Sa (kana)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hiragana さ.
Katakana サ.
kana - gojūon
()
()

, dina hiragana, atawa dina katakana, atawa sa dina Romaji dumasar kana romanisasi Hepburn (IPA: /sɑ/), salah sahiji kana Basa Jepang, nu ngagambarkeun hiji mora.

Saperti , dina karakter hiragana bisa ditulis boh ngahiji atawa misah jeung garis nu di handapna keur ieu karakter.

Karakter ieu bisa dikombinasikeun ku dakuten, robah jadi ざ dina hiragana, ザ dina katakana, jeung za dina Romaji. Cara ngejana oge robah jadi /zɑ/.

Runtuyan garis dina nulis さ


Nulis.jpg