Baku

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keur guna lian ti Baku, tempo Baku (disambiguasi).
Baku
Bakı

Lambang
Baku is located in Azerbaijan
Baku
Lokasina di Azerbaijan
Koordinat: 40°23′43″N 49°52′56″E / 40.39528°N 49.88222°E / 40.39528; 49.88222Koordinat: 40°23′43″N 49°52′56″E / 40.39528°N 49.88222°E / 40.39528; 49.88222
Nagara Bandéra Azerbaijan Azerbaijan
Pamaréntahan
 - Walikota Hajibala Abutalybov
Aréa[1]
 - Total 2.130 km2
Kaluhuran -28 m (-92 ft)
Populasi (2010)[2]
 - Total 2.064.900
 Kapadetan 969,44/km²
Zona wanci AZT (UTC+4)
 - Musim panas (DST) AZST (UTC+5)
Kode pos AZ1000
Kode aréa telepon 12
Situs web BakuCity.az

Baku (Basa Azerbaijan: Bakı), kadang diéjah Baki atanapi Bakou, nyaéta ibu kota jeung kota panggedéna di Azerbaijan. Kota ieu aya di basisir kidul Samenanjung Absheron. Kota ieu miboga 2 bagian utama: puseur jeung jero. Baku dibagi kana 11 distrik administratif (raion) jeung 48 pakotaan.

Hubungan internasional[édit | sunting sumber]

Kota kembar[édit | sunting sumber]

Baku dikembarkeun jeung:[3][sacara kronologis]

Nagara Kota Daérah Kaping
Sénégal Sénégal Dakar CoA.gif Dakar Logo council region dakar.png Région Dakar 1967[4][5]
Italia Italia CoA Città di Napoli.svg Napoli Flag of Campania.png Campania 1972[6]
Irak Irak Basra Kagubernuran Basra 1972[4]
Bosnia jeung Hérzégovina Bosnia jeung Hérzégovina Coat of arms of Sarajevo.svg Sarajevo Flag of Sarajevo Canton.png Kanton Sarajevo 1975[4][5]
Amérika Sarikat Amérika Sarikat Houston Flag of Texas.svg Texas 1976[7]
Perancis Perancis Blason ville fr Bordeaux (Gironde).svg Bordeaux Flag of Aquitaine.svg Aquitaine 1979[4]
Iran Iran Tabriz Propinsi Azerbaijan Wétan 1980[5]
Turki Turki Izmir Propinsi İzmir 1985<[8]
Viétnam Viétnam Vũng Tàu Propinsi Bà Rịa–Vũng Tàu 1985[4]
Amérika Sarikat Amérika Sarikat Honolulu Flag of Hawaii.svg Hawaii 1998[9]

Kota mitra[édit | sunting sumber]

Aya ogé hubungan kamitraan dina tingkat nu béda jeung:[10] Berlin, Paris, Wina, Tbilisi, Astana, Minsk, Moskwa, Volgograd, Kizlyar, Tashkent, jeung Chengdu.

Galeri[édit | sunting sumber]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Baku di Wikivoyage

Saméméhna
Iskandariyah, Djibouti, Lahore
Ibu Kota Kabudayaan Islam
2009
Sanggeusna
Tarim

Citakan:Baku Citakan:Baku raions Citakan:List of Asian capitals by region Citakan:List of European capitals by region Citakan:Host cities of the Eurovision Song Contest Citakan:World Heritage Sites in Azerbaijan


Countries.png