Eurih

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Eurih
Eurih 'Red Baron' di hiji patamanan
Boston, Massachusetts garden
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Monocots
(unranked): Commelinids
Order: Poales
Kulawarga: Poaceae
Génus: Imperata
Spésiés: I. cylindrica
Ngaran binomial
Imperata cylindrica
(L.) Beauv.

Eurih (Imperata cylindrica) nyaéta hiji spésiés jukut ti genus Imperata, subfamili Panicoideae, supertribe Andropogonodae, tribe Andropogoneae.

Ciri-ciri[édit | édit sumber]

Jukut eurih miboga ciri anu khas pisan, dimana tungtung atawa pucuk dauna nyungcung saperti cucuk.[1] Batangna pendék nangtung ka luhur jeung aya kembangan.[1] kembangna kadang warna beureum kaunguan.[1] eurih biasana tumuwuh jangkung antara 0,2 nepi ka 1,5 meter bisa ogé leuwih.[1] dauna ngagaris saperti pita panjang jeung tungtungna nyungcung, dimana pangkalna heureut saperti talang anu panjangna 12-80 cm.[1] tungtungna kasar pisan bari rérégéan, bulu panjang dina pangkalna, tulang dauna lébar.[1]

Sumebar[édit | édit sumber]

Eurih bisa gancang réproduksi, maké binih-binihna anu gancang sumebar kabawa angin, atawa liwat rimpangna anu nembus gancang kana taneuh anu gembur.[1] Lalawanan jeung asumsi umum, eurih teu resep tumuwuh dina taneuh anu miskin, garing atawa loba batuan.[1] Jukut ieu resep kana taneuh anu cukup subur, loba kakeunaan cahya panon poé nepi ka rada iuh , dina kaayaan lembap atawa garing.[1] di taneuh-taneuh anu becrek atawa kakeueum, atawa anu osok kaiuhan, eurih ogé henteu daékeun tumuwuh.[1] gulma ieu bakal langsung nempatan urut leuweung anu ruksak sarta kabuka, sésa kebon, sawah anu garing, sisi jalan jeung sajabana.[1] di sababaraha tempat kawas kitu eurih bisa tumuwuh nguasaan sarta nutupan aréal anu lega.[1] Nepi ka skala nu tangtu, kahuruan végétasi bisa ngarangsang perkembangan eurih, pucuk-pucuk eurih anu tumuwuh sanggeus kahuruan dipikaresep ku sasatoan tukang dahar jukut, nepi ka lahan sésa kahuruan sajinis ieu osok dipake salaku tempat buburu.[1] Eurih sumebar sacara alami ti mimiti India nepi ka Asia Wétan, Asia tenggara, éropa, Amérika, Afrika, sarta di sabagian kapuloan.[1] Tatapi ku lantaran sifat pasifna éta, teu loba tempat-tempat eurih eta dianggap salaku gulma anu ngarépotkeun.[1]

Mangfaat Eurih[édit | édit sumber]

Eurih osok dimangfaatkeun pikeun ngajaga lahan terbuka nu gampang keuna érosi.[1] eurih boga kamampuan gancang tumuwuh, jalinan rimpang eurih anu aya dina taneuh, jeung rapetna daun-daun eurih jadi pangjaga anu alus.[1] Di Indonésia wetan saperti Bali, daun eurih sok digaringkeun pikeun jadi bahan baku hateup imah atawa wangunan liana.[1] Salian ti éta, bisa oge dipaké mulsa pikeun ngajaga taneuh di lahan tatanén.[1]


Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s (id)Mengenal Alang-alang diakses 21 Juli 2015

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Nicotiana tabacum - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-098.jpg