Al Ahqof

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Al-Ahqof)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Al Ahqaf
الأحقاف
Informasi
Golongan Makiyyah,
Surah ka 46
Juz Juz 26
Waktu turun wahyu 66 [1]
Statistik
Jumlah ayat 35 ayat
Jumlah kecap 344
Jumlah aksara 2595 [2]
Harf-e-Mukatta'at حم

Surat Al-Ahqaf (Basa Arab:سورة الأحقاف, "Al-Ahqaf", Pasir-pasir keusik) nyaéta surat ka-46 dina Al Qur'an. Surat ieu kaasup surat Makkiyah kawengku 35 ayat, turun sabada surat 45 Al-Jatsiyah (Nu deku), surat ka-66 dumasar turunna. Dingaranan surat Al-Ahqaf (Pasir-pasir keusik) dumasar ayat 28 nu ngiberkeun umat manusa carindeku dina poé kiamat. Ogé dingaranan As-Syariah dumasar ayat 21 nu ngiberkeun, Nabi Hud as nu méré pépéling ka kaum 'Ad.

Eusi Poko ieu Surat[édit | édit sumber]

Eusi pokok ieu surat, di antarana:

Ayat jeung tarjamah[édit | édit sumber]


حـمۤ

(1) Haamiim.


تَنزِيلُ ٱلْكِتَابِ مِنَ ٱللَّهِ ٱلْعَزِيزِ ٱلْحَكِيمِ

(2) (Ieu Kitab) Diturunkeun ti Gusti Alloh Nu Maha Gagah tur Maha Wijaksana.


مَا خَلَقْنَا ٱلسَّمَٰوَٰتِ وَٱلأَرْضَ وَمَا بَيْنَهُمَآ إِلاَّ بِٱلْحَقِّ وَأَجَلٍ مُّسَمًّى وَٱلَّذِينَ كَفَرُواْ عَمَّآ أُنذِرُواْ مُعْرِضُونَ

(3) Saéstuna teu Kami nyiptakeun langit jeung bumi iwal bener-bener jeung maké wates, jalma-jalma nu kafir ingkar kana pépéling.


قُلْ أَرَأَيْتُمْ مَّا تَدْعُونَ مِن دُونِ ٱللَّهِ أَرُونِي مَاذَا خَلَقُواْ مِنَ ٱلأَرْضِ أَمْ لَهُمْ شِرْكٌ فِي ٱلسَّمَٰوَٰتِ ٱئْتُونِي بِكِتَابٍ مِّن قَبْلِ هَـٰذَآ أَوْ أَثَارَةٍ مِّنْ عِلْمٍ إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ (4) '.

Tadabbur jeung Tadzakkur[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Mushaf al-Madinah an-Nabawiyah (bi-Riwayah Hafsh). Madinah: Mujamma' al-Malik Fahd li-Thiba'ah al-Mushaf asy-Syarif. Halaman Ba'
  2. Bashair Dzittamyiz Fi Lathaif al-Kitab al-Aziz, al-bab al-awwal at-thorf ats-tsany a-mawaqif, bashirat fi حم. الأحقاف, Mazdudin Fairuz Abadi Muhammad bin Ya’qub

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Surat sateuacanna:
Ad Jatsiyah
Surat 46 Surat saparantosna:
Muhammad (Surat)
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit
Nulis.jpg