Wikipedia:Gambar petingan/Daptar Gambar petingan 2015

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Daptar Gambar petingan nu kapilih dina taun 2015:

Petasan di Panon London.
Petasan nu paburisat ngawang di langit Panon London minangka réréaan dina Taun Anyar 2014.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Tsunami 2004 Acéh.
Animasi nalika kajiadanna Tsunami 2004 di Acéh, Indonésia.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Jajaka ngadu'a.
Jajaka nu ngadu'a sabot keur perang di Grozny, Chechnya.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Poto ISS
ISS (International Space Station) dipoto ti pesawat ulang alik Discovery dina bulan Agustus 2005.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Pamareum Kahuruan keur ngaaksi.
Pamareum Kahuruanna Angkatan Udara Amérika Sarikat nu keur nyéboran seuneu ngagugudag nalika kacilakaan bobodoan ti C-130 Hercules di Osan Air Base di Koréa Kidul.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Tari Topeng Kandaga.
Igelan Topéng Kandaga di Saung Angklung Udjo, Bandung, Jawa Kulon.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Masigit Agung Umayyah, Damaskus
Masigit Agung Umayyah Damaskus anu diwangun luhureun ruruntuk basilika Yohanes Pabaptis.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Tumpukah uyah
Tumpukan uyah di Salar de Uyuni, Bolivia.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Camille Lefevre.
Museum Seni Murni (Museum voor Schone Kunsten) di Belfort: Tukang pahat (panorama HDR). Camille Lefevre (Issy-les-Moulineaux, 1853 - Paris, 1933).
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Gitar démpét.
Gitar démpét ti luthier Alexandre Voboam, Paris, 1690.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Panambang walirang di Kawah Ijén, Banyuwangi.
Kawah Ijén, Banyuwangi, Jawa Timur: panambang keur manggul 90 kiloan walirang ti dasar kawah.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Tajin, wadah kadaharan ti Maroko
Rupa-rupa 'tajin', wadah kadaharan di toko keramik/gerabah di Maroko.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Dua watang kristal titanium anu béda arah tumuwuhna
Dua "watang kristal" titanium anu béda arah tumuwuhna, murni 99,995 %, dijieun tina prosés iodida di URALREDMET di wilayah Soviét. Di gigireunana kubus gelas akrilik ukuran 1 cm3.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Pasawahan di Désa Muncan, Bali
Pasawahan di Désa Muncan, Bali.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Pasaréan Khoja Ahmad Yasawi
Pasaréan (mausoleum) Khoja Ahmad Yasawi (loka Warisan Dunya UNESCO), Turkestan, Kazakhstan. Arsitéktur titinggal Timur kalawan kubah pangbadagna di Asia Tengah.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Pancuran Tujuh di Baturraden, Purwokerto
Pancuran Tujuh, Baturraden, Purwokerto.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Singa laut kidul (Otaria flavescens) di L'Oceanogràfic
Singa laut kidul (Otaria flavescens) di L'Oceanogràfic, oseanarium di Valénsia, Spanyol.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Hayam leuweung kongkorongok
Hayam leuweung kongkorongok dina tangkal.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Stasiun Roskilde, Denmark
Stasiun Roskilde, Roskilde, Denmark.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Filamén aktin di jero sél
Gabungan gambar konfokal anu némbongkeun filamén aktin di jero sél.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Ibis-séndok jambon keur jalangan
Ibis-séndok jambon (Platalea ajaja) keur jalangan di Suaka Margasatwa Smith Oaks, High Island, Téxas.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Pulo vulkanik Trinitas, Brazil
Pulo vulkanik Trinitas, di Espirito Santo, Brazil, anu, babarengan jeung Martim Vaz, ngabentuk hiji kapuloan.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Tjörnbron (Rawayan Tjörn)
Tjörnbron (Rawayan Tjörn), hiji ti tilu rawayan/sasak sapanjang Tjörnbroleden anu nyambungkeun pulo Tjörn jeung Orust ka darat. Diresmikeun taun 1981, ieu rawayan dibangun sanggeus Rawayan Almö anu saméméhna (diresmikeun Juni 1960), runtuh alatan katabrak kapal MS Star Clipper 18 Januari 1980.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Bajing beureum
Bajing beureum keur celengo di Hofgarten, Düsseldorf, Jérman.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Munara Eiffel
Munara Eiffel, ditoong ti champ de Mars, Paris, Perancis.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Bandung - Garut
Di jalan anu numbukeun Bandung jeung Garut katémbong karéta api di tutugan pasir, dituturkeun ku kulikbekan haseup hideung.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Krakatau
Évolusi péta krakatau maké basa Inggris, ti taun 1880 nepi ka 2005. Angotna mah pas bitu dina taun 1883.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Albert Bridge (Rawayan Albert)
Rawayan Albert (Albert Bridge) di London, Inggris, ditempo ti tungtung kalér.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Masjidil Aqsho
Tetempoan buruan Masjidil Aqsho, Paléstina taun 1856, kiblat munggaran umat Islam.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Korban genosida Srebrenica
Prasasti béréndélan korban di pajaratan genosida Potočari, deukeut Srebrenica, Bosnia Herzegovina.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
La Belle Otero
La Belle Otero ku Jean Reutlinger.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Dayeuh kolot Dubrovnik, Kroasia
Pamandangan panorama dayeuh kolot Dubrovnik, Kroasia.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Parque Avenida
Wangunan Parque Avenida di Paulista Avenue, São Paulo, Brazil.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Parque Avenida
Heulang botak (Haliaeetus leucocephalus) minangka lambang nasional Amérika Sarikat.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Nini-nini Méksiko
Nini-nini ti Zacatecas, Méksiko.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Panto naraka, Derweze, Turkmenistan
Panto naraka, lomang gas alam anu kabeuleum ngagugudag di Derweze, Turkmenistan. Ieu leuwih badag batan nu katémbongna.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Barudak Afghanistan
Barudak Afghanistan keur nungguan bantuan médis jeung pakéan di Propinsi Khowst, Afghanistan.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Kebon strobéri
Kebon strobéri di pilemburan Dernekamp, Kirchspiel, Dülmen, Rhine Kalér-Westphalia, Jérman.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Panorama persopolis
Panorama persepolis, Iran.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Cingcin kawin papatong jarum
Cingcin kawin papatong jarum (Calopteryx splendens).
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Kapinis keur maraban anakna
Kapinis Hirundo rustica (Carl Linnaeus, 1758) keur maraban anakna dina sayang di gedong Wisentgehege Springe, deukeut Springe, Hanover, Jérman. Ieu spésiés kapinis kaasup anu panglobana di sakuliah dunya.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Gedong Parlemén Hungaria di Budapés
Gedong Parlemén Hungaria di sisi Walungan Danubé, Budapés.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Skalfandafiot ('Skjálfandafljót') di Ruteu 1 (Islandia)
Skalfandafiot ('Skjálfandafljót') di Ruteu 1.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
[[File:|750px|wing-fuselage kapal Boeing 747-8|link=File:]]
Bagian 'wing-fuselage' kapal Boeing 747-8 mangsa perakitan pamungkas
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Kembang Passiflora caerulea di Taman Botani Ljubljana, Slovénia
Kembang Passiflora caerulea. Taman Botani Ljubljana, Slovénia. Diaméter kembang 9 cm-an. Tumpukan makro 17 gambar.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Diphaglossa gayi, nyiruan badag ti Cili
Diphaglossa gayi, nyiruan badag ti Cili, kulawarga Colletidae.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Cumi-cumi Sepioteuthis sepioidea
Cumi-cumi Karang Karibia Sepioteuthis sepioidea di Karang Bari, Bonaire, Kapuloan BES.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Walungan Tagus di Portugal
Tetempoan Walungan Tagus ti Portas do Sol, Santarém, Portugal.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Lawang wétan Stasiun métro Rådhuset, Stockholm
Lawang wétan Stasiun métro Rådhuset, Stockholm, Swédia.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Himantopus himantopus sajodo
Manuk Himantopus himantopus sajodo. Tanjung Kinburn, Ukraina.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
'Bianca Maria Sforza' karya Giovanni Ambrogio de Predis
'Bianca Maria Sforza' karya Giovanni Ambrogio de Predis
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Prangko pangéling-ngéling 50 taun Déklarasi Djuanda.
Prangko pangéling-ngéling 50 taun Déklarasi Djuanda.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...