At Taghobun

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti At-Taghobun)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
At-Taghobun
التغابن
Informasi
Harti Nemrak
Golongan Madaniyyah,
Surah ka 64
Juz Juz 28
Waktu turun wahyu 108 [1]
Statistik
Jumlah ayat 18 ayat
Jumlah kecap 241
Jumlah aksara 1070 [2]

Surat At-Taghobun (Arab: التغابن ,"nemrak") nyaéta surat ka-64 dina Al-Qur'an. Surat ieu kaasup surat Madaniyah tur kawengku 18 ayat. Dingaranan At-Taghobun saluyu nu kaunggel dina ayat ka-9.

Poko-poko eusina[édit | édit sumber]

  • Sakur nu di alam raya pada tasbéh
  • Hikmah ciciptan makhluk sadaya
  • Carita umat baheula
  • Nu kafir ingkar kana poe pangwalesan.
  • Nemrak écés ganjaran jeung ancaman.
  • Waspada anak pamajikan bisa jadi musuh.
  • Takwa sakuat tanaga, pahala pikeun nu takwa.

Ayat jeung Terjemah[édit | édit sumber]


يُسَبِّحُ لِلَّهِ مَا فِي ٱلسَّمَٰوَٰتِ وَمَا فِي ٱلأَرْضِ لَهُ ٱلْمُلْكُ وَلَهُ ٱلْحَمْدُ وَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

(1) Maca tasbéh sakabéh nu aya di langit jeung bumi. Kagungan Mantena karajaan miwah pupujian, tur Anjeuna nu Maha Kawasa.


هُوَ ٱلَّذِي خَلَقَكُمْ فَمِنكُمْ كَافِرٌ وَمِنكُمْ مُّؤْمِنٌ وَٱللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ

(2) Anjeuna nu nyipta maranéh, aya nu kafir jeung iman, jeung Alloh nu nalingakeun amal aranjeun.


خَلَقَ ٱلسَّمَٰوَٰتِ وَٱلأَرْضَ بِٱلْحَقِّ وَصَوَّرَكُمْ فَأَحْسَنَ صُوَرَكُمْ وَإِلَيْهِ ٱلْمَصِيرُ

(3) Nyipta langit jeung bumi kalawan sabenerna, dihadé-hadé rupa warnana, namung tetep ka Mantena bakal mulang.


يَعْلَمُ مَا فِي ٱلسَّمَٰوَٰتِ وَٱلأَرْضِ وَيَعْلَمُ مَا تُسِرُّونَ وَمَا تُعْلِنُونَ وَٱللَّهُ عَلِيمٌ بِذَاتِ ٱلصُّدُورِ

(4) Mantena uninga nu aya di langit jeung bumi, Maha Uninga nu anjeun rahasiahkeun ogé nu anjeun ébréhkeun, (Alloh) Maha Uninga kereteg haté Al-aayah Jstrsna....

Tadabbur jeung Tadzakkur[édit | édit sumber]

Sim kuring mitembeyan ku asmana-Na Nu Welas asih-Na nu sampurna. Maos tasbéh ka Gusti Alloh Ta'ala Jalla Jalaluh satungkebing langit satangkarak jagat, sakabéh karajaan jeung sakabéh puji mung kanggo Gusti, mung Gusti Nu Kumawasa ka sing sarwa sagala rupa.

Anjeun hé manusa, Gusti Alloh nu nyipta aranjeun sakabéh, aya nu kafir (ingkar) aya ogé nu iman, inget Alloh nu ningal amal aranjeun. Nyipta tujuh lapis langit jeung bumi kalayan bener jeung ngabentuk rupa kalayan hadé jeung ka Alloh urang balik. Uninga naon nu aya di langit jeung bumi, nu anjeun rusiahkeun jeung nyahu nu anjeun jéntrékeun.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Mushaf al-Madinah an-Nabawiyah (bi-Riwayah Hafsh). Madinah: Mujamma' al-Malik Fahd li-Thiba'ah al-Mushaf asy-Syarif. Halaman Ba'
  2. Bashair Dzittamyiz Fi Lathaif al-Kitab al-Aziz, al-bab al-awwal at-thorf ats-tsany a-mawaqif, bashirat fi سبح لله. الصفء, Mazdudin Fairuz Abadi Muhammad bin Ya’qub

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Surat sateuacanna:
Al Munafiqun
Surat 64 Surat saparantosna:
At-Tholaq
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit
Nulis.jpg