Hideki Tojo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Tojo.
Hideki Tojo
Perdana Mentri Jepang ka-40
Masa jabatan
18 Oktober 1941 – 22 Juli 1944
Raja/Ratu Kaisar Showa
Députi Unknown
Saméméhna Fumimaro Konoe
Katerangan lian
Gumelar 30 Désémber 1884
Tokyo, Jepang
Pupus 23 Désémber 1948 (yuswa 63)
Tokyo, Jepang
Kabangsaan Jepang
Tanda tangan

Hideki Tojo (Kyūjitai: 東條 英機; Shinjitai: 東条 英機; Tōjō Hideki ) (30 Désémber 188423 Désémber 1948) nyaeta saurang Jendral di Tentara Kakaisaran Jepang tur Perdana Mentri Jepang ka-40 salila Perang Dunya II, ti 18 Oktober 1941 nepi ka 22 Juli 1944. Sanggeus tamat perang, Tojo was dihukum mati keur kajahatan perang ku International Military Tribunal of the Far East.

Catetan[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikiquote logo
Wikiquote mibanda cutatan-cutatan nu patali jeung artikel ieu dina kaca
[[Commons:{{{1}}}|{{{1}}}]]
Saméméhna
Hajime Sugiyama
Chief of General Staff
1944
Sanggeusna
Yoshijiro Umezu
Saméméhna
Shunroku Hata
War Minister
1940-1944
Sanggeusna
Hajime Sugiyama
Saméméhna
Harumichi Tanabe
Home Minister
1941-1942
Sanggeusna
Michio Yuzawa
Saméméhna
Shigenori Togo
Mentri Luar Negri
1942
Sanggeusna
Masayuki Tani
Saméméhna
Kunihiko Hashida
Minister for Education
1942
Sanggeusna
Nagakage Okabe
Saméméhna
Nobusuke Kishi
Minister of Commerce
1943
Sanggeusna
abolished
Saméméhna
none
Minister of Munitions
1943-1944
Sanggeusna
Ginjiro Fujiwara


Nulis.jpg



Persondata
NAME Tojo, Hideki
ALTERNATIVE NAMES 東條 英機 (Kyūjitai); 東条 英機 (Shinjitai); Tōjō Hideki (transliteration)
SHORT DESCRIPTION Prime Minister of Japan
DATE OF BIRTH 30 Désémber 1884
PLACE OF BIRTH Tokyo, Japan
DATE OF DEATH Désémber 23 1948
PLACE OF DEATH Tokyo, Japan