Al Humazah

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Al Humazah
الهُمَزة
Informasi
Harti Tukang nyawad
Golongan Makkiyah
Surah ka 104
Juz Juz 30
Statistik
Jumlah ruku' 1 ruku'
Jumlah ayat 9 ayat

Surat Al Humazah nyaéta surat ka-104 dina Al Qur'an. Surat ieu diwangun ku 9 ayat sarta digolongkeun kana surat makkiyah. Kecap Al Humazah hartina "tukang nyawad" sarta dicokot tina ayat kahiji ieu surat. Poko eusi surat ieu téh nyaéta ancaman Alloh ka jalma-jalma anu resep nyawad, ngagoréngkeun batur sarta resep ngumpulkeun harta tapi henteu nganafkahkeun dina jalan Alloh.

Eusi jeung Tarjamah[édit | édit sumber]

Ayat ka Tulisan Arab Tarjamah basa Sunda
1.
وَيۡلٌ۬ لِّڪُلِّ هُمَزَةٍ۬ لُّمَزَةٍ
Cilaka pikeun tukang nyawad jeung ngagoréngkeun batur
2.
ٱلَّذِى جَمَعَ مَالاً۬ وَعَدَّدَهُ ۥ
Anu numpuk-numpukkeun jeung ngitungan harta banda.
3.
يَحۡسَبُ أَنَّ مَالَهُ ۥۤ أَخۡلَدَهُ ۥ
Manéhna nyangka yén bandana téh baris ngalanggengkeun manéhna.
4.
كَلَّا‌ۖ لَيُنۢبَذَنَّ فِى ٱلۡحُطَمَةِ
Lain, lain kitu! Saéstuna manéhna baris dikunclungkeun kana huthomah
5.
وَمَآ أَدۡرَٮٰكَ مَا ٱلۡحُطَمَةُ
Jeung naha anjeun geus nyaho naon ari hothomah téh?
6.
نَارُ ٱللَّهِ ٱلۡمُوقَدَةُ
(Éta téh) seuneu Alloh anu dihurungkeun.
7.
ٱلَّتِى تَطَّلِعُ عَلَى ٱلۡأَفۡـِٔدَةِ
Anu ngéntab-ngéntab ngarérab kana haté.
8.
إِنَّہَا عَلَيۡہِم مُّؤۡصَدَةٌ۬
Saéstuna éta seuneu téh ngarungkup maranéhna.
9.
فِى عَمَدٍ۬ مُّمَدَّدَةِۭ
Di tempat nu dipager ku tihang-tihang jarangkung.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Al-Amin Al-Quran Tarjamah Sunda ku K.H. Qamaruddin Shaleh, C.V. Penerbit Diponegoro, Bandung, 2003.
  2. Al Quran dan Terjemahnya, Departemen agama, C.V. Toha Putra, Semarang, 1971


Surat sateuacanna:
Al Asri
Surat 104 Surat saparantosna:
Al Fil
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit