Nu (kana)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hiragana ぬ.
Katakana ヌ.
kana - gojūon
()
()

, dina hiragana, atawa dina katakana (IPA [nɯ]), nyaeta salah sahiji kana Basa Jepang, nu ngagambarkeun hiji mora. Karakter suku kata keur suku kata "nu" asalna tina karakter kanji Cina 奴. Boh hiragana jeung katakana ditulis dina dua runtuyan garis.

Catetan sejenm saperti dina kana -u, sora "u" gampang robahna; diucapkeun teu pati jelas, sora kana ieu lamun dina Basa Inggris ampir deukeut kana sora "n."

Bentuk Rōmaji Hiragana Katakana
Normal n-
(な行 na-gyō)
nu
nuu
ぬう, ぬぅ
ぬー
ヌウ, ヌゥ
ヌー
Bentuk tambahan sejenna
Bentuk (nw-)
nwa ぬぁ ヌァ
nwi ぬぃ ヌィ
(nwu) (ぬぅ) (ヌゥ)
nwe ぬぇ ヌェ
nwo ぬぉ ヌォ

Cara nulis karakter[édit | sunting sumber]

Runtuyan garis dina nulis ぬ
Runtuyan garis dina nulis ヌ
Wiktionary-logo-en.png
Tempo , dina Wiktionary, kamus bébas.
Nulis.jpg