Wikipedia:Gambar petingan/Daptar Gambar petingan 2010

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Daptar Gambar petingan nu kapilih dina taun 2010:

Panari Bali

Dua mojang panari Bali (potrét dijieun taun 1929).

Sumber: Wikimedia Commons

Basisir Glass

Basisir Glass di Fort Bragg, Kalifornia, AS.

Sumber: Wikimedia Commons

Gajah Laut Pakidulan

Gajah Laut Pakidulan (Mirounga leonina) ngora di Georgia Kidul.

Sumber: Wikimedia Commons

Bikang andromorf Papatong Jarum

Bikang andromorf (kelir jalu) Papatong Jarum (Enallagma cyathigerum) mangsa sanggeus usum hujan di Ahlenmoor, Jérman.

Sumber: Wikimedia Commons

Audi e-tron

Mobil listrik "Audi e-tron" midang munggaran dina Pagelaran Motor Internasional 2009 di Frankfurt, Jérman.

Sumber: Wikimedia Commons

Astronot 'ngarayap' dina Stasiun Luar Angkasa Internasional

Astronot Piers J. Sellers, manukna dina misi STS-121, ngarayap di luar Stasiun Luar Angkasa Internasional dina rintakan katilu sakaligus mungkas kagiatan luar wahana (extravehicular activity, EVA). Para astronot bulak-balik migunakeun pesawat ulang alik Discovery anu bisa euntreup di éta stasiun.

Sumber: Wikimedia Commons

Simeut Gastrimargus musicus nubruk kawat cucuk

Simeut Gastrimargus musicus nubruk pager kawat cucukan. Ieu spésiés bisa dibédakeun ku kelir jangjang jerona anu konéng polét hideung anu katempo pas keur hiber (ku kituna di Tatar Sunda aya nu nelahkeun 'simeut kukupu', da siga kukupu). Dina ieu gambar kabeneran pisan sakadang simeut nu keur hiber katempo jangjangna nubruk kawat cucuk.

Sumber: Wikimedia Commons

Mostar - Panorama Kota Kolot

Panorama kota kolot Mostar di Bosnia-Hérzégovina. Ieu poto dicokot ti munara Masjid Koski Méhméd Pasha, némbongkeun Rawayan Kolot luhureun walungan Neretva.

Sumber: Wikimedia Commons

Kuntul triwarna

Kuntul triwarna (Egretta tricolor) keur nyiar lauk di Green Cay Wetlands, Basisir Boynton, Florida.

Sumber: Wikimedia Commons

Imah nyengceling

Imah Nyengceling. Gambar dijieun maké Blender 3D.

Sumber: Wikimedia Commons

Pulo leutik di Situ Vuoksa

Pulo leutik di Situ Vuoksa, wilayah (oblast) Leningrad, Rusia.

Sumber: Wikimedia Commons

Kidang Beureum (bikang)

Kidang Beureum, Cervus elaphus (bikang) di Taman satwa Wisentgehege Springe, deukeut Springe, Hanover, Jérman.

Sumber: Wikimedia Commons

Tapak Anjing Laut

Tapak anjing laut dina lambaran és nu ngambang di Samudra Antartika.

Sumber: Wikimedia Commons

Anatomi reungit

Gambar nu némbongkeun bagbagan awak (anatomi) reungit (Culex pipiens).

Sumber: Wikimedia Commons

Béntang dina koin 1 euro

Bungkeuleukan tilu diménsi tina sisi koin 1-euro: bentuk béntang nu nonjol asalna tina salah sahiji béntang (aya dua welas dina unggal sisi) dina koin 1 euro. Profil 3D diukur migunakeun mikroskop cahya konfokal µsurf ti NanoFocus. Nu diukur legana 800 µm x 800 µm pasagi (0,8 mm x 0,8 mm), anapon jerona kira 60 µm (0,06 mm). Kelir dina beungeutna némbongkeun luhurna, luyu jeung skala katuhueun gambar. Grafikna dijieun maké MATLAB.

Sumber: Wikimedia Commons

Simeut Amérika

Simeut Schistocerca americana anu katelah Simeut Amérika. Green Swamp, Florida.

Sumber: Wikimedia Commons

Piton Alit

Piton Alit atawa Petit Piton (739 m lbl), Situs Warisan Dunia UNESCO, ditempo ti réstoran Hotél Ladera. Ieu téh hiji ti dua gunung anu aya di Basisir Soufrière, bagian kulon-ngidul Saint Lucia. Perenahna di tengah basisir, kiduleun kota Soufrière, kaléreun gunung pasanganana: Piton Ageung (Gros Piton, 771 m lbl).

Sumber: Wikimedia Commons

Légé Cetonia aurata

Légé Cetonia aurata ti Prancis, ukuran 4,4 cm x 2 cm.

Sumber: Wikimedia Commons

Kristal tunggal andradit

Andradit: kristal tunggal (4,2 cm) - Diakon, Nioro du Sahel Circle, Wilayah Kayes, Mali.

Sumber: Wikimedia Commons

Kastil Montezuma titinggal kaadaban Sinagua

Kastil Montezuma di Arizona, titinggal kaadaban Sinagua kira-kira sarébu taun kalarung.

Sumber: Wikimedia Commons

Merak midang

Merak keur midang, mébérkeun buntutna anu warna-warni.

Sumber: Wikimedia Commons

Great Blue Heron 0887.jpg

Sumber: Wikimedia Commons

Uur-ubur Bulan

Ubur-ubur Bulan (Aurelia aurita Linnaeus, 1758) dina akuarium Pairi Daiza di Bélgia.

Sumber: Wikimedia Commons

Lokomotif 7 antik

Lokomotif 7 ti Vitznau-Rigi-Bahn, sigana kari hiji-hijina di sakuliah dunya anu hirup kénéh, keur ngarayap ka Gunung Rigi, antara Grubisbalm jeung Freibergen.

Sumber: Wikimedia Commons

Barudak Afghanistan

Adi-lanceuk barudak Afghanistan di jalan Qala-i-Shada, Kabul.

Sumber: Wikimedia Commons

Cakung Panon-Beureum

Cakung Panon-Beureum (Agalychnis callidryas), dipoto deukeut Playa Jaco, Kosta Rika.

Sumber: Wikimedia Commons

Imah panggung jaman néolitik

Imah panggung Yuga Batu jeung Perunggu néolitik di Musieum Pfahlbau Unteruhldingen, Bodensee, Jérman.

Sumber: Wikimedia Commons

Keuyeup Xantho poressa

Keuyeup Xantho poressa bikang dina mangsa endogan (ngagayot dina beuteungna) di Laut Hideung.

Sumber: Wikimedia Commons

Mérkurius, Vénus, jeung Bulan

Konjungsi Mérkurius jeung Vénus, lempeng luhureun Bulan, deukeut Observatorium Paranal.

Sumber: Wikimedia Commons

Supa Mycena interrupta

Supa Mycena interrupta di Leuweung Myrtle, Collinsvale, Tasmania, Australia.

Sumber: Wikimedia Commons

Cinyusu Thermes-Xanthi

Cinyusu Thermes-Xanthi, Préféktur Xanthi, Yunani.

Sumber: Wikimedia Commons

Lokomotif RhB Ge 4/4 III

RhB Ge 4/4 III mawa karéta Regio Express ti St. Moritz ka Chur dina sasak luhureun walungan Landwasser, Suis. Dina ieu lokomotif dipasang iklan jalur karéta Albula jeung Bernina anu ku UNESCO dianggap warisan dunya. Gambar dina lokomotif téh sasak anu keur diliwatan. Dua gerbong nu hareup jandélana panoramik, biasana dipaké di jalur Bernina.

Sumber: Wikimedia Commons

Radiométer Crookes

Radiometer Crookes anu diwangun ku bohlam anu vakum parsial. Di jerona aya kolécér anu dipasang dina kumparan. Kolécérna muter lamun kasorot cahya, tapi ari marga lantaranana anu pasti mah para élmuwan ogé can sapuk.

Sumber: Wikimedia Commons

Talaga Lüner

Talaga Lüner ditempo ti Gn. Saulakopf (2.517 m) di Austria. Di beulah kénca Gn. Schafgafall (2.414 m), beulah katuhu Gn. Seekopf (2.698 m). Anu di tukangeun talaga, Gn. Kanzelköpfe (2.437 m) jeung Gn. Girenspitze (2.394 m) mah kaasup wilayah Suis.

Sumber: Wikimedia Commons

Anak manuk umur dua poé

Anak manuk Turdus merula umur dua poé.

Sumber: Wikimedia Commons

Badak Hideung

Badak Hideung (Diceros bicornis) di Cagar Alam Ngorongoro, Tanzania.

Sumber: Wikimedia Commons

Badak Hideung

Lauk Héjopanon Chlorophthalmus agassiz disorot maké lampu bodas (luhur) jeung ultrabungur (handap), nu némbongkeun fluoreséns héjo tina panonna. Para panalungtik ngumpulkeun rupa-rupa spésimén pikeun ngulik optika di laboratorium dina jero kapal.

Sumber: Wikimedia Commons

Lauk Helcogramma striata

Lauk Helcogramma striata dina karang Diploastrea heliopora.

Sumber: Wikimedia Commons

Imah Sunda

Modél imah Sunda anu dipidangkeun ku paviliun Hindia Walanda dina Pameran Dunya (World Fair) di Paris, Perancis, warsih 1900.

Sumber: Wikimedia Commons (Collectie Tropenmuseum)

Batik Cirebon

Batik tulis Cirebon ti mimiti abad 20, bahan lawon katun, koleksi Akademi Seni Honolulu.

Sumber: Wikimedia Commons

Maung bodas

Maung bodas di Taman Safari Indonésia, Cisarua, Jawa Kulon.

Sumber: Wikimedia Commons

Kincir angin di Consuegra

Kincir angin di Consuegra, La Mancha, Spanyol.

Sumber: Wikimedia Commons

Manuk Kuntul

Manuk Kuntul atawa Manuk Belekok (basa Jawa), Yogyakarta, Indonésia.

Sumber: Wikimedia Commons

Dataran Luhur Tengger

Dataran Luhur Tengger di Jawa Tengah, Indonésia, waktu panonpoé medal némbongkeun Gunung Bromo (kawah badag anu ngaluarkeun haseup) sarta Gunung Semeru (haseup di palebah tukang).

Sumber: Wikimedia Commons

Aula Kulon ITB

Aula Kulon Institut Teknologi Bandung, wangunan titilar mangsa pangjajahan Walanda jeung wangun hateupna anu has. Rarancang arsiték Henri Maclaine Pont.

Sumber: Wikimedia Commons

Tahu Gejrot

Tahu Gejrot kadaharan has di Cirebon, Jawa Kulon, Indonésia.

Sumber: Wikimedia Commons

Aksara swara (vokal)
Aksara ngalagena (konsonan)

Aksara Sunda Kuna nujul ka hiji sistim ortografi masarakat Sunda nu ngawengku aksara jeung sistim kaaksaraan pikeun nuliskeun basa Sunda. Aksara Sunda Kuna dipaké sahanteuna ti abad ka-14 nepi ka abad ka-18, contona dina Prasasti Kawali.

Sumber: Wikimedia Commons & Wikimedia Commons

Aurora Borealis

Aurora Borealis, dina basa Sunda hartina "cahya kalér", kasampak di luhur Dano Bear, Pangkalan Angkatan Udara Eielson, Alaska, Amérika Sarikat.

Sumber: Wikimedia Commons

Bandara San Fransisco

Bandara San Fransisco, Amérika Sarikat, ti peuting.

Sumber: Wikimedia Commons

Peta Pakuan Pajajaran

Peta Walanda kuna anu némbongkeun lokasi Pakuan, puseur dayeuh kuna ti karajaan Sunda Pajajaran, deukeut Bogor di Jawa Kulon.

Sumber: Wikimedia Commons

Kaulinan angklung

Kaulinan angklung jumplukan Daeng Udjo di Discovery Mall, Kuta, Bali. Maranéhanana arulin antara séjén lagu Michael Jackson "Heal The World".

Sumber: Wikimedia Commons

Pepelakan kentang.

Kentang nyaéta pepelakan anu umumna tumuwuh kalayan alus di tempat anu iklimna tiis sarta beueus, sanajan sawatara varietas bisa tumuwuh dina skala leutik di wewengkon anu iklimna keur.

Sumber: Wikimedia Commons