Wikipedia:Gambar petingan/Daptar Gambar petingan 2009

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Daptar Gambar petingan nu kapilih dina taun 2009:

Citakan:Gambar petingan/1 2009

RCA ’808’ Power Vacuum Tube.jpg

Tabung vakum RCA ’808’.

Sumber: Wikimedia Commons

Blind accordion player.jpg

Pamaén akordéon lolong di Patzcuaro, Michoacán, México, ngingetkeun urang ka prepantun/pamantun di Tatar Sunda anu loba di antarana nu lolong.

Sumber: Wikimedia Commons

Bismuth-crystal.jpg

Kristal bismut, 61,715 gram. Dipoto maké Nikon D40x, AF-S Micro NIKKOR 60mm 1:2.8G ED

Sumber: Wikimedia Commons

Sahuaro in bloom 2.jpg

Kakteus Carnegiea gigantea di tegalan Sonora, Méksiko.

Sumber: Wikimedia Commons

Manhattan00.jpg

Tetempoan 'panon manuk' (bird's eye view) Manhattan jeung Kota New York taun 1873 karya George Schlegel.

Sumber: Wikimedia Commons

Tigerwater edit2.jpg

Lodaya keur ulin dina cai, teu galib di antara bangsa ucing anu 'anti' cai.

Sumber: Wikimedia Commons

The Neck Bruny Island.jpg

'The Spit', Pulo Bruny, Tasmania, Australia.

Sumber: Wikimedia Commons

Polished slice of petrified wood.jpg

Potongan kai ti jaman 230 yuta taun kaliwat (yuga Triasik tungtung) nu geus ngabatu (jadi fosil) ti Arizona. Mun gambarna dibadagkeun, bisa katingali celah-celah (gérékan) urut liang serangga.

Sumber: Wikimedia Commons

Mexican curious 01.jpg

Rupa-rupa bonéka tina bubur kertas di Masar Guanajuato, Méksiko. Pola jeung kelir nu warna-warni tur kadang pajeulit téh ciri seni tradisional bangsa Méksiko. Ieu téh tumali jeung alam pikiranana sabudeureun sihir, pati, jeung alam hayalna.

Sumber: Wikimedia Commons

Hiroshige II - Kishu kumano iwatake tori - Shokoku meisho hyakkei.jpg

Lukisan 'Kishū kumano iwatake tori' (Mupu su'ung Iwataké di Kumano, Kishu), tina Shokoku meisho hyakkei ("Saratus gambar petingan ngeunaan Jepang") dina Hiroshige II.

Sumber: Wikimedia Commons/Library of Congress

Neutrophil with anthrax copy.jpg

Neutrofil ngalegleg baktéri antraks. Mikrograf karya Volker Brinkmann migunakeun mikroskop éléktron pindai Leo 1550. Disalin ti PLoS Pathogens Vol. 1(3) Nopémber 2005. Gurat skala nunjukkeun panjang 5 mikrométer.

Sumber: Wikimedia Commons/PLoS

Fly Agaric mushroom 04.jpg

Su'ung Amanita muscaria tumuwuh dina dasar leuweung Pinus radiata di Wellington, Selandia Anyar.

Sumber: Wikimedia Commons

A Swift's Call To Prayer.jpg

Poto munara Masjid Raya Sabah di Kota Kinabalu, Malaysia (Kalimantan), nu jadi sayang kapinis (Collocalia dodgei).

Sumber: Wikimedia Commons

Foucault pendulum animated.gif

Animasi pendulum Foucault nu némbongkeun pola rotasi di Hémisfér Kidul.

Sumber: Wikimedia Commons

Geological time spiral.png

"Spiral Kala Géologi: hiji jalan ka bihari", poster kaluaran U.S. Geological Survey.

Sumber: Wikimedia Commons

Rahang tikoro belut moray.svg

Belut Moray boga dua pasang rahang: (1) 'rahang baham' nu ngahuap mangsa jeung (2) 'rahang tikoro' (pharyngeal jaws, sarupa jeung rahang monster dina film "Alien") nu kaluar tina sungut pikeun ngégél jeung neureuy mangsa ka jero tikoro.

Sumber: Wikimedia Commons

Alligator mississippiensis yawn.jpg

Aligator Amérika (Alligator mississippiensis) keur calangap, Collier, Florida.

Sumber: Wikimedia Commons

Candi Jiwa di situs Batujaya, titinggal kaadaban Buda jaman Tarumanagara

Candi Jiwa, salah sahiji candi di situs Batujaya, Karawang, titinggal kaadaban Buda di Tatar Sunda. Pamariksaan radioaktif karbon dina bata nu ngawangun ieu candi nunjukkeun yén ieu candi diwangun kira abad ka-7, sahingga meupeuskeun kayakinan salila ieu yén wangunan tina bata mah téhnologi sanggeus téhnologi wangunan batu.

Sumber: Wikimedia Commons

Dayeuh Brooklyn, New York

Dayeuh Brooklyn, New York. Peta karya Currier & Ives, 1879.

Sumber: Wikimedia Commons

Curug Niagara

Curug Niagara, wates antara New York (AS) jeung Ontario (Kanada).

Sumber: Wikimedia Commons

Léngkob Göreme di Turki

Léngkob Göreme di Cappadocia, hiji wewengkon di tengah Turki nu kawentar ku ayana Taman Nasional Göreme (diasupkeun kana Béréndélan Warisan Dunia UNESCO. Pangeusi ieu léngkob geus aya ti jaman Kristen Romawi, kawentar ku formasi cadas songsong nu jangkungna nepi ka 40 méter. Salila rébuan taun, hujan jeung angin nyapu lapisan lebu vulkanik, sahingga ngabentuk lansekap nyorodoy. Ti abad ka-4 nepi ka-13, warga Göreme ngawangun torowongan nepi ka cadas nu ngajungkiring pikeun paimahan, warung, jeung garéja, cicirén seni Bizantin.

Sumber: Wikimedia Commons

Léngkob Göreme di Turki

'El Gouna' (Laut Beureum, Mesir): 'Imah Kuya' (Turtle House) karya arsiték jeung desainer Jérman Kurt Völtzke (Atelier Color, Chemnitz) (www.turtle-guest-house.com; www.atelier-color.de)

Sumber: Wikimedia Commons

Léngkob Göreme di Turki

Wanci meleték sarangéngé di kotakan alami (tessellated pavement) Eaglehawk Neck, Tanjung Tasman, Tasmania, Australia. Sumber: Wikimedia Commons

'Kebon kincir angin', Inggris

'Kebon' turbin kincir angin jeung sutet di deukeut Rye, Sussex Wétan, Inggris. Sumber: Wikimedia Commons

'Kebon kincir angin', Inggris

Légé Cetonia aurata héjo métalik (bisa ogé coklat, hawuk, bungur, atawa biru/hideung) nu panjang awakna 20 mm, nu boga ciri skutélum bentuk V (widang segi tilu antara dua tutup jangjang handapeun toraks. Ieu gambar minangka kompilasi/gabungan runtuyan sababaraha gambar pas ieu serangga mimiti hiber. Sumber: Wikimedia Commons

Métodeu 'lockstitch' dina mesin kaput

Animasi gambaran cara gawé mesin kaput, migunakeun métodeu lockstitch. Sumber: Wikimedia Commons

Kristal unsur kimia bismut

Kristal unsur kimia bismut nu dijieun sacara sintétik. Bagian luarna ngalaman oksidasi, ngahasilkeun warna nu gonta-ganti tina pendaran cahya nu ngaliwat ka jero kristal. Sumber: Wikimedia Commons

Puncak Matterhorn

Gunung Matterhorn dipoto tina karéta listrik nu keur maju ka Gornergrat.

Sumber: Wikimedia Commons

Bangkong korodok

Bangkong korodok (Bufo bufo) di Ukraina, conto kamuflaseu pikeun 'nyumput buni di nu caang'.

Sumber: Wikimedia Commons

Basisir Fortesque

Meleték srangéngé di Basisir Fortesque, Tanjung Tasman, Tasmania, Australia.

Sumber: Wikimedia Commons

Mars Exploration Rover

Rékaan seniman pikeun 'Mars Exploration Rover'.

Sumber: Wikimedia Commons

Setir Jenéwa

Animasi nu némbongkeun cara gawé Mékanismeu Jenéwa genep posisi.

Sumber: Wikimedia Commons

Setir Jenéwa

Gambar pikeun "The Man That Pleased None" ("Manusa Moal Bisa Nyugemakeun Sakabéh Jalma") dina Baby's Own Aesop, édisi barudak tina carita-carita Aesop[1].

Sumber: Wikimedia Commons

Setir Jenéwa

Kristal pérak murni (>99,95%), dijieun sacara éléktrolitik dina wangun déndritik (beuratna ≈11g).

Sumber: Wikimedia Commons

Setir Jenéwa

Walungan di Lehman Creek, Great Basin National Park, Nevada, AS.

Sumber: Wikimedia Commons

Kristal emas

Kristal emas, dijieun sacara sintétik.

Sumber: Wikimedia Commons

Uji laser

Insinyur optik keur ngévaluasi interaksi sababaraha laser nu rék dipaké dina Airborne Laser, sistem pakarang laser kelas mégawatt pikeun ngungkulan panarajang misil balistik.

Sumber: Wikimedia Commons

Halimun jeung soang Kanada

Soang Kanada jeung halimun wanci isuk-isuk di Taman Golden Gate.

Sumber: Wikimedia Commons

Peta kapuloan Kerguelen

Peta topografik Kapuloan Kerguelen bogana Prancis di Samudra Indonésia (ngaran patempatan dina basa Prancis).

Sumber: Wikimedia Commons

Curug Russell

Curug Russell di Taman Nasional Mt. Field, Tasmania, Australia.

Sumber: Wikimedia Commons

Cakung Phyllomedusa sauvagii

Cakung Phyllomedusa sauvagii, nu dina basa Inggris katelah cakung waxy monkey, di Akademi Paélmuan Kalifornia (California Academy of Sciences).

Sumber: Wikimedia Commons

Karuksakan héd dina hardis modél anyar

Karuksakan héd (Ing. head crash) dina hardis (hard disk) modél anyar. Antelna héd kana piringan ngabalukarkeun ruksakna média magnétik dina lapisan luar piringanana.

Sumber: Wikimedia Commons

Ngecrik hurang di basisir Nayarit, Méksiko

Ngecrik hurang di basisir wilayah Nayarit, Méksiko.

Sumber: Wikimedia Commons

Urat bungkus buah cécén(d)ét

Wangun urat bungkus buah Physalis sp. (nu aya di urang katelahna cécén(d)ét).

Sumber: Wikimedia Commons

Pulo karang jeung mercusuar Point Bonita

Pulo karang jeung mercusuar Point Bonita di basisir San Fransisko, Kalifornia.

Sumber: Wikimedia Commons

Imah Bodas patilasan Anasazi

Patilasan bangsa Anasazi di Monumén Nasional Canyon de Chelly, wewengkon semi-otonom Navajo nu amparanana ngawengku sabagian wilayah Arizona, Utah, jeung New Mexico di Amérika Serikat.

Sumber: Wikimedia Commons

Imah Bodas patilasan Anasazi

Mobil-mobil nu kajebak dina runtuhna sasak Walungan Mississippi. Ieu poto téh salahsahiji ti dua welas poto nu paling gedé pangaruhna dina ABC News daring 2007.

Sumber: Wikimedia Commons

Imah Bodas patilasan Anasazi

Kukupu Brahmaea wallichii insulata di Hotél Leader Village, Buluowan, Taiwan (dipoto 1 Maret 2009).

Sumber: Wikimedia Commons

Barudak pamaén angklung katut nu ngibingna

Poto koléksi Tropenmuseum, némbongkeun barudak pamaén angklung di Garut katut nu ngibingna (tanpa catetan titimangsa). Angklung téh kasenian Sunda anu kaitung buhun, baheulana sok dipaké dina acara-acara adat Sunda.

Sumber: Wikimedia Commons

Painted Cliffs di pulo Maria, Tasmania

Painted Cliffs di pulo Maria, Tasmania, Australia.

Sumber: Wikimedia Commons

Batu "Darodaro" di Nias

Répronégatip. Batu "Darodaro" pikeun jenatna Saoenigeho ti Bawamatalua, Nias, di'dérék' ti dasar walungan migunakeun konstruksi husus. Batu galedé (mégalit)--kadang dipapaésan--téh budaya masarakat Nias, di antarana dina wangun patung, korsi batu pikeun pamingpin, jeung méja batu pikeun pangadilan. Aya ogé batu pikeun miéling pupusna jalma petingan, nu nalika dipasang sok dibarengan ku ritual anu dipercaya pikeun ngemplongkeun jalan ka nu pupus sangkan bisa ngariung deui jeung karuhunna di alam sanggeus paéh. Dina poto katémbong batuna keur dibetot ka luhur, nu cenah perlu tanaga 525 jalma salila tilu poé.

Sumber: Wikimedia Commons