Al Haaqqoh

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Al-Haaqqoh)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Al Haaqqoh
الحآقّة
Informasi
Golongan Makiyyah,
Surah ka 69
Juz Juz 29
Waktu turun wahyu 71 [1]
Statistik
Jumlah ayat 52 ayat
Jumlah kecap 255
Jumlah aksara 1480 [2]

Surat Al-Haaqqoh (Basa Arab:الحآقّة, "Poé Kiamat") nyaéta surat ka-69 dina Al Qur'an. Surat ieu kaasup surat Makkiyah kawengku 52 ayat. Dingaranan Al Haaqqoh nu hartina Poé kiamat tina ayat nu mimiti.

Eusi Poko ieu Surat[édit | édit sumber]

Eusi pokok ieu surat, di antarana:

  • Patali jeung poé nu pasti.
  • Pépéling tumali jeung kaom heubeul nu di'azab, Tsamud, 'Aad, Fir'aun, jeung Kaom Nabi Nuh.
  • Ngécéskeun kajadian kiamat jeung hisab.
  • Negeskeun yén Al Qur'an bener wahyu ti Alloh.

Ayat jeung tarjamah[édit | édit sumber]


ٱلْحَاقَّةُ

(1) Poé kiamat.


مَا ٱلْحَآقَّةُ

(2) Naon ari poé kiamat.


وَمَآ أَدْرَاكَ مَا ٱلْحَاقَّةُ

(3) Naha anjeun apal naon poé kiamat.


كَذَّبَتْ ثَمُودُ وَعَادٌ بِٱلْقَارِعَةِ

(4) Kaom Tsamud jeung 'Aad ngabohongkeun kiamat. (Jstrna)

Tadabbur jeung Tadzakkur[édit | édit sumber]

Alloh SWT negeskeun yén poé kiamat anu disebutkeun Al Haaqqoh nu hartina nu bener bakal tumiba. Kiamat bakal cunduk datang dina mangsa nu Alloh SWT nu Maha Uninga. Disebutkeun maké runtuyan kalimat ( وَمَآ أَدْرَاكَ مَا ٱلْحَاقَّةُ) naha anjeun apa naon ari kecap (ٱلْحَاقَّةُ) nyaéta (الساعة الواجبة الوقوع الثابتة المجيء، التي هي آتية لا ريب فيه) waktu nu pasti tumiba datangna bari euweuh nu nyangsikeun.[3] Dina éta waktu sing sarwa huru hara kiamat, poé balitungan, siksa jeung ni'mat téh bener.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Mushaf al-Madinah an-Nabawiyah (bi-Riwayah Hafsh). Madinah: Mujamma' al-Malik Fahd li-Thiba'ah al-Mushaf asy-Syarif. Halaman Ba'
  2. Bashair Dzittamyiz Fi Lathaif al-Kitab al-Aziz, al-bab al-awwal at-thorf ats-tsany a-mawaqif, bashirat fi الحاقة, Mazdudin Fairuz Abadi Muhammad bin Ya’qub
  3. Tafsir Al-Kasysyaf, Imam Az-Zamakhsyary (w.538 H), suratul haaqqoh ayat 1

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Surat sateuacanna:
Al Qolam
Surat 69 Surat saparantosna:
Al Ma'arij
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit
Nulis.jpg