Eisaku Satō

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Eisaku Satō

Perdana Mentri Jepang
ka-61, 62 jeung 63
In office
9 Nopémber 1964 – 7 Juli 1972
Saméméhna Hayato Ikeda
Sanggeusna Kakuei Tanaka

Born 27 Maret 1901
Tabuse, Préféktur Yamaguchi, Jepang
Died 3 Juni 1975 (yuswa 74)
Tokyo, Jepang
Nationality Jepang
Political party Liberal Democratic Party
Religion Buda jeung Shinto

Eisaku Satō (佐藤榮作 Satō Eisaku?, 27 Maret 19013 Juni 1975) nyaeta salah saurang pulitikus Jepang tur Perdana Mentri Jepang ka-61, 62 jeung 63, dipilih dina 9 Nopémber 1964, tur dipilih deui dina 17 Pébruari 1967 jeung 14 Januari 1970, nyekel kalungguhan dugi ka 7 Juli 1972. Anjeuna perdana mentri panglamina di sajarah Jepang.

Pribadi[édit | sunting sumber]

Nikah jeung Hiroko dina taun 1926 sarta gaduh dua putra, Ryutaro and Shinji.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg