Yu (kana)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hiragana ゆ.
Katakana ユ.
kana - gojūon
()
()

, dina hiragana, atawa dina katakana, salah sahiji kana Basa Jepang, nu ngagambarkeun hiji mora. Boh dina hiragana atawa katakana ditulis make dua garis tur dieja (IPA) [jɯ].

Perlu dicatet oge, saperti dina kana-u sejenna, sora 'u' gampang robah; diucapkeun teu pati jentre, kana ieu sorana leuwih deukeut kana sora 'y'.

Lamun ditulis leutik tur dihijikeun ku kana-i, kana ieu henteu ngagambarkeun sora nu misah tapi modifikasi tinu sejenna (tempo yōon).

Bentuk Rōmaji Hiragana Katakana
Normal y-
(や行 ya-gyō)
yu
yuu
ゆう, ゆぅ
ゆー
ユウ, ユゥ
ユー
Wiktionary-logo-en.png
Tempo , , , dina Wiktionary, kamus bébas.
Nulis.jpg