Shod

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Shod
ص
Informasi
Golongan Makiyyah,
Surah ka 38
Juz Juz 23
Waktu turun wahyu 38 [1]
Statistik
Jumlah ayat 88 ayat
Jumlah kecap 732
Jumlah aksara 3067 [2]
Harf-e-Mukatta'at Shood

Surat Shod (Arab: ص , "Ṣhod") nyaéta surat ka-38 dina Al Qur'an. Surat ieu kawengku 88 ayat kaasup golongan surat Makkiyah jeung diturunkeun sabada surat Al-Qomar. Dingaranan Shod lantaran ieu surat dimimitian ku huruf Shood.

Eusi Poko ieu Surat[édit | édit sumber]

Ieu pokok ieu surat, di antarana:

  • Hémengna kafirin kana kanabian Muhammad s.a.w. ku kituna maranéhna nganggap Al Qur'an téh jijieunan Nabi S.a.w;
  • Ngécéskeun kumawasana Alloh di karajaan bumi jeung langit tur poé panangtuan.
  • Carita nu ahéng para Nabi a.s, nyaéta: Dawud, Sulaéman a.s. jeung karajaanana, Ayyub a.s nu gering jeung ubarna, kautamaan Nabi Ibrohim, Ishak, jeung Yakub, kitu ogé Nabi Ismail, Yasa jeung Dzulkifli a.s;
  • Sorga 'Adn jeung pangeusina nu takwa;
  • Naraka Jahannam jeung kasiksana pangeusina;
  • Carita Nabi Adam a.s. jeung Iblis l.a;
  • Pangancam pikeun jalma kufur.

Ayat jeung tarjamah[édit | édit sumber]


صۤ وَٱلْقُرْآنِ ذِي ٱلذِّكْرِ (1) Shood, Demi Al Qur'an nu pinuh pépéling.
بَلِ ٱلَّذِينَ كَفَرُواْ فِي عِزَّةٍ وَشِقَاقٍ (2) Tapi jalma kafir tetep gumedé tur ngalawan.
كَمْ أَهْلَكْنَا مِن قَبْلِهِم مِّن قَرْنٍ فَنَادَواْ وَّلاَتَ حِينَ مَنَاصٍ (3) Padahal geus loba kurun saméméhna nu cilaka, maranéhna ngahelas ménta tulung padahal harita lain mangsa.
وَعَجِبُوۤاْ أَن جَآءَهُم مٌّنذِرٌ مِّنْهُمْ وَقَالَ ٱلْكَافِرُونَ هَـٰذَا سَاحِرٌ كَذَّابٌ (4) Maranéhna héran yén aya nu mawa pépéling, pokna urang kafirin: Ieu mah tukang sihir, tukang bohong.
أَجَعَلَ ٱلآلِهَةَ إِلَـٰهاً وَاحِداً إِنَّ هَـٰذَا لَشَيْءٌ عُجَابٌ (5) Naha manéhna nyieun hiji pangéran ti antara loba pangéran. Ahéng ieu téh.
وَٱنطَلَقَ ٱلْمَلأُ مِنْهُمْ أَنِ ٱمْشُواْ وَاْصْبِرُواْ عَلَىٰ آلِهَتِكُمْ إِنَّ هَـٰذَا لَشَيْءٌ يُرَادُ (6) Gegedén maranéhna gura-giru, pokna: Tuhu tur sobar aranjeun ka pangéran-pangéran aranjeun, éstu ieu nu dimaksud.
مَا سَمِعْنَا بِهَـٰذَا فِى ٱلْمِلَّةِ ٱلآخِرَةِ إِنْ هَـٰذَا إِلاَّ ٱخْتِلاَقٌ (7) (Pokna deu) Kami teu pernah ngadéngé dina ageman nu lian, ieu mah jijieunan.
أَءُنزِلَ عَلَيْهِ ٱلذِّكْرُ مِن بَيْنِنَا بَلْ هُمْ فَي شَكٍّ مِّن ذِكْرِي بَل لَّمَّا يَذُوقُواْ عَذَابِ (8) (Pokna:) Naha naon sababna ieu pépéling téh turun ka manéhna (Muhammad) ti antara urang. Maranéhna tetep dina sangsi kana pépéling Kaula, can ngarasa siksa meureun.
أَمْ عِندَهُمْ خَزَآئِنُ رَحْمَةِ رَبِّكَ ٱلْعَزِيزِ ٱلْوَهَّابِ (9) Atawa maranéhna boga gudang rohmat Pangéran Nu Maha Mulya Nu Maha Béréhan.
أَمْ لَهُم مُّلْكُ ٱلسَّمَٰوَٰتِ وَٱلأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا فَلْيَرْتَقُواْ فِى ٱلأَسْبَابِ (10) Atawa maranéhna boga kakawasaan di jeung bumi marcapada tur di antara duanana, cik naék maké tangga ka (langit).

Tadabbur jeung Tadzakkur[édit | édit sumber]

Alloh SWT dina ieu surat sumpah ku Al Qur'an nu pinuh pépéling pikeun sakabéh abdi-Na.[3] Ieu hiji-hijina surat anu dimimitian ku huruf shood.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Mushaf al-Madinah an-Nabawiyah (bi-Riwayah Hafsh). Madinah: Mujamma' al-Malik Fahd li-Thiba'ah al-Mushaf asy-Syarif. Halaman Ba'
  2. Bashair Dzittamyiz Fi Lathaif al-Kitab al-Aziz, al-bab al-awwal at-thorf ats-tsany a-mawaqif, bashirat fi Shood wal Qur'an, Mazdudin Fairuz Abadi Muhammad bin Ya’qub
  3. Ibnu Katsir, Tafsir Al-Qur'anil Karim, suratu Shood

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Surat sateuacanna:
As Shooffaat
Surat 38 Surat saparantosna:
Az Zumar
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit
Nulis.jpg