Sumqayit

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sumgait
Sumqayıt
Kota & Munisipalitas
Sumqayit is located in Earth
Sumqayit
Sumqayit (Earth)
Koordinat: 40°35′23″N 49°40′07″E / 40.58972°N 49.66861°E / 40.58972; 49.66861
Nagara Bandéra Azerbaijan Azerbaijan
Kota Sumgait
Government
 • Walikota Eldar Azizov
Aréa
 • Total 83 km2 (32 sq mi)
Populasi (2010)
 • Total 312.000
 • Dénsitas 3,800/km2 (9,700/sq mi)
Time zone AZT (UTC+4)
 • Summer (DST) AZT (UTC+5)

Sumgayit (Basa Azerbaijan: Sumqayıt; Basa Rusia: Сумгаит; ogé, Sumgait jeung Sumqayyt) nyaéta salasahiji kota panggedéna di Azerbaijan, aya di deukeut Laut Kaspia, kira-kira 31 kilométer ti Baku. Kota ieu miboga populasi kira-kira 308.700 jiwa (sénsus 2009). Kota ieu miboga aréa 83 km². Kota ieu ngadeg dina 22 Nopémber 1949.[1]

Hubungan internasional[édit | sunting sumber]

Kota kembar[édit | sunting sumber]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Sumqayit

Citakan:Azerbaijan-geo-stub

Koordinat: 40°35′23″N 49°40′07″E / 40.58972°N 49.66861°E / 40.58972; 49.66861