E (kana)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hiragana え.
Katakana エ.
kana - gojūon
()
()

Dina aksara Jepang, kana (hiragana) sarta (katakana) (alih aksara: e) menempati tempat kaopat, antara (u) sarta (o), dina sistem Gojūon (五十音) modérn. Dina Iroha, "e" menempati posisi ke-34, antara (ko) sarta (te).

Wangun Rōmaji Hiragana Katakana
Normal a/i/u/e/o
(あ行 a-gyō)
e
ei
ee
ē
えい, えぃ
ええ, えぇ
えー
エイ, エィ
エエ, エェ
エー
Wiktionary-logo-en.png
Tempo , dina Wiktionary, kamus bébas.


Nuvola apps bookcase.png