Al Ma'arij

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Al Ma'arij
المعارج
Informasi
Golongan Makiyyah,
Surah ka 70
Juz Juz 29
Waktu turun wahyu 79 [1]
Statistik
Jumlah ayat 44 ayat
Jumlah kecap 213
Jumlah aksara 757 [2]

Surat Al-Ma'arij (Basa Arab: المعارج , "Tempat-tempat Naek") nyaéta surat ka-70 dina Al Qur'an. Surat ieu kagolong surat Makkiyah kawengku 44 ayat. Dingaranan Al Ma’aarij nu hartina tempat naik tina kecap Al Ma’aarij nu aya dina ayat ka-3 ieu surat.

Eusi Poko ieu Surat[édit | édit sumber]

Eusi pokok ieu surat, di antarana:

  • Paréntah sobar ka Nabi Muhammad saw dina nyanghareupan pangjejeléh kaom kafir.
  • Kajadian poé kiamat, azab Alloh bakal tumiba bari teu bisa ditebus.
  • Laku lampah nu matak ngagubragkeun ka naraka.
  • Amal-amal nu bisa ngangkat darojat nu luhur.
  • Ancaman Alloh bakal ngaganti pikeun nu nirca ku kaom nu séjén.

Ayat jeung tarjamah[édit | édit sumber]


سَأَلَ سَآئِلٌ بِعَذَابٍ وَاقِعٍ (1) Saurang nu ménta kana datangna siksa.
لِّلْكَافِرِينَ لَيْسَ لَهُ دَافِعٌ (2) Pikeun urang kafirin (siksa) nu teu bisa ditolak.
مِّنَ ٱللَّهِ ذِي ٱلْمَعَارِجِ (3) ti Alloh nu gaduh patempatan keur naék (malaékat).
تَعْرُجُ ٱلْمَلاَئِكَةُ وَٱلرُّوحُ إِلَيْهِ فِي يَوْمٍ كَانَ مِقْدَارُهُ خَمْسِينَ أَلْفَ سَنَةٍ (4) Para malaékat naék ka (langit) ngaliwatan tarajé.
فَٱصْبِرْ صَبْراً جَمِيلاً (5) Maka sing sobar kalawan sobar nu payus.

Tadabbur jeung Tadzakkur[édit | édit sumber]

Alloh SWT dina ieu surat miwarang ka Nabi Muhammad saw sobar nu hadé, nyaéta nu teu dibarengan rumahuh atawa nyingkah tapi cara nu hadé.[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Mushaf al-Madinah an-Nabawiyah (bi-Riwayah Hafsh). Madinah: Mujamma' al-Malik Fahd li-Thiba'ah al-Mushaf asy-Syarif. Halaman Ba'
  2. Bashair Dzittamyiz Fi Lathaif al-Kitab al-Aziz, al-bab al-awwal at-thorf ats-tsany a-mawaqif, bashirat fi سأل سائل, Mazdudin Fairuz Abadi Muhammad bin Ya’qub
  3. Tafsirul Miqbas min Tafsir Ibnu 'Abbas r.a, Al-Fairuzabadi, suratul Ma'arij

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Surat sateuacanna:
Al Haaqqoh
Surat 70 Surat saparantosna:
Nuh (Surat)
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit
Nulis.jpg