Ōkuma Shigenobu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Ōkuma.
Ōkuma Shigenobu
Perdana Mentri Jepang
Perdana Mentri Jepang ka-8
Masa jabatan
30 Juni 1898 – 8 Nopémber 1898
Saméméhna Itō Hirobumi
Sangguesna Yamagata Aritomo
Perdana Mentri Jepang ka-17
Masa jabatan
16 April 1914 – 9 Oktober 1916
Saméméhna Yamamoto Gonnohyoe
Sangguesna Terauchi Masatake
Katerangan lian
Gumelar 16 Pébruari 1838
Saga, Hizen Province, Jepang
Pupus 10 Januari 1922 (yuswa 83)
Tokyo, Jepang
Partéy pulitik Kenseito
Pameget/istri Ayako Ōkuma
Pagawéan Cabinet Minister

Marquis Ōkuma Shigenobu (大隈 重信? 16 Pébruari 183810 Januari 1922); salah saurang pulitikus Jepang tur Perdana Mentri Jepang ka-8 (30 Juni 18988 Nopémber 1898) tur ka-17 (16 April 19149 Oktober 1916). Salah saurang nagarawan kawentar dina Sajarah Jepang[rujukan?], Ōkuma oge nu ngawanohkeun elmu jeung budaya Kulon di Jepang, tur ngadegkeun Waseda University.

Catetan[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • Beasley, W.G. (1963). The Making of Modern Japan. London: Weidenfeld and Nicolson.
  • Borton, Hugh (1955). Japan's Modern Century. New York: The Ronald Press Company.
  • Idditti, Smimasa. Life of Marquis Shigenobu Okuma: A Maker of New Japan. Kegan Paul International Ltd. (2006). ISBN 0-7103-1186-9
  • Idditti, Junesay. Marquis Shigenobu Okuma - A Biographical Study in the Rise of Democratic Japan. Hokuseido Press (1956). ASIN: B000IPQ4VQ
  • Lebra-Chapman, Joyce. Okuma Shigenobu: statesman of Meiji Japan. Australian National University Press (1973). ISBN 0-7081-0400-2
  • Oka Yoshitake, et al. Five Political Leaders of Modern Japan: Ito Hirobumi, Okuma Shigenobu, Hara Takashi, Inukai Tsuyoshi, and Saionji Kimmochi. University of Tokyo Press (1984). ISBN 0-86008-379-9
  • Tokugawa Munefusa (2005). Tokugawa yonbyakunen no naisho-banashi: raibaru bushō-hen Tokyo: Bungei-shunju

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Saméméhna
Kato Takaaki
Mentri Luar Negeri Jepang
1915
Sanggeusna
Kikujiro Ishii
Saméméhna
Itō Hirobumi
Perdana Mentri Jepang Sanggeusna
Yamagata Aritomo


Nulis.jpg