Yunus (surat)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Yunus
يونس
Sura10.pdf
Informasi
Harti Nabi Yunus
Golongan Makkiyah
Surah ka 10
Juz 11
Waktu turun wahyu 51
Statistik
Jumlah ruku' 11
Jumlah ayat 109
Jumlah aksara 7.425

Surat Yunus (basa Arab: يونس) nyaéta surat ka-10 dina Al-Qur'an. Ieu surat téh aya 109 ayat, kaasup kana golongan surat-surat Makkiyah nu turun di Mekkah
Ayat 40, 94, 95, turun di Madinah. Judul Yunus hartina Nabi Yunus.


1.Iman: Al Quran sanés sihir, Allah maréntahkeun jagat raya ti Arash-Na; syafaat ngan ukur ku izin Allah; Wali Allah; Wahyu Allah nerangkeun hal-hal anu teu katingali ka manusa; Allah nyaksian sareng niténan kalakuan hamba-Na di dunya; Allah téh henteu gaduh anak.

2.Hukum: Nangtukeun itungan taun sareng waktos ku lumakuna panonpoé sareng bulan; hukum nyusun hijihal ngalawan Allah sareng nolak ayat-ayat-Na.

3.Carita: Carita Nabi Nuh a.s. sareng umatna; Nabi Musa sareng Firaun tur tukang sihir; carita Bani Israil saatos kaluar ti Mesir; Nabi Yunus a.s. sareng rayatna.

4.Sareng anu sanésna: Manusa émut ka Allah dina waktos kasusah sareng hilap nalika aranjeunna bagja; kaayaan jalma nu hadé jeung jalma goréng/jahat dina poé kiamat; Al-Quran moal aya nunandingan; rasul ngan ukur ngirimkeun risalah.

Surat sateuacanna:
At-Taubah
Surat 10 Surat saparantosna:
Hud
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit