Jan Mayen

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Citra satelit NASA ti Jan Mayen, Beerenberg ditutupan salju
Lokasi Jan Mayen

Koordinat: 70°59′N 8°32′W / 70.983, -8.533 Pulo Jan Mayen mangrupakeun hiji pulo vulkanis di Samudra Arktik jeung bagian ti Karajaan Norwégia. Pulo ieu panjangna 55 km (34 mi) (kidul-kulon ka kalér-wétan) jeung luas aréana 373 km2 (144 mi2), sbagian katutup glétser (daérah saluas 114.2 km2 [44.1 mi2] sakurilingeun Beerenberg). Pulo ieu boga dua bagian: kalér-wétan Nord-Jan nu luas jeung nu leutik Sør-Jan, dihubungkeun ku hiji genténg taneuh salébar 25 km (16 mi). Pulo ieu aya 600 km (kira-kira 400 mil) kalér-wétaneun Islandia, 500 km (kira-kira 300 mil) wétaneun Greenland tengah, jeung 1,000 km (kira-kira 600 mil) kuloneun Tanjung Kalér, Norwégia. Pulo ieu loba gunungan, puncak nu pangluhurna nya éta gunung api Beerenberg di kalér.

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Script error


Countries.png