Gambar:National emblem of Indonesia Garuda Pancasila.svg

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Berkas asli(Koropak SVG, nominalna 512 × 557 piksel, ukuranana 345 KB)

Ieu berkas asalna ti Wikimedia Commons anu bisa jadi dipaké ku proyék séjén. Pedaran ti kaca pedaranana dipidangkeun di handap.

Ringkesna

Pedaran
English: State emblem of Indonesia is called Garuda Pancasila. The main part of the coat of arms is the golden mythical bird Garuda with a shield on its chest and a scroll gripped by its leg bears the national motto: "Bhinneka Tunggal Ika", roughly means "Unity in Diversity". The shield's five emblems represent Pancasila, the five principles of Indonesia's national philosophy. The numbers of feathers was meant to symbolize the date of Indonesian Proclamation of Independence; 17 feathers on each wings, 8 tail feathers, 19 upper tail feathers (under the shield, above the tail), and 45 neck feathers; all symbolize 17-8-1945; 17th August 1945. Garuda Pancasila was designed by Sultan Hamid II of Pontianak, and was adopted as national coat of arms on February 11, 1950.
Bahasa Indonesia: Lambang Negara Republik Indonesia disebut Garuda Pancasila. Bagian utama dari lambang ini adalah burung mitos Garuda yang mengenakan perisai di dadanya dan cakarnya menggenggam pita putih bertuliskan semboyan nasional: "Bhinneka Tunggal Ika", yang secara sederhana dapat diartikan "Berbeda-beda tetapi tetap satu". Pada perisai terdapat lima gambar yang melambangkan Pancasila, lima sila (prinsip dasar) falsafah nasional Indonesia. Jumlah bulu pada Garuda melambangkan tanggal Proklamasi Kemerdekaan Indonesia; 17 bulu pada masing-masing sayap, 8 bulu ekor, 19 bulu pangkal ekor (di bawah perisai, di atas ekor), dan 45 bulu leher; semuanya melambangkan 17-8-1945; 17 Agustus 1945. Garuda Pancasila dirancang oleh Sultan Hamid II dari Pontianak, dan ditetapkan menjadi lambang negara pada tanggal 11 Februari 1950.
Titimangsa
Sumber Karya sorangan self-made, based on official Indonesian Government Image
Pangarang Gunawan Kartapranata
Widi
(Migunakeun deui ieu berkas)
Public domain Dokumén ieu aya dina domain publik di Indonésia lantaran dimedalkeun jeung/atanapi didistribusikeun ku Pamaréntah Républik Indonésia, dumasar Pasal 14 hurup b Undang-undang Nomor 19 Taun 2002 ngeunaan Hak Cipta.

Heunteu mangrupa palanggaran Hak Cipta:

  1. Pangumuman jeung/atanapi Panglobaan lambang Nagara jeung lagu kabangsaan nurutkeun kaayaan aslina;
  2. Pangumuman jeung/atanapi Panglobaan sadaya nanaon anu diumumkeun jeung/atanapi diperlobakeun ku/dina ngaran Pamaréntah, iwal lamun Hak Cipta éta dinyatakeun ditangtayungan ku aturan perundang-undangan atanapi disebut dina Ciptaan éta atanapi basa Ciptaan éta diumumkeun jeung/atanapi dilobakeun; atanapi
  3. Nyandakan warta aktual, boh sadayana atanapi sabagian ti kantor warta, Lembaga Panyiaran, jeung koran atanapi sumber sarupa nu lian, ku sarat sumberna kedah disebutkeun kalawan lengkep.

English | Bahasa Indonesia | Baso Minangkabau | македонски | português | русский | Basa Sunda | 中文 | 中文(简体)‎ | +/−

National emblem of Indonesia Garuda Pancasila.svg
Insignia
Gambar ini menunjukkan bendera, lambang negara, segel atau lambang resmi lain. Penggunaan lambang tersebut dibatasi di banyak negara. Pembatasan tersebut independen dari status hak cipta.
Versi lainnya
SVG genesis
Adobe-yes.svg
This emblem was created with Adobe Illustrator.


Jujutan berkas

Klik dina titimangsa pikeun nempo koropak nu aya dina mangsa éta.

(panganyarna | pangheubeulna) Témbongkeun (leuwih anyar 10 | ) (10 | 20 | 50 | 100 | 250 | 500).
TitimangsaMiniaturUkuranKontributorKamandang
kiwari5 Séptémber 2017 15.01'Thumbnail' pikeun vérsi mangsa 5 Séptémber 2017 15.01512 × 557 (345 KB)Gunkartacorrection of red color R:255 G:000 B:000
5 Séptémber 2017 14.59'Thumbnail' pikeun vérsi mangsa 5 Séptémber 2017 14.59512 × 557 (345 KB)Gunkartacorrection of red color R:255 G:000 B:000
26 Juni 2017 02.41'Thumbnail' pikeun vérsi mangsa 26 Juni 2017 02.41595 × 648 (470 KB)Hddty.valid markup
31 Januari 2016 18.25'Thumbnail' pikeun vérsi mangsa 31 Januari 2016 18.25595 × 648 (498 KB)GunkartaBetter detail
28 Januari 2016 19.32'Thumbnail' pikeun vérsi mangsa 28 Januari 2016 19.32595 × 648 (510 KB)GunkartaColor correction
28 Januari 2016 18.22'Thumbnail' pikeun vérsi mangsa 28 Januari 2016 18.22589 × 634 (463 KB)GunkartaReverted to version as of 16:22, 28 January 2016 (UTC)
28 Januari 2016 17.28'Thumbnail' pikeun vérsi mangsa 28 Januari 2016 17.28589 × 634 (516 KB)GunkartaMinor adjustment, rotate chain
28 Januari 2016 16.22'Thumbnail' pikeun vérsi mangsa 28 Januari 2016 16.22589 × 634 (463 KB)GunkartaCorrection on the numbers of chain and rice seeds
12 Séptémber 2012 08.47'Thumbnail' pikeun vérsi mangsa 12 Séptémber 2012 08.47589 × 634 (425 KB)PalosirkkaScrubbed with http://codedread.com/scour/
26 Pébruari 2012 23.54'Thumbnail' pikeun vérsi mangsa 26 Pébruari 2012 23.54589 × 634 (1,04 MB)Fry1989fix shield errors
(panganyarna | pangheubeulna) Témbongkeun (leuwih anyar 10 | ) (10 | 20 | 50 | 100 | 250 | 500).

Pamakéan berkas sajagat

Wiki lianna anu maké ieu berkas:

Témbongkeun pamakéan global leuwih loba pikeun ieu berkas.

Métadata