Ōkuma Shigenobu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Okuma Shigenobu)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Ōkuma.
Ōkuma Shigenobu
Perdana Mentri Jepang
Perdana Mentri Jepang ka-8
Masa jabatan
30 Juni 1898 – 8 Nopémber 1898
Saméméhna Itō Hirobumi
Sanggeusna Yamagata Aritomo
Perdana Mentri Jepang ka-17
Masa jabatan
16 April 1914 – 9 Oktober 1916
Saméméhna Yamamoto Gonnohyoe
Sanggeusna Terauchi Masatake
Katerangan lian
Gumelar 16 Pébruari 1838
Saga, Hizen Province, Jepang
Pupus 10 Januari 1922 (yuswa 83)
Tokyo, Jepang
Partéy pulitik Kenseito
Pameget/istri Ayako Ōkuma
Pagawéan Cabinet Minister

Marquis Ōkuma Shigenobu (大隈 重信? 16 Pébruari 183810 Januari 1922); salah saurang pulitikus Jepang tur Perdana Mentri Jepang ka-8 (30 Juni 18988 Nopémber 1898) tur ka-17 (16 April 19149 Oktober 1916).[rujukan?] Salah saurang nagarawan kawentar dina Sajarah Jepang[rujukan?], Ōkuma ogé nu ngawanohkeun elmu jeung budaya Kulon di Jepang, tur ngadegkeun Waseda University.[rujukan?]

Catetan[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  • Béasley, W.G. (1963). The Making of Modern Japan. London: Weidenfeld and Nicolson.
  • Borton, Hugh (1955). Japan's Modern Century. New York: The Ronald Press Company.
  • Idditti, Smimasa. Life of Marquis Shigenobu Okuma: A Maker of New Japan. Kegan Paul International Ltd. (2006). ISBN 0-7103-1186-9
  • Idditti, Junesay. Marquis Shigenobu Okuma - A Biographical Study in the Rise of Democratic Japan. Hokuseido Press (1956). ASIN: B000IPQ4VQ
  • Lebra-Chapman, Joyce. Okuma Shigenobu: statesman of Meiji Japan. Australian National University Press (1973). ISBN 0-7081-0400-2
  • Oka Yoshitake, et al. Five Political Leaders of Modern Japan: Ito Hirobumi, Okuma Shigenobu, Hara Takashi, Inukai Tsuyoshi, and Saionji Kimmochi. University of Tokyo Press (1984). ISBN 0-86008-379-9
  • Tokugawa Munefusa (2005). Tokugawa yonbyakunen no naisho-banashi: raibaru bushō-hen Tokyo: Bungei-shunju

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Saméméhna
Kato Takaaki
Mentri Luar Negeri Jepang
1915
Sanggeusna
Kikujiro Ishii
Saméméhna
Itō Hirobumi
Perdana Mentri Jepang Sanggeusna
Yamagata Aritomo
Nulis.jpg