Takahashi Korekiyo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Takahashi Korekiyo
Perdana Mentri Jepang
Perdana Mentri Jepang ka-20
Masa jabatan
13 Nopémber 1921 – 12 Juni 1922
Saméméhna Hara Takashi
Sangguesna Kato Tomosaburo
Katerangan lian
Gumelar 27 Juli 1854
Edo, Jepang
Pupus 26 Pébruari 1936 (yuswa 81)
Tokyo, Japan
Partéy pulitik Rikken Seiyukai
Pagawéan Cabinet Minister

Viscount Takahashi Korekiyo (高橋是清 Takahashi Korekiyo ?), (27 Juli 185426 Pébruari 1936) nyaeta salah saurang pulitikus Jepang jeung Perdana Mentri Jepang ka-20 ti 13 Nopémber 1921 dugi ka 12 Juni 1922. Anjeunna kawentar salaku ahli keuangan salila karir pulitikna.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • Bix, Herbert B. Hirohito and the Making of Modern Japan. Harper Perennial (2001). ISBN 0-06-093130-2
  • Jansen, Marius B. The Making of Modern Japan. Belknap Press; New Ed edition (2002). ISBN 0-674-00991-6
  • Wolferen, Karl van. The Enigma of Japanese Power: People and Politics in a Stateless Nation. Vintage; Reprint edition (1990). ISBN 0-679-72802-3

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
Saméméhna
Uchida Kosai
Minister of the Navy of Japan (acting)
Nov 1921 – Mar 1922
Sanggeusna
Kato Tomosaburo


Nulis.jpg