Yuyutsu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Yuyutsu (Dewanagari युयुत्स yuyutsu) nyaéta saurang inohong protagonis dina wiracarita Mahabarata. Manéhna nyaéta baraya para Kurawa béda indung; indungna ngarupakeun saurang dayang. Béda jeung para Kurawa, manéhna mah ngabiluk Pandawa waktu perang di Kurusetra. Hal ieu ngajadikeun Yuyutsu jadi panerus garis turunan Dréstarastra, samentara barayana nu séjén (Kurawa) gugur kabéh di Kurusetra.

Sanggeus Yudistira lengser kaprabon, Yuyutsu diangkat jadi raja di Amarta atawa Indraprahasta.

Harti ngaran[édit | sunting sumber]

Ngaran Yuyutsu dina basa Sansakerta hartina nyaéta "anu ngabogaan kadaék pikeun jurit".

Tempo ogé[édit | sunting sumber]


Wiracarita Mahabarata ku Krishna Dwaipayana Wyasa
Para palaku
Dinasti Kuru Palaku séjén
Santanu | Bisma | Satyawati | Citrānggada | Wicitrawirya | Ambika | Ambalika | Widura | Dréstarata | Gandari | Sangkuni | Subadra | Pandu | Kunti | Madrim | Yudistira | Bima | Arjuna | Nakula | Sadéwa | Duryodana | Dursasana | Yuyutsu | Dursala | Drupadi | Arimbi | Gatotkaca | Ahilawati | Utara | Utari | Ulupi | Citrānggadā Amba | Barbarika | Babruwahana | Irawan | Abimanyu | Parikesit | Wirata | Kicaka | Krépa | Dorna | Aswatama | Ékalaya | Kertawarma | Jarasanda | Satyaki | Mayasura | Durwasa | Sanjaya | Janaméjaya | Abiyasa | Karna | Jayadrata | Kresna | Baladéwa | Drupada | Arimba | Dréstajumena | Burisrawa | Salya | Adirata | Srikandi | Rada
Jejer pamungkas
Pandawa Lima | Kurawa | Astinapura | Indraprahasta | Karajaan dina Mahabarata |
Perang di Kurusétra | Bagawad Gita | Karajaan Kuru | Silsilah Pandawa jeung Kurawa