri Baduga Maharaja.

Sumber: Wikipédia Sunda

Snow crystals 2b.jpg

Emping salju dédrit héksagonal biasa, dipoto migunakeun mikroskop éléktron pinday. Gambar ieu vérsi nu geus dipulas pikeun negeskeun tengah-tengah empingna.

Sumber: Commons

Citakan:Gambar petingan/12 2008

Citakan:Gambar petingan/13 2008

Kosovo map-en.svg

Peta Kosovo, hiji nagara anu cikénéh ngadeg di wewengkon Balkan, sanggeus ngamerdikakeun manéh ti Sérbia.

Sumber: Wikimedia Commons

Average prokaryote cell- su.jpg

Diagram baktéri gram-négatif, nu boga pinding sél ipis (konéng) di antara kapsul luar nu kandel (beureum) jeung mémbran plasma (héjo).

Sumber: Wikimedia Commons

Copal with insects close-up.jpg

Rinyuh di jero kopal. Guruntul kopal ilaharna ukur sababaraha sénti. Rinyuh dina poto ngaliang 0.5 nepi ka 2 cm di jero kopal. Pelendung hawa di sabudeureun rinyuh nunjukkeun yén éta serangga téh hirup, da ngarénghap.

Sumber: Wikimedia Commons

Pseudobiceros hancockanus.jpg

Cacing laut Pseudobiceros hancockanus di selat Lémbéh, Sulawesi Kalér, Indonésia.

Sumber: Wikimedia Commons

Wasp colony.jpg

Ratu kamarang ngora (Polistes dominulus) keur ngawangun koloni anyar. Sayangna dijieun tina serat kai jeung ciduhna, tempat manéhna neundeun endogna nu geus dibuahan. Ti poto kahiji (kénca luhur) nepi ka nu kagenep (katuhu handap) jangka waktuna kira sabulan.

Sumber: Wikimedia Commons

Château de Maintenon 2008.jpg

Kastil Maintenon di Eure-et-Loir département, Prancis.

Sumber: Wikimedia Commons

Rubik's cube.svg

Kubus Rubik

Sumber: Wikimedia Commons

Coat of arms of Mexico.svg

Lambang nagara Méksiko nu ngagambarkeun heulang emas Méksiko nu eunteup dina kaktus bari ngahakan oray. Pikeun Asték, ieu lambang ngandung harti kaagamaan anu jero. Sedengkeun pikeun bangsa Éropah, bisa dihartikeun éléhna kagoréngan ku kahadéan.

Sumber: Wikimedia Commons

Papilio bianor Raupe LC0134.jpg

Hileud Papilio bianor, Kebon Botani Chemnitz, Jérman.

Sumber: Wikimedia Commons

Elderlyspinnera.jpg

Fotokrom wanoja Irlandia dina roda pintal (taun 1890-an).

Sumber: Library of Congress

Folio from a Koran (8th-9th century).jpg

Lambaran tina Qur'an titinggal wangsa Abbasiyah, Afrika Kalér atawa Kalér Deukeut. Mangsi dituliskeun dina perkamén, ukuran 23.9 × 33.3 cm. Eusina bagian tina surat at-Taubah, panungtung ayat ka-32 jeung awal ayat ka-33.

Sumber: Smithsonian Institution

Red-eyed Tree Frog - Litoria chloris edit1.jpg

Cakung Panon Beureum (Litoria chloris) nu kapanggih di wewengkon wétan Australia, karya LiquidGhoul anu diropéa deui ku Muhammad Mahdi Karim.

Sumber: Wikimedia Commons

Hot Springs of Pamukkale Turkey.jpg

Gunung kapur jeung cinyusu panas di Pamukkale, Turki.

Sumber: Wikimedia Commons

Sulfur dioxide emissions from the Halemaumau vent 04-08-1 1.jpg

Haseup walirang ngelun ti kawah Halemawmaw di Taman Nasional Gunung Api Hawai.

Sumber: Wikimedia Commons

Molecular Modeling.png

Modél 3D molekul péptida alanin. Bungkus transparan ngagambarkeun bagian hidrofobik nu kakuatanana sabanding jeung lega bungkusna. Ieu diagram bisa dipaké pikeun nunjukkeun variasi énérgi poténsial beungkeut kimia, boh dina rotasi, sudut, atawa translasi, sakumaha dipedar dina gambar MM_PEF_3.png.

Sumber: Wikimedia Commons

Leaf epidermis.jpg

Gambar mikroskop éléktron scanning beungeut daun Nicotiana alata, némbongkeun trikoma jeung stomata. Instrumén: ZEISS962 SEM.

Sumber: Wikimedia Commons

USS Bunker Hill hit by two Kamikazes.jpg

Kapal Perang USS Bunker Hill ancur ditarajang dua kamikazé dina selang waktu ukur 30 detik 11 Méi 1945 di leupas laut Kyushu, nelasan 372 urang tentara ditambah 264 urang tatu. Disalin ti Archival Research Catalog.

Sumber: Wikimedia Commons

Stinkfliege Coenomyia ferruginea.jpg

Laleur Coenomyia ferruginea keur jalangan. Nu di luhur bikang, jaluna di handap.

Sumber: Wikimedia Commons

Wrist and hand deeper palmar dissection-numbers.svg

Leungeun (méd./Lat.: manus) mangrupakeun bagéan awak anu penting pisan pikeun manusa. Tungtung ramona pinuh ku tungtung saraf, sahingga peka pisan salaku pangrasa fisik.

Sumber: Wikimedia Commons

Anolis equestris - bright close 3-4.jpg

Londok Anolis equestris némbongkeun kelir héjo sanggeus meunang tarung marebutkeun daérah kakawasaan.

Sumber: Wikimedia Commons

Anse Takamaka-Mahé-Seychelles.jpg

Anse Takamaka, Mahé, Seychelles.

Sumber: Wikimedia Commons

Sciurus vulgaris Turku cemetery.jpg

Bajing Sciurus vulgaris nyéngclé dina batu tetengger di hiji pajaratan di Turku, Finlandia.

Sumber: Wikimedia Commons

Nebelostfriesland.jpg

Moordorf, Frisia Wétan, anu masih halimunan.

Sumber: Wikimedia Commons

Argiope bruennichi QXGA.jpg

Argiope bruennichi atawa lancah éngang, hiji spésiés lancah ngaramat nu hirup di Éropa, Afrika beulah kalér, jeung sawaréh Asia. Sarua jeung baturna dina genus Argiope, ieu lancah abdoménna awakna belang konéng-hideung.

Sumber: Wikimedia Commons

Fire breathing 2 Luc Viatour.jpg

Bura seuneu ti kelompok "Jaipur Maharaja Brass Band" dina hiji kariaan di Chassepierre Bélgia.

Sumber: Wikimedia Commons

Rathen LC0154.jpg

Tetempoan Rathen, walungan Élba, jeung Saxon Switzerland ti Bastei.

Sumber: Wikimedia Commons

View from Mardin to the Mesopotamian plains.jpg

Tetempoan ti Mardin (Turki) ka padataran Mésopotamia. Nu nyelengceng di hareup taya lian ti munara Masjid Raihan ('Reyhane').

Sumber: Wikimedia Commons

All Gizah Pyramids.jpg

Piramida-piramida Jizah (Gizah) di Mesir; dibangun lima rébuan taun ka tukang.

Sumber: Wikimedia Commons

Gordon Dam.jpg

Bendungan Gordon, Taman Nasional Southwest, Tasmania, Australia.

Sumber: Wikimedia Commons

Dew on grass Luc Viatour.jpg

Cai ibun dina jukut.

Sumber: Wikimedia Commons

Mouse mechanism diagram.svg

Diagram cara gawé maus.

Sumber: Wikimedia Commons

Pedro Reinel 1504.jpg

Peta balayar Portugis taun 1504 karya Pedro Reinel.

Sumber: Wikimedia Commons

Silvereye.jpg

Manuk Kacamata (Zosterops lateralis) eunteup dina tangkal keur kembangan di Tasmania, Australia.

Sumber: Wikimedia Commons

ConcertgebouwMuseumpleinAmsterdam.jpg

Gedong Concertgebouw anu kawentar di Amsterdam, Walanda.

Sumber: Wikimedia Commons

Marpissa muscosa 4 Luc Viatour.jpg

Marpissa muscosa, lancah nu sok ngider pikeun nyiar mangsana. Sacara umum, lancah aya dua rupa: nu ngider pikeun newek mangsa jeung nu nyieun ramat pikeun ngeurad mangsana.

Sumber: Wikimedia Commons

Johannes Vermeer (1632-1675) - The Girl With The Pearl Earring (1665).jpg

'Wanoja nu Dianting Mutiara', lukisan cét minyak dina kanvas karya Johannes Vermeer taun 1665-an.

Sumber: Wikimedia Commons

Elephas Maximus Eye Closeup cropped.jpg

Panon gajah Asia di Suaka Margasatwa Gajah, Muang Thai, dipoto migunakeun Sony alpha 700, Minolta 50mm 2.8 Makro.

Sumber: Wikimedia Commons

Air conditioning unit-su.svg

Kartun AC (air conditioner): bagian-bagian sarta aliran hawana.

Sumber: Wikimedia Commons

Papilio Machaon caterpillar.JPG

Hileud kukupu Papilio machaon ti Normandia.

Sumber: Wikimedia Commons