As Shooffat

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
As Shooffat
الصّافات
Informasi
Golongan Makiyyah,
Surah ka 37
Juz Juz 26
Waktu turun wahyu 56 [1]
Statistik
Jumlah ayat 182 ayat
Jumlah kecap 862
Jumlah aksara 3826 [2]

Surat As Shooffat (Basa Arab:الصّافات, "Rombongan nu ngabaris") nyaéta surat ka-37 dina Al Qur'an. Surat ieu kawengku 182 ayat jeung kaasup surat Makkiyah sarta turun sabada surat Al An'am. Dingaranan As Shooffat (Nu pada baris)  tina  ayat mimiti.

Eusi Poko ieu Surat[édit | édit sumber]

Eusi pokok ieu surat, di antarana:

  • Pépéling keur Nabi Saw dina rumah tangga, tumali ngaharamkeun saméméh turun wahyu.


Ayat jeung tarjamah[édit | édit sumber]


وَٱلصَّافَّاتِ صَفَّا

(1) Demi (malaékat-malaékat) nu baris.


فَٱلزَّاجِرَاتِ زَجْراً

(2) Jeung demi (rombongan) nu ngalarang (ma'siat) sabener-benerna.


فَٱلتَّٰلِيَٰتِ ذِكْراً

(3) jeung demi nu maca palajaran.


إِنَّ إِلَـٰهَكُمْ لَوَاحِدٌ

(4) Saéstuna Pangéran aranjeun éta Nu Mahatunggal. (Jstrna)

Tadabbur jeung Tadzakkur[édit | édit sumber]

Alloh SWT Sumpah ku mangpirang-pirang rombongan nu ngabaris, hartina urang kudu rapih.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Mushaf al-Madinah an-Nabawiyah (bi-Riwayah Hafsh). Madinah: Mujamma' al-Malik Fahd li-Thiba'ah al-Mushaf asy-Syarif. Halaman Ba'
  2. Bashair Dzittamyiz Fi Lathaif al-Kitab al-Aziz, al-bab al-awwal at-thorf ats-tsany a-mawaqif, bashirat fi والصافات صفا, Mazdudin Fairuz Abadi Muhammad bin Ya’qub

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Surat sateuacanna:
Yasin
Surat 37 Surat saparantosna:
Shod
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit
Nulis.jpg