Wikipedia:Gambar petingan/Daptar Gambar petingan 2018

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Daptar Gambar petingan nu kapilih dina taun 2018:

Warna planét Mars nu saenyana, dipoto ku pakakas OSIRIS ti Kapal Ulang-alik Rosetta European Space Agency (ESA) waktu ngapung bulan Fébruari 2007.
Warna planét Mars nu saenyana, dipoto ku pakakas OSIRIS ti Kapal Ulang-alik Rosetta European Space Agency (ESA) waktu ngapung ngaliwatan bulan, Fébruari 2007.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Spésimén haphap di hiji musieum di Jérman
Haphap (Draco volans) Linné, 1758, spésimén musieum; Staatliches Museum für Naturkunde Karlsruhe, Jérman.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Angklung nada G buatan Saung Angklung Udjo, Bandung.
Angklung nada tunggal ('G'), dipoto 21 Méi 2015, dibeuli ti Saung Angklung Udjo di Bandung. Ieu alat musik ini dimaénkeun rampak.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Aurora di Estonia
Aurora di Estonia
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Kacapi indung koléksi Tropenmuseum, Walanda
Kacapi indung koléksi Tropenmuseum, Walanda
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Angklung koléksi Museu de la Música,Barcelona.
Angklung koléksi Museu de la Música, Barcelona.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Muséum Beusi.
Bangunan Muséum Beusi di Pereslavl-Zalessky, Rusia.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Kolobus hideung-bodas jalu ti Étiopia
Kolobus hideung-bodas (Colobus guereza guereza) Abisinia, jalu, Suaka Amora Gedel, Awassa, Étiopia.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Iguana laut ngora dina batu karang
Iguana laut (Amblyrhynchus cristatus) ngora dina batu karang di basisir Pulo Lobos, Kepulauan Galapagos, Ekuador.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Moro banténg di Cidaun, Cianjur
Sawatara lalaki ngariung banténg (Bos javanicus) beunang moro di Cidaun, Cianjur.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Supa Mycena clarkeana
Supa Mycena clarkeana di Leuweung Nagara Wombat, Trentham East, Victoria, Australia.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Rupa-rupa kelir cangkang Vittina waigiensis
Rupa-rupa kelir cangkang Vittina waigiensis (Lesson, 1831) ti Pilipina, 1,4-1,6 cm. Simpenan pribadi, ku kituna tanpa géokode.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
'Serranía de Hornocal' di Argentina
Serranía de Hornocal deukeut Huamahuaca, Propinsi Jujuy, Argentina.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Bendungan pembangkit listrik Ubrug di Cicatih
Répronégatip. Bendungan pembangkit listrik Ubrug di Ci Catih, Sukabumi. Dibangun taun 1925 (?) ku ANIEM (Algemeene Nederlandsch-Indische Electriciteit Maatschappij).
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Manuk dina hulu impala
Manuk Buphagus erythrorhynchus dina hulu impala (Aepyceros melampus) bikang, Taman Nasional Chobe, Botswana
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Manuk dina hulu impala
Manuk Buphagus erythrorhynchus dina hulu impala (Aepyceros melampus) bikang, Taman Nasional Chobe, Botswana
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...

Citakan:Gambar petingan/17 2018

Lebak Miles di Yukon, Kanada
Lebak Miles, Yukon, Kanada
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Lebak Miles di Yukon, Kanada
Lebak Miles, Yukon, Kanada
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Orang utan Kalimantan (jalu)
Pongo pygmaeus wurmbii jalu, sub-spésiés orang utan kalimantan nu awakna leuwih gedé ti nu séjénna. Orang utan boh nu di Kalimantan atawa nu di Sumatra sarua kaancam lastari, pangpangna ku beuki heureut leuweung tempat hirupna.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Heulang ngala lauk
Heulang néwak lauk deukeut Raftsund, Lofoten, Norwégia.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Urang Tuarég di "Festival au Désert"
Urang Tuarég dina "Festival au Désert" deukeut Timbuktu, Mali, 2012.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Munding ngeu'eum di situ
Dua munding (Bubalus bubalis) anu keur ngeu'eum pasosoré di hiji Situ Don Det (Si Phan Don, Laos) mencrong ka nu moto. Munding sok ngeu'eum dina cai atawa guyang dina leutak pikeun ni'iskeun awakna.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Légé dina daun cau
Légé (Melolonthinae, Melolonthini, Leucopholina) dina daun cau di Don Det (Laos).
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Merak bodas jaluna
Merak bodas (Pavo cristatus mut. alba) jaluna, Taman Palmitos, Gran Canaria.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Walungan Yukon, Kanada
Walungan Yukon, Carmacks, Yukon, Kanada
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Meri héot Hindia Kulon
Meri héot Hindia Kulon (West Indian whistling duck, Dendrocygna arborea) di Grand Cayman, pikeun miéling Poé Konstitusi di Kapuloan Cayman
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Congcorang jeung kembang
Congcorang Creobroter gemmatus dina kembang Tagetes lucida di Laos. Tingali gambar dina jangjangna!
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Jukut kapas (Eriophorum angustifolium) dina cadas granit
Jukut kapas (Eriophorum angustifolium) tumuwuh dina cadas granit di Ålevik, Lysekil, Swédia.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Hulu Kuntul/Kokokan laut Butorides striata javanica
Hulu Kuntul/Kokokan laut Butorides striata javanica.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Ucing nangkarak bengkang
Ucing saré nangkarak bengkang.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Koin emas titinggal 620-294 méméh Maséhi
Koin emas, Lucania, Metapontum. 7,94 g. Titinggal taun 620-294 méméh Maséhi.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Parkit ti Kepulauan Kanari, Spanyol
Parkit Aratinga solstitialis (Linnaeus, 1758); Loro Parque, Tenerife, Kepulauan Kanari, Spanyol.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Téplakan lambaran tulisan leungeun eusi proklamasi kamerdékaan Indonésia
Téplakan tulisan leungeun Bung Karno pikeun wawar proklamasi kamerdékaan Indonésia.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Hulu domba gunung Tyrol, Austria
Hulu domba gunung Tyrol (Tiroler Bergschaf). Lebak Stubai, Tyrol, Austria.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Supa di hiji leuweung di Illinois, AS
Supa Hohenbuehelia mastrucata (Fr.) Singer di hiji leuweung di Illinois, AS.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Patani di Don Puay (Si Phan Don), Laos
Kalangkang patani dina cai di sawah, di hiji pulo leutik di Don Puay (Si Phan Don), Laos.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Kotakan sawah di Don Det, Laos
Kotakan sawah di Don Det, Laos, Juli 2018.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Stasiun métro Alakka, Stockholm
Stasiun métro Akalla, Stockholm.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Manuk Phalacrocorax carbo rumaja
Manuk Phalacrocorax carbo rumaja di basisir North Sea deukeut Nebel, Amrum.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Ubur-ubur di laut Antartika
Ubur-ubur di laut Antartika.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Hulu bangbung D. parallelipipedus
Hulu bangbung Dorcus parallelipipedus.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Sayang sireum kararanggé
Sayang sireum kararanggé (Oecophylla smaragdina). Endogna sok dipaké parab manuk/eupan nguseup.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Rawayan luhureun walungan Nam Khan di Laos
Rawayan tina kai anu malang di walungan Nam Khan keur diwewegan, Luang Prabang, Laos.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Bangbung ranggaék
Bangbung ranggaék Siem Xylotrupes socrates (jalu) dina daun cau. Fokus stacking tina 23 gambar.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Rarancang proyék ngabénténg Kota Brest (abad ka-18)
Rarancang proyék ngabénténg Kota Brest, abad ka-18. Dina mangsa harita, geus jadi kasapukan, bagian anu geus aya dikeliran magénta/beureum, anapon bagian proyékna dikeliran konéng. Di luhureun peta minangka téplakan ténjoan cavalier Kota Brest karya Antoine Aveline.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
ngakutan walirang di kawah Ijén, Jawa Wétan
Pagawé keur ngakutan walirang di Kawah Ijén, Jawa Wétan. Ieu poto némbongkeun pibahyaeun anu sapopoé disanghareupan ku para pagawé anu tanpa alat salindung awak. Haseup anu mabek di sakuriling pagawé loba ngandung hidrogén sulfida jeung walirang dioksida.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Tentara AS di Viétnam
Tilu tentara AS (hiji palastra) dina perang di Viétnam taun 1966.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Emping salju di Moskow
Potografi makro emping salju alami. Diaméter kristal: 4-5 mm. Békron kaca maké cahya tukang, lénsa tambahan Helios 44M-5, Désémber 2014, Moskow.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Cangkang Septa hepatica
Septa hepatica (Röding, 1798), panjang 4,2 cm; ti Pilipina; cangkang koléksi pribadi.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Beruk Jepang di Nagano
Beruk Jepang (Macaca fuscata) di Taman Beruk Jigokudani (Jigokudani Yaen Kōen) di Nagano, Jepang.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Kuda nil di Taman Nasional Chobe, Botswana
Kuda nil (Hippopotamus amphibius) di Taman Nasional Chobe, Botswana
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...