Al Falaq

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Al Falaq
الإخلاص
Informasi
Harti Waktu Subuh
Golongan Makkiyah
Madaniyah[1]
Surah ka 113
Juz Juz 30
Statistik
Jumlah ruku' 1 ruku'
Jumlah ayat 5 ayat

Surah Al-Falaq (سورة الفلق) - Subuh – nyaéta surat Al Qur'an anu diturunkan di Madinah sanggeus Surat Al Fiil. Surat ieu ngandung lima ayat sarta ditempatkeun dina susunan surat Al Quran sabagé surat nu ka- 113.

Eusi jeung Tarjamah[édit | édit sumber]

Bacaan Terjemahan
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ Sareng nyebatkeun nami Alloh anu maha pemurah tur maha nyaah
قُلْ اَعُوْذُبِرَبِّ الْفَلَقِ Pék sebatkeun: "Abdi berlindung ka gusti Alloh anu ngagaduhan Subuh,
مِنْ شَرِّمَاجَلَقْ ti kajahatan naon (mahluk) nu diciptakeunna,
وَمِنْ شَرِّغَاسِقٍ اِذَاوَقَبَ jeung ti kajahatan wengi upama tos gelap gulita,
وَمِنْ شَرِّ النَّفّٰثٰتِ فِ الْعُقَدِ jeung ti kajahatan wanoja-wanoja panghembus (tukang sihir) kana ikatan,
وَمِنْ شَرِّ حَاسِدٍاِذَاحَسَدَ jeung ti kajahatan jalmi nu dengki, upama anjeunna dengki."

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Al-Amin Al-Quran Tarjamah Sunda ku K.H. Qamaruddin Shaleh, C.V. Penerbit Diponegoro, Bandung, 2003.
  2. Al Quran dan Terjemahnya, Departemen agama, C.V. Toha Putra, Semarang, 1971
Surat sateuacanna:
Al Ikhlas
Surat 112 Surat saparantosna:
An Naas
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit
  1. Salah ngutip: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama Al-Jumunatul 'Ali