Su (kana)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hiragana す.
Katakana ス.
Hiragana ず.
Katakana ズ.
kana - gojūon
()
()

, dina hiragana, atawa dina katakana (IPA [sɯ]), salah sahiji kana Basa Jepang, nu ngagambarkeun hiji mora.

Perlu oge diinget, saperti sora kana-u sejenna, sora 'u' dibaca alon, meh teu pati jelas, sora kana ieu leuwih deukeut kana sora 's'.

Bentuk Rōmaji Hiragana Katakana
Normal s-
(さ行 sa-gyō)
su
suu
すう, すぅ
すー
スウ, スゥ
スー
Addition dakuten z-
(ざ行 za-gyō)
zu
zuu
ずう, ずぅ
ずー
ズウ, ズゥ
ズー
Other addtional forms
Form A (sw-)
swa すぁ スァ
swi すぃ スィ
(swu) (すぅ) (スゥ)
swe すぇ スェ
swo すぉ スォ
Form B (zw-)
zwa ずぁ ズァ
zwi ずぃ ズィ
(zwu) (ずぅ) (ズゥ)
zwe ずぇ ズェ
zwo ずぉ ズォ

Garis[édit | sunting sumber]

Runtuyan garis dina nuliskeun す
Runtuyan garis dina nuliskeun ス
Wiktionary-logo-en.png
Tempo , , , dina Wiktionary, kamus bébas.
Nulis.jpg