At Takatsur

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
At Takatsur
التكاثر
Informasi
Harti Paagréng-agréng / paloba-loba
Golongan Makkiyah
Surah ka 102
Juz Juz 30
Statistik
Jumlah ruku' 1 ruku'
Jumlah ayat 8 ayat

Surat At Takatsur(basa Arab:سورة التكاثر) nyaéta surat ka-102 dina Al Qur'an. Surat ieu diwangun ku 8 ayat sarta kaasup kana golongan surat Makkiyah, diturunkeun sanggeus surat Al Kautsar. Dingaranan At Takatsur (paagréng-agréng) dicokot tina kecap At takatsur anu aya dina ayat kahiji surat ieu.

Poko-poko eusi[édit | édit sumber]

Kahayang manusa pikeun paagréng-agréng (paloba-loba) dina soal kadunyaan, mindeng mopohokeun manusa tina tujuan hirupna. Manéhna kakara sadar kasalahanana éta sanggeus maot ngadatangan manéhna; manusa baris ditanya di ahérat ngeunaan hal éta.

Eusi jeung Tarjamah[édit | édit sumber]

Ayat ka Tulisan Arab Tarjamah basa Sunda
1.
أَلۡهَٮٰكُمُ ٱلتَّكَاثُرُ
Paagréng-agréng téh geus mohokeun aranjeun.
2.
حَتَّىٰ زُرۡتُمُ ٱلۡمَقَابِرَ
Nepi ka aranjeun datang ka kubur (maot).
3.
كَلَّا سَوۡفَ تَعۡلَمُونَ
Ulah kitu! Engké aranjeun baris nyaho.
4.
ثُمَّ كَلَّا سَوۡفَ تَعۡلَمُونَ
Sakali deui, ulah kitu! Engké aranjeun baris nyaho.
5.
كَلَّا لَوۡ تَعۡلَمُونَ عِلۡمَ ٱلۡيَقِينِ
Ulah kitu! Lamun aranjeun nyaho kalayan élmu yakin.
6.
لَتَرَوُنَّ ٱلۡجَحِيمَ
Pasti aranjeun baris nénjo naraka jahim.
7.
ثُمَّ لَتَرَوُنَّہَا عَيۡنَ ٱلۡيَقِينِ
Tuluy pasti sabenerna aranjeun baris nénjo naraka kalawan aénal yakin.
8.
ثُمَّ لَتُسۡـَٔلُنَّ يَوۡمَٮِٕذٍ عَنِ ٱلنَّعِيمِ
Tuluy saenyana aranjeun baris dipariksa dina poé éta perkara nikmat.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Al-Amin Al-Quran Tarjamah Sunda ku K.H. Qamaruddin Shaleh, C.V. Penerbit Diponegoro, Bandung, 2003.
  2. Al Quran dan Terjemahnya, Departemen agama, C.V. Toha Putra, Semarang, 1971
Surat sateuacanna:
Al Qori'ah
Surat 102 Surat saparantosna:
Al Asri
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit