Parobahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
5 bita ditambahkeun ,  7 tahun yang lalu
m
r2.7.3) (bot Ngarobih: jv:Bélarus; kosmetik perubahan
== Administratif ==
{{utama|Subdivisi Bélarus}}
[[ImageGambar:Belarus.geohive.png|thumb|320px|right|Bagian-bagian administratif Bélarus.]]
Bélarus diwangun ti 6 [[provinsi]] ("[[oblast|voblast]]"), dingaranan dumasar kana kota-kota nu jadi pusat administrasina. Kota [[Minsk]], aya di provinsi Minsk, miboga status husus salaku salah sahiji bawahan nasional sabab teu diasupkeun kana voblast naon waé. Subdivisi dina ''voblast'' diwarisan ti masa Soviét. Voblast-voblast éta dibagi deui kana ''[[raion]]'' (biasa ditarjamahkeun kana "[[distrik]]" atawa "wewengkon"). Otoritas législatif satempat (''raisovet'', "déwan raion") dipilih ku warga raion; otoritas éksekutif satempat (''administrasi raion'') diangkat ku otoritas éksekutif nu leuwih luhur. Ku cara nu sarua, kabéh voblast miboga otoritas législatifnya sorangan (''oblsovet''), dipilih ku warga, jeung otoritas éksekutif (''administrasi voblast''), nu pamingpinna dipilih ku présidén.
 
* {{en}} [http://www.president.gov.by/eng/ Situs Kaprésidénan]
 
{{Eropa}}<br />
{{OSCE}}<br />
{{CIS}}<br />
{{EURASEC}}
{{geo-pondok}}
[[ja:ベラルーシ]]
[[jbo:belrus]]
[[jv:BelarusBélarus]]
[[ka:ბელარუსი]]
[[kaa:Belorussiya]]
17.410

éditan

Menu navigasi