Wikipedia:Gambar petingan/Daptar Gambar petingan 2011

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Daptar Gambar petingan nu kapilih dina taun 2011:

Bismut.

Unsur kimia bismut dina bentuk kristal sintétik. Kelir warna-warni dihasilkeun tina oksidasi lapisan ipis sisi luarna. Pikeun babandingan, di katuhueunana kubus 1 cm3 bismut murni 99,99%.

Sumber: Wikimedia Commons

Teluk Halong

Tetempoan Teluk Halong di Viétnam.

Sumber: Wikimedia Commons

Peta Paris 1657

Peta Paris, puseur nagara Prancis, karya Johannes Janssonius taun 1657.

Sumber: Wikimedia Commons

Adansonia grandidieri

Tangkal Baobab Grandidier (Adansonia grandidieri) di Morondava, Madagaskar.

Sumber: Wikimedia Commons

Crotalus basiliscus

Oray Crotalus basiliscus ti wewengkon basisir kulon Méksiko.

Sumber: Wikimedia Commons

'Buah' Cyttaria hariotii

'Buah' supa Cyttaria hariotii, hiji ti sapuluh spésiés Cyttaria nu biasana tumuwuh dina tangkal Nothofagus.

Sumber: Wikimedia Commons

Torowongan King's Cross

Sahiji torowongan anu nuju Jalur Thameslink di stasion karéta handap taneuh King's Cross, dayeuh London, Inggris.

Sumber: Wikimedia Commons

Topan Dennis

Poto Topan Dénnis anu dicokot waktu aya di antara Jamaika sarta Haiti dina jalur lalampahanana nuju Kuba, tanggal 7 Juli 2005. Sabot satelit NASA Terra nyokot gambar kasebut, angin topan ieu keur usik kalayan kacepatan 175 kilométer pér jam.

Sumber: Wikimedia Commons

Karinjang buah di sisi jalan Garut-Cikajang (1950)

Karinjang buah di sisi jalan Garut-Cikajang (poto warsih 1950).

Sumber: Wikimedia Commons

Tyrannosaurus rex

Fosil dinosaurus Tyrannosaurus rex di musieum Palais de la Decouverte, Paris, Perancis.

Sumber: Wikimedia Commons

Parahu pamayang Mozambik

Parahu pamayang di basisir Mozambik, Afrika.

Sumber: Wikimedia Commons

Bulan purnama di Kennedy Space Center

Bulan purnama katempo di wahana peluncuran Discovery di Kennedy Space Center di Cape Canaveral, Florida, rebo janari, 11 Maret 2009.

Sumber: Wikimedia Commons

Vaksin flu

Ngembangkeun vaksin flu maké téhnik reverse genetics.

Sumber: Wikimedia Commons

Musieum Kaadaban Kanada

Musieum Kaadaban Kanada di Gatineau, Kanada.

Sumber: Wikimedia Commons

Simpanseu biasa, Pan troglodytes

Simpanseu biasa (Pan troglodytes), primata ti famili Hominidae. Jeung Bonobo (Pan paniscus), ieu dua spésiés ngahiji dina genus Pan (simpanseu). Sebaran simpanseu biasa leuwih lega batan bonobo, ampir sakuliah Aprika Tengah.

Sumber: Wikimedia Commons

Tangkorak uncal Moschus moschiferus

Tangkorak uncal Moschus moschiferus (Linnaeus 1758) (panémbong ¾ beungeut.) ti Sibéria ukuran 17,5 × 8 × 6 cm.

Sumber: Wikimedia Commons

Hurang Antartika Euphausia superba

Gambar hurang Antartika Euphausia superba anu jadi 'startimage' di mikroskop virtual http://www.ecoscope.com/cybermic/index.htm anu bisa diklik pikeun nempo gambar nu leuwih gedé.

Sumber: Wikimedia Commons

Hafnium murni 99.98%

Hafnium murni (99,98%) dina tungtung éléktroda nu dipaké dina prosés electron beam melting (conto simpenan Ethan Currens, kénca), nu geus ngalaman oksidasi (katuhu), jeung kubus 1 cm3 pikeun babandingan (tengah). Dipoto luhureun lambar kaca bodas.

Sumber: Wikimedia Commons

Peta Jawa karya Henri Chatelain (1718)

Peta pulo Jawa karya Henri Chatelain dina bukuna 1718 Atlas Historique. Eusi peta dilengkepan ku gambar sawah, leuweung, gunung, jeung sasatoan kayaning gajah jeung uncal.

Sumber: Wikimedia Commons

Lancah ngerekeb papatong jarum

Lancah Tibellus oblongus ngerekeb papatong jarum jalu Pyrrhosoma nymphula di Frankfurt, Jérman.

Sumber: Wikimedia Commons

Karéta SNCF TGV Duplex meuntas walungan Ain

Karéta SNCF TGV Duplex meuntas sasak Cize - Bolozon luhureun walungan Ain. Ieu sasak wangun viaduk téh bagian ti jalur Haut-Bugey nu kakara dibuka deui Désémber 2010 pikeun layanan TGV antara Jenéwa jeung Paris.

Sumber: Wikimedia Commons

Lacerta agilis

Kadal taneuh Lacerta agilis, jalu.

Sumber: Wikimedia Commons

Pangumbara Sikh

Pangumbara Sikh di Harmandir Sahib (Candi Emas), Amritsar, India, kakara anggeus mandi.

Sumber: Wikimedia Commons

Oncorhynchus gorbuscha

Salmon kayas, Oncorhynchus gorbuscha, salmon pangleutikna tur panglobana di kulawarga Salmon Pasifik.

Sumber: Wikimedia Commons

Skéma pesawat tempur Sukhoi Su-25

Skéma pesawat tempur Sukhoi Su-25. Sumber: Ildar Bedretdinov Shturmovik Su-25 i ego modifikacii ISBN 5-901668-01-4

Sumber: Wikimedia Commons

Kuriling bunderan

Animasi ngukur kuriling bunderan nu ngagambarkeun rasio π (pi).

Sumber: Wikimedia Commons

Oray dahar cakung

Oray Leptophis ahaetulla (Craugastor gollmeri) di Panama. Dipoto di Lebak Manomi deukeut Taman Nasional Chagres, maké Canon D7, lénsa sigma 100mm, flash éksternal, F 1/14, ISO 100, 1/250 det.

Sumber: Wikimedia Commons

Urang Sami

Kulawarga Sami (Lapp) di Norwégia taun 1900-an. Poto ti Detroit Publishing Co. Print no. 7123.

Sumber: Wikimedia Commons

Rorongkong pinguin Spheniscus magellanicus

Rorongkong Spheniscus magellanicus, Spheniscidae; Staatliches Museum für Naturkunde Karlsruhe, Jérman.

Sumber: Wikimedia Commons

Samagaha bulan 15 Juni 2011

Rékaman kajadian samagaha bulan 15 Juni 2011 salila 100 menit luhureun Akropolis, di Aténa, Yunani.

Sumber: Wikimedia Commons

Balon hawa panas keur ditiup

Balon hawa panas keur ditiup saméméh ngajomantara luhureun Kapadosia, Turki (tetempoan di jero balon).

Sumber: Wikimedia Commons

Suung Macrolepiota procera

Suung parasol, Macrolepiota procera, famili Agaricaceae. Tempat: Jérman Kidul, Ulm, Eggingen

Sumber: Wikimedia Commons

Masjid Agung Garut

Masjid Agung Garut awal abad ka-20, némbongkeun fasad mangrupa undak-undakan (stepped gable) nu ilahar kapanggih dina arsitéktur Éropah.

Sumber: Wikimedia Commons

Masjid taun 1920-an di Garut

Masjid di Garut parapat awal abad ka-20, némbongkeun fasad mangrupa undak-undakan (stepped gable) nu ilahar kapanggih dina arsitéktur Éropah.

Sumber: Wikimedia Commons

Masjid agung di Bandung jaman Walanda

Masjid di Bandung parapat awal abad ka-20, hareupeunana aya alun-alun anu lega.

Sumber: Wikimedia Commons

Masjid Agung Manonjaya

Masjid Agung Manonjaya, Tasikmalaya parapat awal abad ka-20.

Sumber: Wikimedia Commons

Masjid di Bogor

Masjid di Bogor mangsa alih abad ka-20.

Sumber: Wikimedia Commons

Pasaréan Maulana Hasanudin

Pasaréan Maulana Hasanudin, Sultan Banten (1520-1570).

Sumber: Wikimedia Commons

Kota Banten 1724

Banten taun 1724, lukisan karya François Valentijn.

Sumber: Wikimedia Commons

Cervus elaphus

Cervus elaphus, uncal ti tatar Éropah anu boga tanduk panjang ngarandakah.

Sumber: Wikimedia Commons

Papandak, Wanaraja

Dedegan imah di Papandak, Wanaraja, Garut.

Sumber: Wikimedia Commons

Pikunya jeung gunung Chimborazo

Pikunya, hiji ti dua kamélid liar ti Amérika Kidul. Di tukangeunana katémbong gunung berapi anu perenahna pangluhurna sadunya, gunung Chimborazo, di Ékuador.

Sumber: Wikimedia Commons

Pikunya jeung gunung Chimborazo

Pikunya, hiji ti dua kamélid liar ti Amérika Kidul. Di tukangeunana katémbong gunung berapi anu perenahna pangluhurna sadunya, gunung Chimborazo, di Ékuador.

Sumber: Wikimedia Commons

Tracy Caldwell Dyson dina modul Cupola

Poto diri Tracy Caldwell Dyson di modul Cupola jero Stasiun Antariksa Internasional keur mencrong Marcapada handapeunana dina Éxpédisi 24 (ISS).

Sumber: Wikimedia Commons

Pasi frontal kénca dina otak manusa

Animasi muter otak manusa némbongkeun pasi frontal kénca anu dikeliran beureum dina tangkorak anu semitransparan. Hémisfér otak besar nu katuhu ngahaja teu ditémbongkeun. Ieu animasi ngarujuk ka vérsi éléktronik Talairach jeung Tournoux (1988)[1] sarta Ono (1990)[2].}}

Sumber: Wikimedia Commons

Hemikyptha marginata

Hemikyptha marginata, serangga anu di Tatar Sunda mah leuwih leutik sarta jarang kapireungeuh bungkeuleukanana. Diala ti Komuna Montsinéry, Guyana Prancis (koléksi éntomologi di Musieum Toulouse).

Sumber: Wikimedia Commons

'Béngkél kai' jero kapal

'Béngkél kai' jero kapal di Musieum Altonaer, Hamburg, Jérman.

Sumber: Wikimedia Commons

Dendrobates azureus

Cakung racun biru Dendrobates azureus di Taman Satwa Frankfurt, Jérman.

Sumber: Wikimedia Commons

Astralium calcar

Cangkang kéong Astralium calcar (Linné, 1758) ti Filipina, diaméter 3,5 cm.

Sumber: Wikimedia Commons

Éntog Mandarin

Éntog Mandarin (Aix galericulata) jalu di Taman Satwa Hanover.

Sumber: Wikimedia Commons

Balong oktagonal di Taman Tuileries

Balong oktagonal di Taman Tuileries (Jardin des Tuileries), diwangun abad ka-16 di Paris, Prancis.

Sumber: Wikimedia Commons

Dendroaspis angusticeps

Mamba Héjo Wétan (Dendroaspis angusticeps) ti famili Elapidae, Taman Zologi di Munich, Jérman.

Sumber: Wikimedia Commons