Itō Hirobumi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Itō.
Pangeran Itō Hirobumi
Perdana Mentri Jepang
Perdana Mentri Jepang ka-1
Masa jabatan
22 Désémber 1885 – 30 April 1888
Saméméhna none
Sangguesna Kuroda Kiyotaka
Perdana Mentri Jepang ka-5
Masa jabatan
8 Agustus 1892 – 31 Agustus 1896
Saméméhna Matsukata Masayoshi
Sangguesna Matsukata Masayoshi
Perdana Mentri Jepang ka-7
Masa jabatan
12 Januari 1898 – 30 Juni 1898
Saméméhna Matsukata Masayoshi
Sangguesna Ōkuma Shigenobu
Perdana Mentri Jepang ka-10
Masa jabatan
19 Oktober 1900 – 10 Méi 1901
Saméméhna Yamagata Aritomo
Sangguesna Katsura Tarō
Katerangan lian
Gumelar 16 Oktober 1841
Yamaguchi Prefecture, Jepang
Pupus 26 Oktober 1909 (yuswa 68)
Partéy pulitik Rikken Seiyukai
Pameget/istri Itō Umeko

Prince Itō Hirobumi (伊藤 博文 Itō Hirobumi?, 16 Oktober 184126 Oktober 1909, disebut oge Hirofumi/Hakubun jeung Shunsuke basa keur budak) salah saurang pendiri Jepang, Resident-General of Korea, opat kali Perdana Mentri Jepang (ka 1, 5, 7 jeung 10) tur genrō. Itō diculik ku An Jung-geun, aktifis Korea nu ngalawan Jajahan Korea ku Kaisar Jepang. Ironisna, Ito pupus dina panungtungan proses kolonialisasi.

Suematsu Kencho nyaeta adik ipar Itō, nikah jeung putri kaduana, Ikuko.

Perdana Mentri Jepang[édit | sunting sumber]

Bacaan saterusna[édit | sunting sumber]

  • Hamada Kengi (1936). Prince Ito. Tokyo: Sanseido Co.
  • Johnston, John T.M. (1917). World patriots. New York: World Patriots Co.
  • Kusunoki Sei'ichirō (1991). Nihon shi omoshiro suiri: Nazo no satsujin jiken wo oe. Tokyo: Futami bunko.
  • Nakamura Kaju (1910). Prince Ito, the man and the statesman, a brief history of his life. New York: Japanese-American commercial weekly and Anraku Pub. Co.
  • Palmer, Frederick (1910). Marquis Ito: the great man of Japan. n.p.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Saméméhna
office created
Perdana Mentri Jepang ka-1 Sanggeusna
Kuroda Kiyotaka
Saméméhna
Matsukata Masayoshi
Perdana Mentri Jepang ka-5 Sanggeusna
Matsukata Masayoshi
Saméméhna
Matsukata Masayoshi
Perdana Mentri Jepang ka-7 Sanggeusna
Ōkuma Shigenobu
Saméméhna
Yamagata Aritomo
Perdana Mentri Jepang ka-10 Sanggeusna
Katsura Tarō


Nulis.jpg