Pamaké:Naoko Evelyn

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas

Penyunting baru asal Makassar, Indonesia

Wikipedia:Babel
id Pengguna merupakan penutur ibu bahasa Indonesia
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
jv-1 Panganggé puniki gadhah kawruh dhasar basa Jawi.
su-1 Pamaké ieu gaduh kamampuan basa Sunda dasar.
Téang Basa pamaké
100 Artikel baru

19 Méi 2024

17 Méi 2024

15 Méi 2024

13 Méi 2024

12 Méi 2024

11 Méi 2024

10 Méi 2024

  • 16.2110 Méi 2024 16.21Kendrick Lamar (juj | édit) ‎[3.716 bait]Udaradingin (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar {{Infobox musical artist|Background=solo_singer|image=Pulitzer2018-portraits-kendrick-lamar.jpg|caption=Lamar basa menangkeun Hadiah Pulitzer taun 2018|Birth_name=Kendrick Lamar Duckworth|Born={{Birth date and age|mf=yes|1987|6|17}}<br /><small>Compton, California, Amerika Serikat</small>|Genre=Hip hop|Situs Web=kendricklamar.com|Years_active=2003-sekarang|Label=Top Dawg, After Math, Interscope, Konkrete Jungle|Occupation=Rapper, Panulis lagu, Produser lagu}}''...) Tag: Édit visual
  • 15.4510 Méi 2024 15.45Super Mario (juj | édit) ‎[43.725 bait]ZocrBokper (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar Super Mario (ogé katelah Super Mario Bros and Mario) nyaéta séri kaulinan platform anu diciptakeun ku Nintendo dibintanginya maskot maranéhna, Mario. Éta séri sentral tina waralaba Mario anu langkung ageung. Sahenteuna hiji kaulinan Super Mario geus dileupaskeun pikeun tiap konsol video game Nintendo utama. Nanging, aya ogé sababaraha kaulinan pidéo Super Mario dileupaskeun dina platform kaulinan non-Nintendo. Aya leuwih ti 20 kaulinan dina séri. Kaulinan ''Super...) Tag: Édit visual

9 Méi 2024

8 Méi 2024

  • 05.338 Méi 2024 05.33Témbok pamisah Israél (juj | édit) ‎[2.297 bait]Syahira Rizkia (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar '''Témbok pamisah Israél''' nyaéta struktur pamisahan anu diwangun antara wilayah Israél anu bener jeung daérah Paléstina. Tujuan pangwangunanana nyaéta pikeun ngungkulan ancaman bom bunuh diri ti daérah Paléstina. Sanajan kitu, témbok ieu geus narima loba kritik internasional sabab dianggap ngaganggu kahirupan masarakat Paléstina sarta dituduh maok daérah nu statusna teu jelas.<ref>{{Cite web|url=https://www.kompas.com/stori/read...) Tag: Édit visual

7 Méi 2024

5 Méi 2024

  • 01.495 Méi 2024 01.49Rose Amal (juj | édit) ‎[2.894 bait]Pijri Paijar (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar '''Rose Amal''' (dilahirkeun taun 1965) nyaéta inohong awéwé inspiratif dina widang élmu.  Ayeuna, manéhna ngajabat salaku profesor élmu di Universitas New South Wales, Australia, jeung geus diakuan salaku Australian Laureate Fellow.  Dina 11 Juni 2018, Rose Amal nampi Companion of the Order of Australia (AC), panghargaan pangluhurna dina rékayasa kimia.  Manéhna ogé profésor di Fakultas Téknik Kimia UNSW, anu mangrupakeun salah sahiji dal...) Tag: Édit visual
  • 00.485 Méi 2024 00.48Krisda Putri Aprilia (juj | édit) ‎[1.867 bait]Kepadalisna (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar '''Krisda Putri Aprilia''' (Ujung Pandang, 5 April 1999) nyaéta atlét karaté ti Sulawési Selatan anu ngahontal mendali emas di nomor ''Kata Perorangan Putri'' kagiatan PON XX Papua 2021. Saméméh jadi atlét PON, manéhna pernah jadi wawakil Makassar sarta ngahasilkeun mendali emas di kagiatan Pekan Olahraga Daerah (Porda) ka XVI Sulawesi Selatan anu lumangsung di Pintang 2019. Ngaran bapana Gasfar Rubak, sedengkeun ngaran indungna Balgis. Ti leuleutik Krisda miboga k...) Tag: Édit visual
  • 00.335 Méi 2024 00.33Premana Wardayanti Premadi (juj | édit) ‎[2.365 bait]Pijri Paijar (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar '''Premana Wardayanti Premadi''', lahir 13 Juli 1964, nyaéta saurang astronom ti Indonésia anu jadi guru besar di Institut Téknologi Bandung. Kusabab 2018, manéhna kungsi mancén kapala Observatorium Bosscha.<ref name=":0">{{Cite web|url=https://www.liputan6.com/lifestyle/read/4121685/berkenalan-dengan-sosok-perempuan-kepala-observatorium-boscha|title=Berkenalan dengan Sosok Perempuan Kepala Observatorium...) Tag: Édit visual
  • 00.185 Méi 2024 00.18Melani Putri (juj | édit) ‎[1.429 bait]Kepadalisna (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar '''Melani Putri''' (21 Juli 2000) mangrupakeun atlét dayung asal Indonésia. Manéhna jadi wawakil Indonésia dina kagiatan sculls ganda ringan putri di Olimpiade Tokyo taun 2020. Di kompetisi anu séjén manéhna ngahontal dua perak di SEA Games Hanoi taun 2021.<ref>{{Cite web|url=https://nocindonesia.id/athlete/view/melani+putri|title=Melani Putri - Indonesia Olympic Commitee|website=nocindonesia.id|accessdate=2024-05-05}}</ref> == Karier == Melani mimiti wanoh jeung o...) Tag: Édit visual
  • 00.055 Méi 2024 00.05Merisa Cindy Sahputri (juj | édit) ‎[1.201 bait]Kepadalisna (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar '''Merisa Cindy Sahputri''' (Sragen, Jawa Tengah 29 Mei 1996) mangrupakeun atlet bulu tangkis Indonesia anu asup katégori ganda putri. Merisa gabung ti klub Suryanaga Mutiara Timur Surabaya, Jawa Timur.<ref name=":0">{{Cite web|url=https://tirto.id/tokoh/meirisa-cindy-sahputri-bFk|title=Profil Meirisa Cindy Sahputri|website=tirto.id|language=id|accessdate=2024-05-05}}</ref> Di taun 2019 Merisa kudu gedé haté lantara kudu dégradasi ti Pelatihan Nasional PBSI. Ieu hal di...) Tag: Édit visual

4 Méi 2024

  • 23.534 Méi 2024 23.53Martha Gultom (juj | édit) ‎[481 bait]Kepadalisna (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar '''Martha Gultom''' mangrupakeun atlét renang. Manéhna atlét munggaran wanoja asal Indonésia anu tampil di Olimpiade. Martha Gultom miboga pancén jadi wawakil Indonesia di taun 1956.<ref>{{Cite web|url=https://www.skor.id/post/spesial-haornas-2021-serba-pertama-dari-atlet-putri-indonesia-01393411|title=Spesial Haornas 2021: Serba Pertama dari Atlet Putri Indonesia|last=SKOR.ID|website=www.skor.id|language=id|accessdate=2024-05-04}}</ref> == Référénsi == <reference...) Tag: Édit visual
  • 23.474 Méi 2024 23.47Marsheilla Gischa Islami (juj | édit) ‎[833 bait]Kepadalisna (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar '''Marsheilla Gischa Islami''' (Blitar, 25 Maret 1997) mangrupakeun atlét bulu tangkis ti Indonésia anu tanding dina katégori ganda putri jeung ganda campuran. Islami mangrupakeun atlét ti akademi PB Djarum mimiti aub di taun 2013.<ref name=":0">{{Cite web|url=https://tirto.id/tokoh/marsheilla-gischa-islami-bE7|title=Profil Marsheilla Gischa Islami|website=tirto.id|language=id|accessdate=2024-05-04}}</ref> == Préstasi == Sababaraha préstasi anu kacangking ku Islami...) Tag: Édit visual
  • 23.234 Méi 2024 23.23Anastasia Muliana (juj | édit) ‎[1.765 bait]Pijri Paijar (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar '''Anatasia Mulianan''' atawa Anastasia Hanifah Muliana nyaéta insinyur mesin ti Indonésia jeung Amérika Serikat. Panalitianana museurkeun kana daérah mékanika padet jeung viscoelasticity, hususna anu aya hubunganana jeung aspal, laminasi, bahan pinter sareng bahan komposit anu sanés. Manéhna jadi profésor dina rékayasa mékanis di Texas A&M University. Di dinya, manéhna ogé jadi Proféssor Linda & Ralph Schmidt '68 dina bimbingan fa...) Tag: Édit visual
  • 23.214 Méi 2024 23.21Satyawati Suleiman (juj | édit) ‎[1.319 bait]Kepadalisna (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar '''Satyawati Suleiman''' (07 Oktober 1920) mangrupakeun ahli Ikonografi (seni arca). Lian ti éta manéhna ogé miboga karep dina widang benda pusaka titinggal karuhun anu réa.<ref>{{Cite web|url=https://arkenas.kemdikbud.go.id/page/profile/perintis-arkeologi#gsc.tab=0|title=Perintis Arkeologi|website=arkenas.kemdikbud.go.id|accessdate=2024-05-04}}</ref> == Lalampahan Karier == Satyawati Suleiman mimiti ancrub ka dunya anu patalina jeung hal purbakala nalika manéhna tam...) Tag: Édit visual
  • 23.144 Méi 2024 23.14Acchedya Jagaddhita (juj | édit) ‎[1.111 bait]Pijri Paijar (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar '''Acchedya Jagaddhita''' babar12 Méi 1997, nyaéta atlét angkat besi ti Indonésia. Dina Olimpiade Pemuda Musim Panas 2014 di Nanjing, Cina, manéhna ngawakilan Indonésia. Manéhna bersaing di kelas 58 kg awéwé jeung junun ngahontal ka-4. Dina Islamic Solidarity Games 2017 anu diayakeun di Baku, Azérbaijan, manéhna meunang medali pérak dina kelas 58 kg awéwé. Saterusna, dina Asian Indoor and Martial Arts Games...) Tag: Édit visual
  • 21.254 Méi 2024 21.25Déprési prénatal (juj | édit) ‎[5.092 bait]Pijri Paijar (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar '''Déprési prénatal''' nyaéta gangguan haté anu lumangsung nalika kakandungan jeung kajadian saenggeus ngalahirkeun.  Gejala bisa rupa-rupa ti hampang nepi ka parna, sarta dina kasus nu jarang dipake, gejala parna bisa ngancem kaséhatan sarta lumangsungna kahirupan indung jeung orok.<ref name=":0">{{Cite web|url=https://www.nimh.nih.gov/health/publications/perinatal-depression|title=Perinatal Depression - National Institute of Mental Health (NIMH)|website=www.nimh.n...) Tag: Édit visual
  • 20.594 Méi 2024 20.59Tri Mumpuni (juj | édit) ‎[3.559 bait]Pijri Paijar (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar '''Tri Mumpuni Wiyatno''' nyaéta saurang anu ngamumulé listrik anu geus nyumbang kana leuwih ti 60 lokasi terpencil di Indonésia.  Prestasina dina widang ieu diakuan ku Ashden Awards di taun 2012. Sajaba ti éta, manéhna mangrupakeun anggota Komite Inovasi Nasional sarta ayeuna aktif di Badan Risét sarta Inovasi Nasional.<ref>{{Cite web|url=http://biografi.rumus.web.id/2011/06/biografi-tri-mumpuni-pejuang-mikrohidro-indonesia.html|title=Biografi Tri Mumpu...) Tag: Édit visual
  • 16.554 Méi 2024 16.55Pratiwi Sudarmono (juj | édit) ‎[1.250 bait]Kepadalisna (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar '''Pratiwi Sudarmono ('''Bandung, 31 Juli 1952) mangrupakeun antariksawan wanoja mimiti di Indonésia. Di taun 1980 Pratiwi kapilih jadi antariksawan Indonésia pikeun mekarkeun proyék DNA jeung ékspérimén ilmiah anu séjén. Ieu hal mangrupakeun préstasi anu luar biasa pikeun Indonésia, lantaran astronot anu pilih lalobana panalungtik ti Amérika Serikat jeung Uni Soviét. Di taun 1986, Pratiwi dijadwalkeun pikeun ngapung ka luar angkasa mawa satelit Palapa B3 ti pu...) Tag: Édit visual
  • 16.354 Méi 2024 16.35Nurmala Kartini Sjahrir (juj | édit) ‎[1.621 bait]Kepadalisna (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar '''Nurmala Kartini Sjahrir''' (1 Februari 1950) miboga ngaran lengkep Nurmala Kartini Pandjaitan Sjahrir. Nurmala Kartini buah cinta ti pasangan Bonar Pandjaitan (alm) jeung Siti Frida Br. Naiborhu (alm). Ngaran salakina Dr. Sjahrir, sarta miboga dua urang budak nyaéta Pandu Patria Sjahrir jeung Gita Rusmida Sjahrir. Kiwari Kartini Sjahrir miboga kalungguhan salaku Komisaris Independen PT Lippo Karawaci (LPKR). Lian ti éta, manéhna miboga kalungguhan salaku pupuhu Majel...) Tag: Édit visual
  • 15.564 Méi 2024 15.56Nila Moeloek (juj | édit) ‎[1.571 bait]Kepadalisna (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar '''Nila Moeloek''' (Jakarta, 11 April 1949) nyaéta Menteri Kaséhatan di éra ''Kabiner Kerja'' Presiden Joko Widodo. Ngaran salakina Faried Moeloek, anu mangrupakeun Menteri Kaséhatan di jaman B.J Habibie taun 1998-1999. Nila miboga tilu urang budak, nyaéta Muhammad Reiza Moeloek, Puti Alifa Moeloek, jeung Puti Annisa Moeloek.<ref name=":0">{{Cite web|url=https://www.viva.co.id/siapa/read/68-nila-f-moeloek|title=Profil Prof Dr Dr Nila Djuwita F Moeloek Spm K - VIVA|web...) Tag: Édit visual
  • 15.384 Méi 2024 15.38Yasmine Zaki Shahab (juj | édit) ‎[4.172 bait]Pijri Paijar (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar '''Yasmine Zaki Shahab''' babar 1 Désémber 1948, nyaéta antropolog asal Indonésia. Lian ti éta, minatna ka urang Batawi ngajurung manéhna pikeun aktip dina ngayakeun panalungtikan jeung nulis ngeunaan ieu topik. Nepi ka ayeuna, Shahab tetep aktip dina sagala rupa kagiatan anu aya patalina jeung kabudayaan Batawi. == Mimiti kahirupan == Shahab babar di Mangga Besar, Jakarta Kulon, salaku...) Tag: Édit visual
  • 15.184 Méi 2024 15.18Nafsiah Mboi (juj | édit) ‎[2.182 bait]Kepadalisna (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar '''Nafsiah Mboi''' nyaéta menteri kaséhatan dina jaman Susilo Bambang Yudhoyono présidénna. Nalika éta, Nafsiah dinobatkeun jadi menteri pangkolotna lantaran diangken jadi menteri dina yuswa 71 taun. Nafsiah Mboi miboga ngaran lengkep Andi Nafsiah Walinono. Tempat ping gumelarna di Sengkang, Sulawesi Selatan, 14 Juli taun 1940. Ngaran "Mboi" téh nyokot tina ngaran salakina dr. Aloysius Benedictus Mboi, M.P.H. Salakina lain jalma samanéa, lantaran pernah janten Gube...) Tag: Édit visual
  • 14.274 Méi 2024 14.27Marlina Flassy (juj | édit) ‎[1.707 bait]Kepadalisna (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar '''Marlina Flassy''' nyaéta Dékan Fakultas Ilmu Sosial dan Ilmu Politik ti Universitas Cenderawasih Jayapura. Ieu hal mangrupakeun hiji préstasi, lantaran manéhna tokoh wanoja anu mimiti diistrénan jadi dékan di Universitas Cenderawih. == Atikan == Marlina Flassy nalika nyiar élmu pangaweruh nalika SMA di SMA Katolik F.X.Taruna Dharma Kotaraja di taun 1988. Manéhna nuluykeun sakola ka Universitas Cenderawasih jurusan Antropologi. Marliana lulus kuliah S-1 di taun...) Tag: Édit visual
  • 05.044 Méi 2024 05.04Zakiah Daradjat (juj | édit) ‎[12.177 bait]Pijri Paijar (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar '''Zakiah Daradjat''' atawa Pof. Dr. H. Zakiah Daradjat mangrupakeun inohong dina widang psikologi Islam di Indonésia anu kakoncara. Salian ti fokus kana psikologi Islam, manéhna oge giat dina widang pangatikan Islam. Kulantaran aya dua widang anu dipikawanoh ku manéhna jadi miboga ciri has kana widang pangatikan jiwa. == Kahirupan mimiti == Zakiah Daradjat dibabarkeun ping 6 Nopémber 1929 di Jorong Koto Marapak, Nagari Lambah, Ampek Angkek...) Tag: Édit visual
  • 05.034 Méi 2024 05.03Swietenia Puspa Lestari (juj | édit) ‎[7.296 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar '''Swietenia Puspa Lestari''' (babar 23 Desember 1994) nyaéta penggiat laut bersih, lulusan teknik lingkungan, jeung aktipis lingkungan kebangsaan Indonesia == Kahirupan mimiti == Swietenia Puspa Lestari, nyaéta penggiat laut bersih liwat Yayasan Penyelam Laut Indonesia atawa Divers Clean Action (DCA) anu geus meunang loba pangajen boh nasional atawa internasional. Kahayangna di widang penyelamatan lingkungan diaku Tenia mimitina basa wanci manéhna meunangkeun seueur...) Tag: Édit visual
  • 04.404 Méi 2024 04.40Adi Utarini (juj | édit) ‎[5.346 bait]Apriadi ap (obrolan | kontribusi) (Nyieun Artikel Anyar) Tag: Édit visual

30 April 2024

  • 07.2030 April 2024 07.20Humanisme (juj | édit) ‎[5.536 bait]Syahira Rizkia (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar '''Humanisme''' nyaéta pandangan filosofis anu ngutamakeun ajén-inajén jeung kalungguhan manusa sarta ngajadikeun éta standar dina sagala hal.  Eta geus jadi hiji doktrin etika nu ngalegaan ka sadaya etnis manusa, sabalikna sistem etika tradisional nu ngan dilarapkeun ka grup étnis tangtu. == Rupa-rupa humanisme == === Humanisme religius === Akar dina tradisi Renaissance-Pencerahan tur dituturkeun ku loba seniman, Kristen sedeng, sarta intelektual dina seni liberal...) Tag: Édit visual
  • 03.5130 April 2024 03.51Elyana (juj | édit) ‎[5.872 bait]114.125.14.123 (obrolan) (Nyieun kaca anyar {{Infobox person | name = Elyana | image = | caption = | image_size = 250px | birth_name = Erneelya Elyana binti Emrizal | birth_date = {{birth date and age|1987|07|5}} | birth_place = Shah Alam, Selangor, Malaysia | nationality = Malaysia | occupation = Penyanyi, aktris | years_active = 2001–ayeuna | spouse = {{marriage|Khairul Anuar Husin|2010}} |...) Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP

29 April 2024

28 April 2024

Perubahan terbaru
Daptar singgetan:
D
Éditan Wikidata
A
Ieu parobahan bakal ngahasillkeun kaca anyar (tempo ogé béréndélan kaca anyar)
m
Ieu éditan minor
b
Ieu parobahan dijieun ku bot
(±123)
Ukuran kaca robah sajumlah ieu bit

20 Méi 2024

19 Méi 2024

18 Méi 2024

17 Méi 2024