Al Jinn

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Al Jinn
الجنّ
Informasi
Golongan Makiyyah,
Surah ka 72
Juz Juz 29
Waktu turun wahyu 40 [1]
Statistik
Jumlah ayat 28 ayat
Jumlah kecap 285
Jumlah aksara 959 [2]

Surat Al-Jinn (Basa Arab: الجنّ ,"Jin") nyaéta surat ka-72 dina Al Qur'an. Surat ieu kaasup surat Makkiyah jeung kawengku 28 ayat. Dingaranan "al-Jinn" nu hartina "Jin" tina kecap "al-Jinn" nu aya dina ayat mimiti ieu surat. Diécéskeun yén aya Jin minangka mahluk goib nu geus ngadangukeun bacaan Al Qur'an tur tumut ajaranna.

Eusi Poko ieu Surat[édit | édit sumber]

Eusi pokok ieu surat, di antarana:

Ayat jeung tarjamah[édit | édit sumber]


قُلْ أُوحِيَ إِلَيَّ أَنَّهُ ٱسْتَمَعَ نَفَرٌ مِّنَ ٱلْجِنِّ فَقَالُوۤاْ إِنَّا سَمِعْنَا قُرْآناً عَجَباً (1) Ucapkeun ku anjeun, geus diwahyukeun ka kuring saéstuna sagolongan jin geus ngadéngé pokna: Saéstuna abdi sadaya ngadangu Al Qur'an nu ahéng.
يَهْدِيۤ إِلَى ٱلرُّشْدِ فَآمَنَّا بِهِ وَلَن نُّشرِكَ بِرَبِّنَآ أَحَداً (2) Ieu (Al Qur'an) nungtun ka jalan nu bener, kukituna, abdi sadaya iman (ka Alloh) teu aya sisilihan kanggo Mantena.
وَأَنَّهُ تَعَالَىٰ جَدُّ رَبِّنَا مَا ٱتَّخَذَ صَاحِبَةً وَلاَ وَلَداً (3) Jeung Anjeun nu Maha Luhur, Gusti abdi saya nu teu ngagaduhan istri.
وَأَنَّهُ كَانَ يَقُولُ سَفِيهُنَا عَلَى ٱللَّهِ شَطَطاً (4) Jeung aya di antara abdi saya nu kurang akalna ngomong ka Alloh nu nyaliwang.

Tadabbur jeung Tadzakkur[édit | édit sumber]

Alloh SWT dina ieu surat maparin ka Nabi Muhammad saw pangaweruh nu patali jeung bangsa jin.[3] Aya sagolongan bangsa jin nu ngadangu Al Qur'an tuluy tumut kana pituduhna.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Mushaf al-Madinah an-Nabawiyah (bi-Riwayah Hafsh). Madinah: Mujamma' al-Malik Fahd li-Thiba'ah al-Mushaf asy-Syarif. Halaman Ba'
  2. Bashair Dzittamyiz Fi Lathaif al-Kitab al-Aziz, al-bab al-awwal at-thorf ats-tsany a-mawaqif, bashirat fi قل أوحى, Mazdudin Fairuz Abadi Muhammad bin Ya’qub
  3. Ibnu Katsir, Tafsir Al-Qur'anil Karim, suratul Jin

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Surat sateuacanna:
Nuh
Surat 72 Surat saparantosna:
Al Muzzammil
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit
Nulis.jpg