Wikipedia:Gambar petingan/Daptar Gambar petingan 2016

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Daptar Gambar petingan nu kapilih dina taun 2016:

Manuk O. c. pantanalensis ti Brazil
Manuk Ortalis canicollis pantanalensis di Pantanal, Brazil.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Panonpoé medal di bagian kulon AS, dipoto ku astronot NASA, Scott Kelly.
Panonpoé medal di bagian kulon Amérika Sarikat, dipoto ku astronot NASA, Scott Kelly.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Réplika Munara Eiffel tina awi di Tasikmalaya (1898)
Réplika Munara Eiffel tina awi anu djieun taun 1898 di Tasikmalaya, minangka pangajén ka Ratu Wilhelmina. Dirancang ku A. H. van Bebber.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Selat Sunda antara pulo Sumatra jeung pulo Jawa taun 1890, jieunan RA Sandick.
Selat Sunda antara pulo Sumatra jeung pulo Jawa taun 1890, jieunan RA Sandick.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Lasun Galerella sanguinea di kebon binatang Praha
Lasun Galerella sanguinea di kebon binatang Praha, Républik Céko.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Buah kesemek (Diospyros kaki)
Kesemek (Diospyros kaki) dina kasang tukang hideung.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Bangbung Ranggaék Éropah.
Bangbung Ranggaék Éropah (Oryctes nasicornis), jalu, di Ukraina.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Bangkong korodok (Bufo bufo).
Bangkong korodok (Bufo bufo) dina sela-sela akar tangkal Carpinus betulus di Ukraina.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Ucing na salju.
Ucing leumpang na salju.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Néptunus
Néptunus dipotrét ku Voyager 2 bulan Agustus 1989.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Beungeut nanokristalin indium fosfida
Poto beungeut nanokristalin indium fosfida ku cara ukir éléktrokimia. Kristal indium oksida kabentuk dina wangun mirip kembang. Poto nanostruktur dihasilkeun maké mikroskop éléktron pindai JSM-6490 ku panalungtik Berdyansk State Pedagogical University, magnifikasi 100x.Ieu struktur bisa dipaké di pabrik téhnologi laser. Semikonduktor nanostruktur némbongkeun sababaraha pasipatan ahéng, sarta mindeng disebut métamaterial atawa supermaterial.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Kapinis - Hirundo rustica
Kapinis - Hirundo rustica. Dipoto di Wesenberg, Mecklenburg-Western Pomerania, Jérman.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Pride of Baltimore II
Parahu layar Pride of Baltimore II ditémbong sababaraha mil laut kidul wétan ti Lunenburg.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Kincir angin Aaspere manor, dijieun abad ka-19, dioméan taun 1988.
Kincir angin Aaspere manor, dijieun abad ka-19, dioméan taun 1988.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Kulawarga Ménhir, Tower Park, La Coruña, Spanyol.
Kulawarga Ménhir, Tower Park, La Coruña, Spanyol. Kumpulan patung, dijieun taun 1994 ku seniman Manolo Paz. Liang dina batu dirancang pikeun némbongkeun rupa-rupa pigura tina taman jeung teluk di sabudeureunna.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Lokomotif disel-elektrik GE C36-7 ngaliwat dina rel jambatan walungan Emajõgi, Estonia
Lokomotif disel-elektrik GE C36-7 ngaliwat dina rel jambatan walungan Emajõgi, Estonia
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Kubah Katedral Sevile, Seville, Spanyol.
Kubah Katedral Sevile, Seville, Spanyol.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Guha Hercules, 14 kilometer kuloneun Tangier, di wewengkon Moroko kalér.
Guha Hercules, 14 kilometer kuloneun Tangier, di wewengkon Moroko kalér.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Oasis Huacachina, wewengkon Ica, Péru. Tempat ieu dicicingan 115 urang, dijieun ngurilingan situ alami di tengah gurun.
Oasis Huacachina, wewengkon Ica, Péru. Tempat ieu dicicingan 115 urang, dijieun ngurilingan situ alami di tengah gurun.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Guha Hércules
Guha Hércules bagéan tina arkéologi, sajarah sarta mitologi signifikansi anu nyangkaruk di 14 kilométer ( 9 mil ) kuloneun ti Tangier di Cape Spartel, di kalér Maroko.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Gajah liar di Taman Nasional Khao Yai
Gajah liar leumpang di jalan di wewengkon Taman Nasional Khao Yai.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Naskah Sunda tina lontar koléksi Perpustakaan Nasional RI.
Naskah Sunda tina lontar koléksi Perpustakaan Nasional RI.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Keuyeup batu beureum (Grapsus grapsus)
Keuyeup batu beureum (Grapsus grapsus), Cerro Brujo, Pulo San Cristobal, Kapuloan Galapagos, Ékuador.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Situ Miskanti, Cilé
Situ Miskanti, Cilé.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Jal Mahal (Karaton Cai) di Jaipur, India
Jal Mahal (Karaton Cai) di Jaipur, India.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Peta Asia karya Pétrus Bertius, 1627
Peta Asia karya Pétrus Bertius taun 1627.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Caringin, Alun-alun, jeung Masjid Agung Bandung
Caringin, alun-alun, jeung Masjid Agung Bandung.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Farida Arriany, aktris anu nyongcolang taun 1960-an
Potrét anu ditawis ku Farida Arriany, aktris anu nyongcolang taun 1960-an.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Oaseu Huakasina, Ika, Péru
Oaseu Huakasina, Ika, Péru.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Alun-alun Pandéglang jeung Gunung Karang
Poto panorama. Alun-alun jeung Gunung Karang di Pandéglang.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Ngeusi muatan di basisir Sawarna, Lebak
Kliseu. Ngeusi muatan parahu di basisir Sawarna, Lebak, Banten.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...

Citakan:Gambar petingan/32 2016

Basisir di Tanjung Layar, Banten
Poto. Basisir, Tanjung Layar, Banten.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Kutu cai, panjangna ukur 1,1 mm
Kutu cai (Hydracarina), panjang 1,1 mm. Dipoto migunakeun mikroskop cahya.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Genep jalma dina parahu di Gawir Cobbler (Skomakarhällen) di Aréa Pétroglif Backa
Genep jalma dina parahu anu sarupa jeung parahu 'Hjortspring', salahsahiji gambar di Gawir Cobbler (Skomakarhällen) di Aréa Pétroglif Backa (atawa Ukiran Cadas Backa) Brastad, Lysekil, Swédia.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Tuang Wengi, éwé-salaki bangsa Éropah keur diladénan ku budak-budak bangsa hideung
Tuang Wengi, litograf 1839 anu midangkeun jarak antara dunungan jeung ladénna, karya seniman Prancis Jean-Baptiste Debret (1768-1848) anu salila 15 taun ngarékam kahirupan masarakat perbudakan di Brasil.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Komodo di Taman Nasional Komodo
Komodo (Varanus komodoensis), Taman Nasional Komodo, Indonésia.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Wayang kulit di Kerala, India
Salah sahiji pintonan wayang kulit anu katelah Tholpavakoothu ti wewengkon Kerala, India. Ieu pintonan minangka ritual anu dipidangkeun ka Badrakali di candi-candi Déwi, di téater husus anu disebut koothumadam.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Walungan Elbe (Labe) di Saxon Switzerland, Jérman
Walungan Elbe (Labe) di Saxon Switzerland, Jérman. Dipoto ti Bastei.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Ampitéater Él Jem, Tunisia
Ampitéater Él Jem, Tunisia, titinggal Karajaan Romawi
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Tikungan Cimanuk
Tikungan Cimanuk, sigana dipoto ti sasak Maktal (kiwari Jalan RSU, Garut) nyanghareup ka kidul. Poto taun 1920/30-an karya G. F. J. Bley.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Gunung és Antartika
Nalika sagara keur teu ombakan, handapeun gunung és di Samudra Antartika bisa cékas katempo.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Masjid Jami Syamakhi, Azérbaijan
Masjid Jami Syamakhi, Azérbaijan. Ngadeg taun 126 H (740-an M), kaasup masjid munggaran di Kaukasus.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Manuk Uria lomvia dina 'Alkefjellet', Selat Hinlopen, Spitsbergen
'Alkefjellet' téh bentuk cadas basalt di Selat Hinlopen, Spitsbergen, anu dina usum panas bisa ngimahan 60.000-an jodo manuk Uria lomvia. Éta manuk nyaréngclé dina sela-sela jurang bari nonggongan pikeun ngilungan anak-anakna anu anyar megar.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Curug 'Shypit' di Ukraina
Curug Shypit (luhurna 14 m), Mizhhiria Raion, Zakarpattia Oblast, Ukraina kulon.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Éngang Bombus rupestris jalu dina kembang Centaurea scabiosa
Éngang Bombus rupestris jalu dina kembang Centaurea scabiosa di Keila, Éstonia.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Cukahkéh di Situ Baringo, Kénya
Cukahkéh Corythornis cristatus, Situ Baringo, Kénya.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Solobong meriam M75
Solobong meriam M75 (taun 1891, Austro-Hungaria). Dipasang di kastil Ljubljana, Slovénia. Poto dijieun maké tumpukan makro (macro stacking) 43 poto.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Ploceus cucullatus jalu keur nyieun sayang
Manuk Ploceus cucullatus jalu keur nyieun sayang, Taman Nasional Ratu Elizabeth, Uganda.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Bekantan luncat
Poto komposit bekantan (Nasalis larvatus) keur luncat di Basisir Labuk, Sabah, Malaysia.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Masjid Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
Masjid Kota Kinabalu (sisi kulon), Kampung Likas, Kinabalu, Sabah, Malaysia.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Telamonia dimidiata, lancah dua-polét
Telamonia dimidiata, 'lancah dua-polét', lancah teu ngaramat anu loba di leuweung tropis Asia, hirup di antara dangdaunan jeung tatangkalan.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...