Préféktur Saga

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Préféktur Saga (佐賀県)
Map of Japan with Saga highlighted
Ibukota Saga
Wewengkon Kyūshū
Pulo Kyūshū
Gubernur Yasushi Furukawa
Lega 2,439.58 km² (42nd)
 - % cai 1.7%
Populasi  (February 1, 2008)
 - Populasi 858,603 (42nd)
 - Kapadetan 352 /km²
Jumlah Distrik 6
Jumlah Kota Administrasi 20
ISO 3166-2 JP-41
Ramatloka www.pref.saga.lg.jp/
at-contents/gaikoku/
english.html
Lambang Préféktur
 - Kembang Camphor blossom (Cinnamomum camphora)
 - Tangkal Camphor tree (Cinnamomum camphora)
 - Manuk Black-billed magpie (Pica pica)
Symbol of Saga Prefecture
Lambang Préféktur Saga

Préféktur Saga (佐賀県 Saga-ken?) aya di beulah kulon-kaler di Pulo Kyūshū, Jepang. Kawates ku Laut Jepang jeung Laut Ariake. Beulah kulon préféktur nyaeta wewengkon nu kawentar ngahasilkeun keramik jeung porselen, sabagean ti Kacamatan Karatsu, Imari, and Arita. Ibukotana nyaeta Kota Saga.


Nulis.jpg