Jan Mayen

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Citra satelit NASA ti Jan Mayen, Beerenberg ditutupan salju
Lokasi Jan Mayen

Koordinat: 70°59′N 8°32′W / 70.983°N 8.533°W / 70.983; -8.533 Pulo Jan Mayen mangrupakeun hiji pulo vulkanis di Samudra Arktik jeung bagian ti Karajaan Norwégia. Pulo ieu panjangna 55 km (34 mi) (kidul-kulon ka kalér-wétan) jeung luas aréana 373 km2 (144 mi2), sbagian katutup glétser (daérah saluas 114.2 km2 [44.1 mi2] sakurilingeun Beerenberg). Pulo ieu boga dua bagian: kalér-wétan Nord-Jan nu luas jeung nu leutik Sør-Jan, dihubungkeun ku hiji genténg taneuh salébar 2.5 km (1.6 mi). Pulo ieu aya 600 km (kira-kira 400 mil) kalér-wétaneun Islandia, 500 km (kira-kira 300 mil) wétaneun Greenland tengah, jeung 1,000 km (kira-kira 600 mil) kuloneun Tanjung Kalér, Norwégia. Pulo ieu loba gunungan, puncak nu pangluhurna nya éta gunung api Beerenberg di kalér.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Countries.png