Al Munafiqun

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Al Munafiqun
المنافقون
Informasi
Harti Nemrak
Golongan Madaniyyah,
Surah ka 63
Juz Juz 28
Waktu turun wahyu 104 [1]
Statistik
Jumlah ayat 11 ayat
Jumlah kecap 180
Jumlah aksara 776 [2]

Surat Al Munafiqun (Arab: المنافقون ,"nemrak") nyaéta surat ka-63 dina Al-Qur'an. Surat ieu kaasup surat Madaniyah tur kawengku 11 ayat. Dingaranan Al Munafiqun saluyu nu kaunggel dina ayat ka-1.

Poko-poko eusina[édit | édit sumber]

  • Ati-ati ka urang munapék
  • Hinana urang munapék jeung mulyana urang mukmin
  • Larangan mopohokeun bebeneran
  • Carita urang kafir sanggeus maot.
  • Ngécéskeun ajal teu bisa diundur atawa dimajukeun.

Ayat jeung Terjemah[édit | édit sumber]


إِذَا جَآءَكَ ٱلْمُنَافِقُونَ قَالُواْ نَشْهَدُ إِنَّكَ لَرَسُولُ ٱللَّهِ وَٱللَّهُ يَعْلَمُ إِنَّكَ لَرَسُولُهُ وَٱللَّهُ يَشْهَدُ إِنَّ ٱلْمُنَافِقِينَ لَكَاذِبُونَ

(1) Mun datang ka anjeun (Rosul) urang munapék pokna: "Kami nyakséni yén saéstuna anjeun téh utusan Alloh", inyana Alloh uninga anjeun téh utusan Alloh. Jeung Alloh nyakséni yén urang munapék tukang bohong.


ٱتَّخَذُوۤاْ أَيْمَانَهُمْ جُنَّةً فَصَدُّواْ عَن سَبِيلِ ٱللَّهِ إِنَّهُمْ سَآءَ مَا كَانُواْ يَعْمَلُونَ

(2) Maranéhna susumpahan minangka taméng dina raraga ngahalang ti jalan Alloh, saéstuna goréng patut kalakuan maranéhna téh.


ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ آمَنُواْ ثُمَّ كَفَرُوا فَطُبِعَ عَلَىٰ قُلُوبِهِمْ فَهُمْ لاَ يَفْقَهُونَ

(3) Kukituna éstu maranéhna iman terus balik deui kupur, dicap dina haté-haté maranéhna maka maranéhna teu ngarti.


وَإِذَا رَأَيْتَهُمْ تُعْجِبُكَ أَجْسَامُهُمْ وَإِن يَقُولُواْ تَسْمَعْ لِقَوْلِهِمْ كَأَنَّهُمْ خُشُبٌ مُّسَنَّدَةٌ يَحْسَبُونَ كُلَّ صَيْحَةٍ عَلَيْهِمْ هُمُ ٱلْعَدُوُّ فَٱحْذَرْهُمْ قَاتَلَهُمُ ٱللَّهُ أَنَّى يُؤْفَكُونَ

(4) Jeung mun anjeun nempo maranéhna matak hemeng tagogna, mun ngomong kadéngé lir ibarat nu nyarandé, maranéhna nyangka sakur panyaluk keur maranéhna. Sabenerna maranéhna téh musuh, sing caringcing pageuh kancing saringset pageuh iket, Alloh SWT bakal numpurkeun maranéhna, kumaha maranéhna nyingkah Al-aayah Jstrsna....

Tadabbur jeung Tadzakkur[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Mushaf al-Madinah an-Nabawiyah (bi-Riwayah Hafsh). Madinah: Mujamma' al-Malik Fahd li-Thiba'ah al-Mushaf asy-Syarif. Halaman Ba'
  2. Bashair Dzittamyiz Fi Lathaif al-Kitab al-Aziz, al-bab al-awwal at-thorf ats-tsany a-mawaqif, bashirat fi سبح لله. الصفء, Mazdudin Fairuz Abadi Muhammad bin Ya’qub

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Surat sateuacanna:
Al Jumuah
Surat 63 Surat saparantosna:
At Taghobun
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit
Nulis.jpg