Yusuf (surat)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Yusuf
يوسف
Informasi
Harti Yusuf
Golongan Makkiyah
Surah ka 12
Juz Juz 12 (ayat 1-52)
Juz 13 (ayat 53-111)
Statistik
Jumlah ayat 111 ayat

Surah Yusuf (bahasa Arab:يوسف, Yūsuf, "Nabi Yusuf") nyaéta surah ka-12 dina Al-Qur'an. Surah ieu kasusun ku 111 ayat jeung kaasup golongan surah Makkiyah. Surah ieu dinamian Yusuf ku sabab inti suratna nyaritakeun riwayat Nabi Yusuf AS, perjalanana, sarta nasib bapa sareng para dulurna. Surah ieu kaasup surah Miun, nyaéta surah dina Al-Quran anu panjangna leuwih ti saratus ayat. Surah ieu surah kagenep anu dimimitian ku huruf muqatha'ah (terputus, Alif Lam Ra).

Pokok Eusina[édit | édit sumber]

Surah ieu nyaritakeun sacara rinci ngeunaan riwayat Nabi Yusuf AS, perjalanana, nasib bapa sarta para dulurna. Nami Yusuf diulang 25 kali dina surah ieu.Surah ieu disebut ogé Ahsanul Qasas (Sahadé-hadéna Kisah) ku sabab kamuliaan kisah Nabi Yusuf anu loba pisan ngandung hikmah jeung pelajaran jang manusa. Dina surah ieu dicaritakeun ogè carita gaib anu diwahyukeun ka Nabi Muhammad SAW minangka mukjizat kanggo angjeuna, tapi saacan surah ieu diturunkeun anjeuna teu apal kana perkara mukjizat éta. Ti carita Nabi Yusuf AS, Nabi Muhammad SAW seueur kenging pelajaran penting jang kahirupan tur ngahibur anjeuna dina ngajalankeun pancén kanabian. Al Baihaqi dina kita Ad-Dalail nyebutkeun yén sagolongan jelema Yahudi lebet agama Islam saatos ngadangu carita Yusuf ieu ku sabab eusina sarua jiga anu diajarkeun ka aranjeuna.

Tumbu Luar[édit | édit sumber]

Surat sateuacanna:
Hud
Surat 12 Surat saparantosna:
Ar Ro'd
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit


Nulis.jpg