Sumqayit

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sumgait
Sumqayıt
—  Kota & Munisipalitas  —
Sumgait is located in Azerbaijan
Sumgait
Koordinat: 40°35′23″N 49°40′07″E / 40.58972°N 49.66861°E / 40.58972; 49.66861
Nagara Bandéra Azerbaijan Azerbaijan
Kota Sumgait
Pamaréntahan
 - Walikota Eldar Azizov
Aréa
 - Total 83 km2
Populasi (2010)
 - Total 312.000
 Kapadetan 3.759/km²
Zona wanci AZT (UTC+4)
 - Musim panas (DST) AZT (UTC+5)

Sumgayit (Basa Azerbaijan: Sumqayıt; Basa Rusia: Сумгаит; ogé, Sumgait jeung Sumqayyt) nyaéta salasahiji kota panggedéna di Azerbaijan, aya di deukeut Laut Kaspia, kira-kira 31 kilométer ti Baku. Kota ieu miboga populasi kira-kira 308.700 jiwa (sénsus 2009). Kota ieu miboga aréa 83 km². Kota ieu ngadeg dina 22 Nopémber 1949.[1]

Hubungan internasional[édit | sunting sumber]

Kota kembar[édit | sunting sumber]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Sumqayit

Citakan:Azerbaijan-geo-stub

Koordinat: 40°35′23″N 49°40′07″E / 40.58972°N 49.66861°E / 40.58972; 49.66861