At-Tholaq

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
At Tholaq
الطّلاق
Informasi
Harti Talak, pipirakan
Golongan Madaniyyah,
Surah ka 65
Juz Juz 29
Waktu turun wahyu 71 [1]
Statistik
Jumlah ayat 12 ayat
Jumlah kecap 240
Jumlah aksara 1060 [2]

Surat At-Tholaq (Arab: الطّلاق ,"Talak")  nyaéta surat ka-65 dina Al-Qur'an. Sura ieu kaasup surat Madaniyah  jeung  kawengku 12 ayat. Dingaranan At-Thalaq karana lolobana ayat-ayatna masalah talak jeung nu tumali masalah ieu.

Poko-poko eusina[édit | édit sumber]

  • Hukum-hukum  talak, iddah jeung kewajiban masing-masing salaki jeung istri dina urusan thalaq jeung iddah, supaya euweuh pihak nu rugi bari adil tur  dilaksanakeun sahadé-hadéna.
  • Parentah ka urang-urang mu'min supaya taqwa ka Alloh  nu ngutus  Rosul méré pituduh ka maranehna.
  • Urang nu ariman bakal asup surga jeung ka nu ingkar dibéré pepeling kumaha nasibna jalma nu ingkar zaman baheula.

Ayat jeung Terjemah[édit | édit sumber]


يٰأيُّهَا ٱلنَّبِيُّ إِذَا طَلَّقْتُمُ ٱلنِّسَآءَ فَطَلِّقُوهُنَّ لِعِدَّتِهِنَّ وَأَحْصُواْ ٱلْعِدَّةَ وَٱتَّقُواْ ٱللَّهَ رَبَّكُمْ لاَ تُخْرِجُوهُنَّ مِن بُيُوتِهِنَّ وَلاَ يَخْرُجْنَ إِلاَّ أَن يَأْتِينَ بِفَاحِشَةٍ مُّبَيِّنَةٍ وَتِلْكَ حُدُودُ ٱللَّهِ وَمَن يَتَعَدَّ حُدُودَ ٱللَّهِ فَقَدْ ظَلَمَ نَفْسَهُ لاَ تَدْرِى لَعَلَّ ٱللَّهَ يُحْدِثُ بَعْدَ ذَلِكَ أَمْراً

(1) Hé Nabi, Lamun anjeun mirak istri, talak kalayan iddahna. Itung waktu iddahna, taqwa ka Alloh pangeran aranjeun ulah usir maranéhna ti imah-mahna. Teu kudu kaluar anging migawé pagawéan nista terang-terangan. Sing saha nu hukum-hukum Alloh pinasti zholim ka dirina sorangan. Anjeun teu apal mugi Alloh bakal nangtukeun sabada éta nu séjén tur anyar.


فَإِذَا بَلَغْنَ أَجَلَهُنَّ فَأَمْسِكُوهُنَّ بِمَعْرُوفٍ أَوْ فَارِقُوهُنَّ بِمَعْرُوفٍ وَأَشْهِدُواْ ذَوَىْ عَدْلٍ مِّنكُمْ وَأَقِيمُواْ ٱلشَّهَادَةَ لِلَّهِ ذَلِكُمْ يُوعَظُ بِهِ مَن كَانَ يُؤْمِنُ بِٱللَّهِ وَٱلْيَوْمِ ٱلآخِرِ وَمَن يَتَّقِ ٱللَّهَ يَجْعَل لَّهُ مَخْرَجاً

(2) Lamun geus tepi wates iddahna (isteri nu dipirak) maka tahan kalayan hadé atawa pirak kalayan hadé (ma'ruf), tur saksikeun ku dua saksi nu adil ti antara aranjeun. Jeung tanjeurkeun kasaksian karana Alloh. Kitu pisan pépéling Alloh pikeun nu iman ka Alloh tur ka poé akhir. Sing saha nu taqwa ka Alloh tangtu aya jalan kaluar.


وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لاَ يَحْتَسِبُ وَمَن يَتَوَكَّلْ عَلَى ٱللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ ٱللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ ٱللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْراً

(3) Jeung nu méré rejeki ti arah nu teu disangka-sangka jeung saha nu tawakal ka Alloh maka cukup Alloh, saéstuna Alloh nu nepikeun urusan ka tujuanana. Estu Alloh kawasa kana saniskara urusan.


وَٱللاَّئِي يَئِسْنَ مِنَ ٱلْمَحِيضِ مِن نِّسَآئِكُمْ إِنِ ٱرْتَبْتُمْ فَعِدَّتُهُنَّ ثَلاَثَةُ أَشْهُرٍ وَٱللاَّئِي لَمْ يَحِضْنَ وَأُوْلاَتُ ٱلأَحْمَالِ أَجَلُهُنَّ أَن يَضَعْنَ حَمْلَهُنَّ وَمَن يَتَّقِ ٱللَّهَ يَجْعَل لَّهُ مِنْ أَمْرِهِ يُسْراً

(4) Jeung isteri-isteri nu teu menstruasi deui di antara isteri aranjeun mun ragu, maka iddahna tilu bulan tur nu teu héd. Sedengkeun awéwé nu hamil iddahna tepi ka lahiran.Sing saha nu taqwa ka Alloh tinangtu Alloh bakal ngagampangkeun urusanana. (Jstrna)
ذَلِكَ أَمْرُ ٱللَّهِ أَنزَلَهُ إِلَيْكُمْ وَمَن يَتَّقِ ٱللَّهَ يُكَفِّرْ عَنْهُ سَيِّئَاتِهِ وَيُعْظِمْ لَهُ أَجْراً

(5) Kitu pisan paréntah Alloh nu dilungsurkeun ka aranjeun. Saha nu taqwa ka Alloh tangtu mupus kagoréngan jeung ngalipetkeun pahalana. (Jstrna)

Tadabbur jeung Tadzakkur[édit | édit sumber]

Alloh SWT ngécéskeun yén rumah tangga Nabi saw.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Mushaf al-Madinah an-Nabawiyah (bi-Riwayah Hafsh). Madinah: Mujamma' al-Malik Fahd li-Thiba'ah al-Mushaf asy-Syarif. Halaman Ba'
  2. Bashair Dzittamyiz Fi Lathaif al-Kitab al-Aziz, al-bab al-awwal at-thorf ats-tsany a-mawaqif, bashirat fi يأيها النبى اذا طلقتم النساء, Mazdudin Fairuz Abadi Muhammad bin Ya’qub

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Surat sateuacanna:
At Taghobun
Surat 65 Surat saparantosna:
At Tahrim
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit
Nulis.jpg



Pranala luar[édit | édit sumber]