Kabupatén Purbalingga

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kabupatén Purbalingga
80px

Lambang Kabupatén Purbalingga
Locator kabupaten purbalingga.png

Peta lokasi Kabupatén Purbalingga
Motto -
Propinsi Jawa Tengah
Ibukota Purbalingga
Lega Wilayah 777,65 km²
Kordinat -
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
848.000 (2003)
1.090 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
18
-
Dasar hukum UU No. 13/1950
Tanggal -
Bupati -
Kode area telepon 0281
DAU Rp. 263.393.000.000

Situs web resmi: -

Kabupatén Purbalingga nyaéta salasahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibukotana Purbalingga. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Pemalang di beulah kalér, Kabupatén Banjarnegara di wétan kidul, sarta Kabupatén Banyumas di beulah kuloneunnana.

Géografi[édit | sunting sumber]

Purbalingga aya dina léngkob sababaraha pagunungan. Di beulah kalér aya pagunungan (Gunung Slamet jeung Dataran Luhur Diéng). Béh kidulna mangrupakeun Déprési Serayu, numana ngalir dua walungan gedé Kali Serayu jeung anak walungannana, Kali Pekacangan. Ibukota Kabupatén Purbalingga aya di beulah kulon wewengkon kabupaten, kurang leuwih 21 km wétaneun Purwokerto.

Babagian administratif[édit | sunting sumber]

Kabupatén Purbalingga ngawengku 18 kacamatan, nu dibagi deuin jadi sajumlah désa jeung kalurahan. Puseur pamaréntahannana aya di Kacamatan Purbalingga.

Tumbu Luar[édit | sunting sumber]

 t·s·é 
Kabupatén jeung Kotamadya di Propinsi Jawa Tengah
Lambang Propinsi Jawa Tengah

Kabupaten: Banjarnegara | Banyumas | Batang | Blora | Boyolali | Brebes | Cilacap | Demak | Grobogan | Jepara | Karanganyar | Kebumén | Kendal | Klatén | Kudus | Magelang | Pati | Pekalongan | Pemalang | Purbalingga | Purworejo | Rembang | Semarang | Sragén | Sukoharjo | Tegal | Temanggung | Wonogiri | Wonosobo

Kota (kotamadya): Magelang | Pekalongan | Salatiga | Semarang | Surakarta | Tegal

Baca ogé daptar kabupatén jeung kotamadya di Indonésia


 

Kabupatén Purbalingga, Jawa Tengah

Kacamatan: Bobotsari | Bojongsari | Bukatéja | Kaligondang | Kalimanah | Karanganyar | Karangjambu | Karangmoncol | Karangreja | Kejobong | Kemangkon | Kertanegara | Kutasari | Mrebet | Padamara | Pengadegan | Purbalingga | Rembang