Kabupatén Bekasi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
(dipindahkeun ti Kabupaten Bekasi)
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pikeun arikel kota nu ngaranna sarua, tempo Kota Bekasi.
Kabupatén Bekasi
Lambang Bekasi.jpg

Lambang Kabupatén Bekasi
Locator kabupaten bekasi.png

Peta lokasi Kabupatén Bekasi
Motto SWATANTRA WIBAWA MUKTI
(daérah nu rumah tanggana sorangan, pamaréntahan nu berwibawa nuju kana masarakat nu subur jeung makmur)
Propinsi Jawa Barat
Ibukota Cikarang
Lega Wilayah 1.484,37 km²
Kordinat 106°48'28'' - 107°27'29'' BW

jeung 6°10'6'' - 6°30'6'' LK

Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
1.917.000 (2003)
1.292 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
23
187 désa
Dasar hukum UU No. 14 (8 Agustus 1950)
PP No. 32 (14 Agustus 1950)
Tanggal 15 Agustus 1950
Bupati Sa'dudin
Kode area telepon 021
DAU Rp. -

Situs web resmi: http://www.kab-bekasi.go.id

Kabupatén Bekasi mangrupakeun hiji kabupatén di Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Ibukotana nyaeta Bekasi. Kabupaten ieu ayana di wétaneun Jakarta, wawatesan jeung Kota Bekasi jeung Propinsi DKI Jakarta di beulah kulon, Laut Jawa di kulon kalér, Kabupatén Karawang di beulah wétan, sarta Kabupatén Bogor di beulah kidulna. Kabupaten Bekasi kawengku ku 23 kacamatan, nu kabagi deui kana 187 désa.

Topografi[édit | sunting sumber]

Kalolobaan wilayah Bekasi mangrupakeun dataran handap.

Transportasi[édit | sunting sumber]

Bekasi mangrupakeun bagian ti kawasan Jabotabek (kiwari jadi Jabodétabek). Bekasi diliwatan ku jalan tol Jakarta-Cikampék.

Perékonomian[édit | sunting sumber]

Loba industri manufaktur ayana di Bekasi, diantarana kawasan Jababéka Cikarang, MM2100, jeung sajabana.

Tumbu luar[édit | sunting sumber]

  • Sundanet Sajarah Bekasi nu kungsi jadi Ibukota Tarumanagara


 t·s·é 

Kabupatén Bekasi, Jawa Barat

Lambang Bekasi.jpg

Kacamatan: Babelan | Bojongmanggu | Cabangbungin | Cibarusah | Cibitung | Cikarang Barat | Cikarang Pusat | Cikarang Selatan | Cikarang Timur | Cikarang Utara | Kedungwaringin | Karangbahagia | Muara Gembong | Pebayuran | Sérang Baru | Sétu | Sukakarya | Sukatani | Sukawangi | Tambelang | Tambun Selatan | Tambun Utara | Tarumajaya