Al 'Asri

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Al Asr)
Jump to navigation Jump to search
Al 'Asri
العصر
Informasi
Harti Waktu
Golongan Makkiyah
Surah ka 103
Juz Juz 30
Statistik
Jumlah ruku' 1 ruku'
Jumlah ayat 3 ayat

Surat Al Asri nyaéta surat ka-103 dina Al Qur'an. Surat ieu digolongkeun surat makkiyah sarta diwangun ku 3 ayat. Kecap Al Asri atawa Al 'Ashr hartina téh waktu/mangsa sarta dicokot tina ayat kahiji ieu surat. Eusi surat ngagambarkeun yén saéstuna kabéh manusa aya dina kaayaan rugi kajaba jalma-jalma anu sok ngalakonan amal soléh, silih naséhatan dina bebeneran sarta kasabaran.

Eusi jeung Tarjamah[édit | édit sumber]

Ayat ka Tulisan Arab Tarjamah basa Sunda
1.
وَٱلۡعَصۡرِ
Demi waktu.
2.
إِنَّ ٱلۡإِنسَـٰنَ لَفِى خُسۡرٍ
Saéstuna manusa téh enya-enya aya dina karugian.
3.
إِلَّا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ وَعَمِلُواْ ٱلصَّـٰلِحَـٰتِ وَتَوَاصَوۡاْ بِٱلۡحَقِّ وَتَوَاصَوۡاْ بِٱلصَّبۡرِ
Kajaba jalma-jalma anu ariman jeung ngalampahkeun amal soléh jeung anu silih wasiatan kana hak (bebeneran) jeung anu silihwasiatan kana kasabaran.

Hubungan surat Al Asri jeung surat Al Humazah[édit | édit sumber]

Dina surat Al Asri Alloh ngajelaskeun sifat-sifat jalma anu henteu dina kaayaan rugi, sedengkeun dina surat Al Humazah Alloh nerangkeun sababaraha sifat jalma anu rugi.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Al-Amin Al-Quran Tarjamah Sunda ku K.H. Qamaruddin Shaleh, C.V. Penerbit Diponegoro, Bandung, 2003.
  2. Al Quran dan Terjemahnya, Departemen agama, C.V. Toha Putra, Semarang, 1971


Surat sateuacanna:
At Takatsur
Surat 103 Surat saparantosna:
Al Humazah
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit